Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Так, ви праві.

• Подобається Подобається x 1
  2. Levko

Levko Well-Known Member

Гарно написали!:good:

3. yasam

yasam Well-Known Member

Ви щось плутаєте. Владу над гріхом має сатана, як над своїм створінням. Ісус же має владу над смертю, як над результатом гріха.

Але не фізична, а вічна. Невже гітлер за свої гріхи відкупився секундним ділом - фізичною смертю. Відповідь: ні - він вмирає вічно.

---------- Додано в 21:29 ---------- Попередній допис був написаний в 21:27 ----------

А другу частину посту не гарно?

4. Levko

Levko Well-Known Member

100%! Підтримую!
    Так, сатана має владу над гріхом, він тримає у цій неволі гріха грішників, тих котрі ще не увірували в Ісуса і не стали новим творінням у Ньому.
    Але ті, хто у Христі Ісусі уже є новим творінням, а нове творіння уже має владу над гріхом у своєму житті, тобто уже має силу і здатність не грішити.

---------- Додано в 22:35 ---------- Попередній допис був написаний в 22:34 ----------

Також супер!:)

5. yasam

yasam Well-Known Member

Тут ви називаєте нове творіння сатаністами (що є не припустимо) і ваші слова з підкресленням (та хоч жирним шрифтом)

цього не міняють.

6. Levko

Levko Well-Known Member

Та ну! Боже спаси! З чого ви взяли таке, п.Ясам...?

7. yasam

yasam Well-Known Member

з....

8. Levko

Levko Well-Known Member

Ви напевне трохи не так сприйняли мої слова.
    Я мав на увазі, що Дух Святий дає новому творінню силу і здатність протистояти гріху, спокусам, злу котрі приходять від диявола.

9. yasam

yasam Well-Known Member

Я розумію до чого ви ведете: що після вашого вступу в вашу організацію ви стали абсолютно безгрішні. З цим я категорично не згідний, як не згідне і Святе Писання, бо немає людини, що б жила, і не згрішила. Навіть святі, яких шанує наша церква не вважаються нею безгрішними ні до увірування в Ісуса Христа, ні після.

10. Levko

Levko Well-Known Member

Та ні... Я до цього точно не веду...:)

11. yasam

yasam Well-Known Member

То ви зараз грішите чи ні? Можете відповісти, як заповідав Ісус Христос "нехай ваше слово буде так, так, ні, ні". Виконайте будь ласка цю заповідь.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я, чесно кажучи, з того всього не розумію наступного:

що таке "влада над гріхом".

13. Levko

Levko Well-Known Member

О Боже!:facepalm: Знову за старе... А так гарно все починалося...

Добре відповім- так.

14. yasam

yasam Well-Known Member

Значить поза вашою організацією неможливо спастися?

15. Levko

Levko Well-Known Member

Під "владою над гріхом" я мав на увазі, що нове творіння в Ісусі Христі має здатність і силу відкидати гріх у своєму житті, має здатність жити свято, не грішити.
    Стара грішна природа людини (стан до увірування в Ісуса) не могла цього робити, бо була рабом гріха:

Рим.6:17
    Тож дяка Богові, що ви, бувши рабами гріха,
    від серця послухались того роду науки,
    якому ви себе віддали.
    А звільнившися від гріха, стали рабами
    праведности.

16. yasam

yasam Well-Known Member

Levko, я так зрозумів що на незручні питання, але важливі для того, щоб вас зрозуміти ви не відповідаєте? Якщо я правий, не відповідайте на це питання.

---------- Додано в 22:56 ---------- Попередній допис був написаний в 22:53 ----------

Не має, і не може. Це головний постулат більшості сект: після увірування ми не грішимо, не вірний і небезпечний.

17. Levko

Levko Well-Known Member

Можливо, можливо, п. Ясам... :)
    А поза вашою "організацією"? :)

18. yasam

yasam Well-Known Member

Можливо і це стовідсотково. Навіть ви можете спастися, і навіть жиди можуть. Питання як і якою ціною.

19. Levko

Levko Well-Known Member

Так згідний з вами, в сектах таке може і є. Але це не про мене, бо написав вам вище, що грішу...:tongue:

---------- Додано в 00:08 ---------- Попередній допис був написаний в 00:06 ----------

:good:
    Я уже спасся...

20. yasam

yasam Well-Known Member

Тому у вас шанси на спасіння є...

---------- Додано в 23:09 ---------- Попередній допис був написаний в 23:08 ----------

Це називається гординя. Великий гріх. Ним хворів юда ізкаріот.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)