Про спасіння

Discussion in 'Християнство' started by Levko, Apr 1, 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 vote(s)
    50.0%
  2. ні

16 vote(s)
    20.0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 vote(s)
    30.0%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я й не казав, що ви говорили.

Але логіка очевидна.

Левко, поставити мінус - справа не мудра. Дати відповідь на запитання - важче. А визнати, що я тлумачу Біблію неправильно - майже неможливо.

2. Levko

Levko Well-Known Member

Та ні. Зовсім не очевидна...

А ви як думаєте, Миху, на рахунок того?

---------- Додано в 21:40 ---------- Попередній допис був написаний в 21:39 ----------

На яке запитання? У дописі за котрий я вам поставив мінус не було ніякого запитання...:dntknw:

• Подобається Подобається x 1
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Оскільки ми говоримо про конкретну людину, то я притримуюсь такої ж позиції, як церква.

А церква не стверджує, що Юда потрапив у пекло, як і не говрить, що він спасся. Який зміст на себе брати роль Судді?

Але якщо припустити, що Аноприєнко спасеться, то він вимушений пройти чистилище. І тоді ми зможемо говорити про справедливість.

• Подобається Подобається x 2
  4. Levko

Levko Well-Known Member

Дякую. Зрозумів вашу думку...

Тоді питання в мене до вас.
    От візьмемо, наприклад, розбійника, котрий висів поряд з Ісусом на хресті (чим не Онопрієнко, до речі?)
    Розбійник з покаянням звернувся до Ісуса, щоб Той спас його. На що Ісус відповів, що він буде сьогодні з Ним в раю. Ісус не сказав, що після того як пройдеш т.зв. чистилище, то тоді будеш в Раю. Ісус вказав йому тільки на Рай, без без всіляких проміжних інстанцій. Правда?

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Розбійник з покаянням звернувся до Ісуса, щоб Той спас його?

Гм...

Не пригадую.

Може я щось пропустив?

6. Levko

Levko Well-Known Member

Може...:)

7. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Невже праведне життя у Вашому розумінні відокремлено від віри, побожності?
    П.С. Уважно перечитайте лист до євреїв, гл. 11.

Last edited: Aug 29, 2013
  8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я вже вам писав, що є розповіді з життя, а є правила.
    Ваш приклад з Письма говорить, щоб потрапити в рай, потрібно бути розбійником і висіти на хресті.
    Так? Ну якщо бути буквоїдом.

Але навіть у тому вашому прикладі є сенс. Висіння на хресті - це вже страждання за гріхи. Багато людей терпить за свої гріхи вже на цьому світі. Наприклад, хвороби. Хвороби, Левко, які ви не можеье вилікувати, наприклад.

9. Levko

Levko Well-Known Member

10. Levko

Levko Well-Known Member

То це висіння на хресті було чистилищем для того розбійника?

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Чому б ні? Його туди повісили не гарні очі. За все тре платити.

12. Оленa

Оленa Well-Known Member

Дійсно, у випадку з розбійником він поніс кару ще за життя і визнав це справедливим. Водночас він зумів розпізнати невинність розіп’ятого Ісуса Христа. Отже розбійник був такою людиною, яку Суддя зміг виправдати.

• Подобається Подобається x 3
  13. Levko

Levko Well-Known Member

Зрозумів...

Ви праві, в цьому житті за все тре платити- один Адам згрішив, а всі по ньому уже народжуються грішними.
    В Божому царстві, навпаки- Один став праведним і всі у Ньому стають праведними перед Богом.

До речі, якраз останніми днями роздумую над цими місцями:

Рим.5:18
    Ось тому, як через переступ одного на всіх
    людей прийшов осуд, так і через
    праведність Одного прийшло виправдання
    для життя на всіх людей.
    Рим.5:19
    Бо як через непослух одного чоловіка
    багато-хто стали грішними, так і через
    послух Одного багато-хто стануть
    праведними....

Виявляється, що грішними і осудженими люди стають за переступ і непослух одного чоловіка- Адама. Не за свої діла, а за діла когось люди уже є грішними.
    Так само виявляється праведними стають через "праведність і послух Одного". Не за свої діла і заслуги, а за праведність і послух Ісуса люди стають праведними!

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

А ви подумайте, Левко, якщо б той один не був Богом, а смертною звичайною людиною, що тоді? Невже через нього всі б інші спаслися?

І ще одне. Природа самого гріха. Так само, як погане дерево не може дати хороших плодів, так само грішні люди не можуть мати безгрішних дітей.

15. talavoda

talavoda Well-Known Member

Спасіння дається по благодаті... але й без власного старання і дій також не обійтись.
    Коли читати, наприклад, Євангеліє від Матея 25.
    Тут у всіх притчах - одні були покарані бо не виконали того, що повинні були.
    Інші ж були винагороджені за вірну службу... що служили Богові, інколи й не знаючи про те.

• Подобається Подобається x 2
  16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ага, ТІЛЬКИ хтось винуватий, що Я грішний, тільки не Я - ви "правильно" зрозуміли.

17. Levko

Levko Well-Known Member

Звичайно, що не спаслися б...
    А до чого ви це питаєте, щось не можу зрозуміти?
    Згідний...
    Так написано, що "через переступ одного(Адама) на всіх
    людей прийшов осуд" і "через непослух одного чоловіка(Адама)
    багато-хто стали грішними".
    Як тут можна ще по-іншому зрозуміти?:dntknw:
    Я думаю, що спасіння дається тільки по благодаті, бо якщо уже додавати "але", то тоді уже не буде по благодаті, а як заслуга...

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Написано зрозуміло. Але Левко, і без Адама люди грішать. Хіба ні?

---------- Додано в 21:50 ---------- Попередній допис був написаний в 21:50 ----------

Думки вголос.

---------- Додано в 21:53 ---------- Попередній допис був написаний в 21:50 ----------

Не тільки в цьому. Не тільки.

Згадайте про багатого і Лазаря. Хіба багатий не платив на іншому світі за життя на цьому світі?

19. yasam

yasam Well-Known Member

Я думаю так: як би Адам не згрішив, то б і ми не грішили, бо у нашому світі не було гріха. Гріх у світ приніс сатана через Адама і Єву. Сатана, будучи духом не міг сам принести у матеріальний світ те, що зародилося у духовному - гріх. Йому потрібні були матеріальні посередники - люди.
    Щодо Христа: Христос взяв наші гріхи на Себе, і бере їх весь час, скільки б ми не грішили. Але не каючись КОЖНОГО РАЗУ за свій гріх, ми цю жертву - те що Христос бере наші гріхи на Себе, перетворюємо собі на суд і на осуд.

Last edited: Aug 29, 2013
    • Подобається Подобається x 3
  20. Levko

Levko Well-Known Member

Через те і грішать, бо вспадкували грішну природу від Адама...:)
    Не грішити грішники просто не можуть, бо природа у них така- грішник. Так як кіт не може не бути котом, чи собака не собакою, так і грішник не може не бути грішником...

Але коли до такого грішника нарешті доходить, що не грішити він просто не може, коли усвідомлює своє безсилля і безвихідь у боротьбі з гріхом, то починає кликати до Бога про допомогу. Бог тоді бере і даром дає цьому грішнику з природи нову природу, людина стає "новим творінням" в Ісусі, як написано, з праведною природою. Це нове творіння в Христі Ісусі уже має владу над гріхом у своєму житті, уже має здатність жити свято і праведно і зростати в цьому...

Так заплатою за гріх є смерть, але далі написано, що спасіння, чи вічне життя є ДАРОМ БОЖИМ:

Рим.6:23 Бо заплата за гріх смерть, а дар
    Божий вічне життя
    в Христі Ісусі, Господі
    нашім!

Не заплатою за щось є вічне життя, а є ДАРОМ.

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)