Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. Forpost

Forpost Стоїк

http://www.lib.ru/LEWISCL/mere.txt

• Подобається Подобається x 1
  2. ovod

ovod Well-Known Member

і роздрукувати).....я думав про паперову версію.....але можна і так)....дякую....

3. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Левку, а ще спілкування - це коли хтось висловлює якусь думку то додає слова: на мою думку, або, церква, до якої я належу, вважає... Тут же кожне твердження кожний приносить, як істину в останній інстанції.
    Навіть якщо воно явно протирічить Біблії, або Біблія про це не згадує зовсім.
    Тож, якщо хтось якесь твердження прийняв на віру, бо так сказали батюшка чи ксьондз чи пастор чи "брат", то вірте собі. Але, попереджайте, що це моя думка або думка моєї церкви. Бо суперечки починаються там, де ці твердження даються як аксіоми.

4. talavoda

talavoda Well-Known Member

22. Ісус проходив через міста та через села, навчаючи й простуючи до Єрусалиму.
    23. Аж ото сказав хтось до нього: “Господи, чи мало буде тих, що спасуться?” Він відповів їм:
    24. “Силкуйтеся ввійти через тісні ворота, багато бо, кажу вам, силкуватимуться ввійти, але не зможуть.
    25. І як господар устане й замкне двері, а ви, зоставшися знадвору, почнете стукати у двері та казати: Господи, відчини нам! - він відповість вам: Не знаю вас, звідкіля ви.
    26. Тоді ви почнете казати: Ми їли й пили перед тобою, і ти навчав нас на майданах наших.
    27. Та він відповість: Кажу бо вам: Не знаю вас, звідкіля ви; геть від мене всі ви, що чините неправду!
    28. Там буде плач і скрегіт зубів, коли побачите Авраама, Ісаака та Якова й усіх пророків у Царстві Божім, себе ж самих викинутих назовні.
    29. Прийдуть тоді від сходу й від заходу, від півночі й від півдня й возсядуть (на бенкеті) в Царстві Божім.
    30. Тоді останні стануть першими, а перші - останніми.”
    (Євангеліє від Луки 13:22-30)

Ісус – це двері, які ведуть до спасіння.
    На молитві «Ангел Господній» з Папою Франциском 25 серпня 2013

Недільна зустріч Папи Франциска з десятками тисяч паломників з усього світу, які опівдні зібрались на площі святого Петра у Ватикані, щоб помолитись разом із Святішим Отцем молитву «Ангел Господній», була присвячена роздумуванню над Євангелією, яка того дня читалась у храмах латинської Церкви, а саме 13-му розділові Євангелії від святого Луки.

Папа наголосив, що цей уривок із Євангелії закликає зосередитись на темі спасіння. Як розповідає святий євангелист Лука, Ісус підіймався з Галилеї в напрямку Єрусалиму і по дорозі до Нього наблизився один чоловік, який запитав, чи мало буде тих, які спасуться? Ісус не дав прямої відповіді на це питання, адже не важливо знати, скільки людей спасеться, важливо знати, яким є шлях до спасіння. «І ось тоді, – мовив Святіший Отець, – Ісус відповідає на питання, кажучи: «Силкуйтесь увійти через вузькі двері, бо багато будуть намагатись увійти, але не зможуть» (пор. Лк 13,24). Далі Папа запитав: «Що має на увазі Ісус? Які це двері, через які маємо ввійти? І чому Ісус говорить про вузькі двері?»

Приклад дверей, а в інших перекладах – воріт чи брами, наводиться у Євангелії багато разів і стосується домівки, домашнього вогнища, де знаходимо безпеку, любов, тепло. «Ісус нам каже, що існують двері, які дозволяють увійти в Божу родину, в тепло Божого дому, в спільність з Богом. «Ці двері – це сам Ісус. – підкреслив Єпископ Риму. – Він – це перехід до спасіння. Він веде нас до Отця. І двері, якими є Ісус, ніколи не є зачиненими, вони завжди відчинені для всіх, без винятку без привілеїв. Бо, як знаєте, Ісус нікого не виключає».

Папа вказав, що, можливо, дехто міг би сказати, що він, напевно, виключений, бо є великим грішником, вчинив так багато злого протягом свого життя. Але, навпаки, Ісус завжди віддає перевагу грішникові, щоб йому простити, щоб його любити. Ісус чекає, щоб нас обняти, щоб нам простити. «Не бійся! – наголосив Папа Франциск. – Він тебе чекає! Підбадьорся, насмілись увійти крізь Його двері». Усі запрошені переступити крізь ці двері, переступити через двері віри й увійти в Його життя та дозволити Йому ввійти у наше життя, щоб Він його перетворив, оновив, щоб дарував повну й тривалу радість».

Святіший Отець вказав, що у наш час проходимо перед численним дверима, які запрошують увійти, обіцяючи щастя, яке триває лише одну мить, яке є самоціллю і не має майбутнього. «Якими дверима ми хочемо увійти? – запитав Папа. – Хочу це сказати з особливою силою: не біймося переступити крізь двері віри в Ісуса, дозволити Йому дедалі більше увійти в наше життя, вийти із наших егоїзмів, замкненості, нашої байдужості стосовно інших. Адже Ісус освічує наше життя незгасимим світлом. Це не феєрверк, не спалах, ні! Це тихе світло, що триває вічно й дає нам мир. Ось таким є світло, яку зустрічаємо, якщо входимо Ісусовими дверима».

Очевидно, оті Христові двері є дверима вузькими, не тому, що це камера тортур, а тому, що Він просить нас відкрити своє серце для Нього, признати себе грішниками, яким потрібно спасіння, потрібно Його прощення, Його любові, потрібно смиренності, щоб прийняти Його милосердя і дозволити Йому, щоб відновив нас у Собі.

Закінчуючи катехизу перед молитвою «Ангел Господній», Папа сказав: «У Євангелії Ісус нам каже, що бути християнами означає не мати «ярлика». І я вас запитую: чи ви є християнами «ярлика», чи істини? Кожен нехай відповість у душі... Ніколи не будьте християнами «ярлика», але християнами істини, серця! Бути християнами й жити та свідчити віру молитвою, ділами милосердя, сприяти справедливості, чинити добро. Через вузькі двері, якими є Христос, повинно проходити все наше життя. Благаймо Пречисту Діву Марію, Двері Неба, щоб допомогла нам переступити двері віри, дозволяючи, щоб Її Син перетворив наше існування так, як перетворив Її, щоб усім принести радість Євангелія».

Радіо Ватикан

• Подобається Подобається x 3
  5. BastardO

BastardO Well-Known Member

Ісус помер за гріхи Сталіна ?

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ісус помер за гріхи віруючих.

7. BastardO

Не вірити в Ісуса - теж гріх. Ісус помер за гріхи людей. Значіть він помер і за тих, хтов нього не вірив.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

згрден.

Чому "значить"? Який зміст вмирати за того, котрий цього не сприйме?

9. BastardO

Я не Ісус - в мене питати не треба.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Проте ви впевнені, що помер абсолютно за всіх.

11. ovod

ovod Well-Known Member

він дав можливість всім..а вже хто скористався....це вже інше питання.....

• Подобається Подобається x 3
  12. Levko

Levko Well-Known Member

То Мартіні написав про Онопрієнка в гілці про смертну кару.

Зачепили ці слова, почав собі роздумувати, чим відрізняється Онопрієнко, котрий вбив 52 людини від простої людини, котра нікого не вбила за своє життя, вела менш-більш порядне життя..., але покаялася і не повірила в те, що Ісус її викупив від гріха і смерті?
    Практично нічим не відрізняється...:dntknw:
    На таку людину, на жаль, чекає така ж сама "тепла" зустріч...

13. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Гостре питання, якщо ставити його серьозно.
    Євангеліє відповідає: Так! І за гріхи Сталіна, і Ющенка, і Януковича, і Юди Іскариота! Тобто, його самопожертва ДАЄ ШАНС на вічне спасіння КОЖНОМУ; інша справа, чи скористається через праведну особисту поведінку людина тим шансом.
    Принаймні, так вчить католицьке богослов'я.

14. ovod

ovod Well-Known Member

з моїх позицій...оскільки пекло не зовсім таке))))) то вони таки відрізняються....і відповідно навіть така просто людина яка не повірила має шанс.....

15. Levko

Levko Well-Known Member

100% з вами згоден!
    Тобто ви вважаєте, що людина спасається не через віру, а "через праведну особисту поведінку"?
    Чим, по-вашому, відрізняються, і який шанс має та людина, котра не повірила?

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Левко, а шо, якщо Онопрієнко взяв і покаявся в останні роки життя?

17. ovod

ovod Well-Known Member

небіблійна позиція....і якшо покороче....то немає абсолютного пекла і абсолютного раю.....а якшо подовше то постараюся пізніше розписати як то для мене виглядає більш зрозуміліше)....

18. Levko

Levko Well-Known Member

Якщо покаявся, то спасся, пішов на небо...
    Але я не те хотів сказати, я хотів показати, що немає різниці між маньяком-вбивцею і простою людиною, котра нікого не вбила, якщо ці люди не покаялися і не увірували в те, що за їхні гріхи уже заплачено Ісусом. Їхня доля у вічності однакова, на жаль. Так каже Писання...

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Виходить, вбивати можна, головне - своєчасно потім покаятися... З ваших слів.

20. Levko

Levko Well-Known Member

Я не говорив, що можна вбивати...

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)