Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. yasam

yasam Well-Known Member

Нотки здорового глузду в словах Левка є, але вони у симфонію не складаються.

• Подобається Подобається x 1
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не знаю... Тут стільки варіантів виникає: дух, скажімо, в пеклі, а тіло в раю... і т.д....

3. yasam

yasam Well-Known Member

я маю на увазі що, наприклад дух, душа і тіло це православна богословська думку (наголошую думка а не догмат), а те Левко застосовує ці поняття доводить лише те, що віра його "організації" це сукупність вчень різних церков. Щось на зразок мусульманства - сукупність християнства, юдаїзму, зороастризму.

4. Levko

Levko Well-Known Member

Такого не може бути...

Людський дух- це і сама сутність людини, це та частина людини, через котру людина може мати спільність з Богом.
    Саме це вмерло в Адамі, після того як він з"їв плід заборонений. Після чого усі люди стали народжуватися з мертвим духом...
    Саме це оживає, чи воскресає в останньому Адамі, котрим є Ісус, коли людина вірою з"єднується з Ним у Його смерті і Його воскресінні.
    Про це написано в 1-му посланні до Коринтян:

5. ovod

ovod Well-Known Member

нині спитав в родині про одне місце з Біблії.....то то шо священик розказував і памятають....а спитав коли останній раз читали Біблію....то мені сказали шо десь є Біблія....шо десь колись на якомусь концерті дали...років 10-15 тому....не факт шо то не свідки......памятаю вони гарно тоді співали.....і книжки роздавали.....

коли я це розказую....я стараюся їх про себе не судити....просто констатувати факт....я ж його бачу....можна бачити і мовчати а можна говорити....

а насильно я не хочу...для чого?....не люблю робити цього в стилі свідків.....хоча люблю підривати основи)....але коли бачу шо людина ніяк не налаштована на розмову....просто не розуміє шо я хочу сказати і не хоче цього розуміти.....в таких випадках смислу немає продовжувати....

6. yasam

yasam Well-Known Member

Ну а я шо кажу, це

---------- Додано в 20:41 ---------- Попередній допис був написаний в 20:39 ----------

То краще ніж відповідь "ееееееееееееееееее", і це доводить що на службі вони не стоять аби відбути

7. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

І не тільки від вас, Левку. Якщо ви справді покаялись, прийняли Ісуса Христа вірою, тоді Дух Святий допоможе вам перебороти всі спокуси.
    Бо написано: "Хто в Христі, той нове творіння. Старе пройшло, тепер все нове". Бачу, що цих слів багато хто не знає. Видно чомусь батюшка не сказав.

8. yasam

yasam Well-Known Member

сумніваюся що бачите

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

я знаю, що не може, нема сумніву, я просто читаю ваш спіч:

дух спасся, душа (ще)спасається... а як душа не спасеться? що тоді?

10. yasam

yasam Well-Known Member

в них кругова порука і кругова аргументація

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Яка самовпевненість!!! Запитайте в Олі, у неї є чималий досвід у визначенні хто спасеться.

12. yasam

yasam Well-Known Member

Миху, у них порука, забули? По статистиці Олі я і ви не спасемося )))

13. Levko

Levko Well-Known Member

Ви хочете спілкуватися по темі далі?

14. talavoda

talavoda Well-Known Member

Подаруйте своїм родичам Біблію при добрій нагоді... а ще можна подарувати хорошу книжку про християнство :)
    Наприклад "Просто Християнство" К.С. Люїса. Гарно та легко читається і дуже корисна.

Згідна з Вами. Але тут важливо також як говорити і для чого. Проста критика може лише зранити людину і навпаки відштовхнути.
    Щоб насправді щось змінити, не достатньо сказати один чи два рази... і насильно, звичайно, також не допоможе.
    Якщо Вам справді залежить, потрібно шукати спосіб. Бо коли просто говорити і нічого не робити, хочете Ви того чи ні, Ваші слова перетворяться у звичайний осуд...

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Lевко, а що таке спілкування? Це коли ви говорите, а всі кажуть адабрям?

Я нічого проти вас особисто не маю, але ви написали думку, я вам показав її суть.

Я заважаю вашому монологу? Мовчатиму.

16. ovod

ovod Well-Known Member

її ше потрібно десь знайти)...якшо буду шось подібне бачити то обовязково придбаю......
    так я нікого при розмові у реальному житті не осуджую....я просто створюю суперечливу ситуацію....і дивлюся як вони звідти виходять.....а потому вже бачу чи варто продовжувати.....

17. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Шановний Ясам, по-перше, я не належу до Левкової церкви.
    По-друге, я лише цитую Євангеліє.
    І, по-третє, я памятаю вашу репліку на слова Ісуса Христа. Тут інша справа, бо Христос сказав, що всякий гріх проти Сина проститься, а проти Духа? Чи ви не помітили, що тут ви атакуєте Духа?
    Ой, не допоможуть батюшки, пане Ясам...

18. yasam

yasam Well-Known Member

Я бачу ви не заспокоїтесь. Моя репліка була на те, що ви ПРИПИСАЛИ ДО СЛІВ ІСУСА ХРИСТА СВОЇ. І про таких як ви говорить апостол Іоан
    "А коли хто що відійме від слів книги пророцтва цього, то відійме Бог частку його від дерева життя, і від міста святого, що написане в книзі оцій."
    (Об'явлення 22:19)

---------- Додано в 23:02 ---------- Попередній допис був написаний в 23:01 ----------

А ще лікар називається. Навчіться формувати свої речення.

---------- Додано в 23:19 ---------- Попередній допис був написаний в 23:02 ----------

Ви в православ*ї чи католицизмі повний нуль, бо як би щось тямили, то би знали, що ми віримо що не "батюшка" помагає, а Бог. Але працю священика не треба недооцінювати, адже за кожного свого парафіянина він буде відповідати перед Богом персонально, так само як ви за своїх пацієнтів (Я НАДІЮСЬ)

Останнє редагування: 21 сер 2013
  19. Levko

Levko Well-Known Member

Спілкування- це коли поважають думку того з ким спілкуються.
    Я, наприклад, ніколи не дозволяю собі сказати вам "яка самовпевненість", або "скільки можна нести таку ахінею" і т.п... А ви цим розкидаєтеся направо і наліво. Як можна спілкуватися? Про Ясама я уже мовчу...

20. yasam

yasam Well-Known Member

мовчання золото

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)