Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. Василь

Василь Well-Known Member

Ви не відповіли, яким чином гріх призводить до такого ушкодження людського тіла, що воно з безсмертного стає смертним. Крім того, рослини та тварини не є грішними, а вони теж вмирають. Нарешті, Ісус не був грішним, а теж помер. Відтак, причиною смертности не є гріх!

Зникнення гріха не приведе до безсмертя, бо гріх не є причиною смерти живого тіла!

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

А ти, типу, не в курсі, що Бог творець законів, за яким існує світ, нє?

3. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

1. Стає також більш гуманне ставлення до гріха - те що колись вважалось гріхом тепер цілком прийнятна річ.
    2. Цілком погоджуюся з Вами.
    Але ще не зрозуміло що страшніше:
    ясно бачити що то є гріх і бути спаленим (як в середньовіччі)
    чи замилювати собі очі й незважати на дрібні гріхи (чи вважати їх за такі, напуваючись духом цього часу) і жити преспокійно завдячуючи гуманності нашого часу.
    Якщо мова йде про тимчасове життя на землі 'пий гуляй бо завтра помреш' то однозначно другий варіант є кращим.
    А якщо про майбутнє спасіння, то я насмілюсь сказати, що перше було б краще.
    САТАНА - то великий обманщик, якщо він обвів навколо пальця досконалих людей то що вже говорити про нас?!

• Подобається Подобається x 1
  4. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Той хто не відчуває відрази до насильства, бере сокиру і рубає руку ближньому, і той хто отримує жаске задоволення від цього і приходить на площу з дітками подивитися на видовище- вони таким чином "спасаються" самі і "спасають" того кого присудили до відрубання руки?..
    Жорстокість і насильство породжують страх, і якщо тільки страх перед людським покаранням стримує від гріха (а тільки дай безнаказаність перед суспільством-і все, всі розпоясалися) - то це не є "спасіння" і не є перемога над гріхом.
    перемога над гріхом - це коли ти знаєш що тобі за це нічого не буде від людей - але не від страху перед покаранням цього не робиш, а просто тому що тобі противно це робити.
    Тому з розвитком цивілізації більше вірогідності що гріх перемагається в людині глибоко, і вона не хоче грішити - а не не робить гріха винятково через страх відрубаних рук чи щось таке.

5. ABDURAKHMAN

1. Морфологію я Вам сказав, а анатомія мені не відома.
    2. Все було створено для людини. І через людину Бог прокляв все живе.
    3. Він помер, бо на те й він з'явився на світ, щоб померти за нас всіх.
    4. Біблія каже по іншому. В наслідок того, що ми народилися грішними від природи ми смертні.

6. Василь

Василь Well-Known Member

Те, що Ви сказали, не пояснює причини смерти, отже Ви нічого не пояснили.

Відтак, Ваш бог вчинив дуже поганий вчинок. Його треба за це покарати чи ні?

Отже, причиною смерти не є гріх!

Біблія помиляється! Гріх не є причиною ні смерти, ні навіть хвороб. Гріх є лише причиною злих вчинків.

7. ABDURAKHMAN

1. Я прагнув закцентувати Вашу увагу на тому, що з огляду сьогодення гріхи проти Бога в минулому були явні, а в наш час вони ніби замасковані.
    Але замасковані для тих хто не хоче бачити.
    "НА дешевому ринку витратиш всі гроші..."

2. Згоден, спасіння наступає від віри й любові а не від безумного страху бути покараним тут, а потім ще й там, в аду.
    3. Проте змінюється саме визначення гріха у суспільстві. Наприклад якщо 70 років тому суспільство осуджувало (не обов'язково карало), то тепер це сприймається суспілюством як норма.

8. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Зате зараз якби Ви купили собі на ринку людьми хатню рабиню і одягли б на неї нашийника рабині - то як би Ви не турбувалися про те щоб вона була сита і одягнута, виконуючи ту роботу яку Ви її доручали б, Вас би суспільство засудило. Я вже не кажу якби Ви її били за провини або вбили за особливо сильну провину.
    А в часи Ісуса Христа це було нормою, і мати раба та розпоряджатися його життям, бити його - не було гріхом.
    Цивілізація, цивілізація....

• Подобається Подобається x 2
  9. ABDURAKHMAN

1. Те що Ви не зрозуміли, зовсім не о3начає те, що я того не пояснив.
    2. Це справедлива відплата за вчинений гріх.
    3. Біблія не помиляється.
    4. Гріх є причиною як і першого так і другого.

10. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Смерть і хвороба це наслідок гріха в 90% випадків, але пригадайте сліпородженого де Ісус каже, що ані він не згрішив ані батьки його, а сліпота у нього (читай хвороба) щоб на ньому виявились діла Божі: Ісус відповів: Не згрішив ані він, ні батьки його, а щоб діла Божі з'явились на ньому.
    (Ів 9:3)

11. Василь

Василь Well-Known Member

Так! Ви пояснили, тільки не те, про що я питав. Я вже пояснив, чому Ваше пояснення нікуди не годиться, бо воно не пояснює причини смерти. Очевидно, що причиною смерти не є гріх. Доказом цього є те, що Ісус помер, а він грішним не був! Отже грішні помирають і негрішні теж помиирають. Так що думайте, як все це пояснити!

12. majolika

majolika Well-Known Member

безсмертними, але лише в перспективі.
    Люди не були створені безсмертними, але могли такими стати - символічно споживши плоду від дерева життя.
    Від початку у людини були дві рівнозначні перспективи
    Ми не можемо стверджувати, що людина була створена на вічне життя в тому тілі, що вона отримує при народженні.
    Так, згідно Біблії, вона раніше могла жити до 1000 років (скільки могли жити тварини - не відомо). Однак не відомо, що мало статися з людиною після "їди" плоду з дерева життя - чи лишилась би вона в тілі, чи "перемінилась". І не відомо, що мало статися в той момент зі світом природи.

мутація і пристосування. Теорія еволюції багато в чому права

---------- Додано в 16:34 ---------- Попередній допис був написаний в 16:28 ----------

пошукайте в неті зміст слова гріх і вам стане зрозуміло, що воно таке

13. Василь

Василь Well-Known Member

У Вас є конкретна відповідь на конкретні запитання? Якщо є, тоді відповідайте! А якщо немає, тоді не посилайте інших в інтернет, бо це нечемно!

14. majolika

majolika Well-Known Member

:)
    Не сприймайте як претензію.
    це якраз той випадок, коли варто почитати в інеті, бо матеріал об'ємний і не простий.

15. Василь

Василь Well-Known Member

Я ще раз повторюю: якщо маєте щось конкретне сказати, то кажіть, а якщо не маєте, то пошукайте в інтернеті, і не морочте мені голову своїми порадами!

16. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Василю, ви її читали? чи тільки "чули"

17. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Думаю, тут справа в іншому. Прочитайте і подумайте...

І до Адама сказав Він: За те, що ти послухав голосу жінки своєї та їв з того дерева, що Я наказав був тобі, говорячи: Від нього не їж, проклята через тебе земля! Ти в скорботі будеш їсти від неї всі дні свойого життя.
    (Бут 3:17)

Це сказав Бог! Подумайте, ми живемо на проклятій Богом землі. Яких ще результатів ви хочете? Звідси і всі біди.

• Подобається Подобається x 3
  18. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Слово "гріх" в перекладі на сучасну мову означає "невлучання в ціль" .

• Подобається Подобається x 2
  19. Мих

Мих Дуже важлива персона

так і появляються нові кривотолки...

20. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Бытие 8:21: ...Иегова почувствовал приятное благоухание, и сказал Иегова в своём сердце: «Больше никогда не буду проклинать землю из-за человека, потому что его сердце с самой юности склонно к злу, и больше никогда не буду поражать всё живущее, как я это сделал.
    З наведеного можна зрозуміти, що земля була проклята від вигнання Адама з раю до потопу. Це правда, що сьогодні вона не така, якою її у свій час створив Бог, але й люди замість того, щоб згідно божого наказу піклуватися нею, тобто перетворювати усю землю на рай, нищать її.
    Об’явлення 11:18: . . .Але народи розгнівались, і прийшов час твого гніву, а також настав визначений час судити мертвих і дати нагороду твоїм рабам, пророкам, і святим, і тим, хто боїться твого імені, малим і великим, та знищити тих, хто нищить землю».

---------- Додано в 04:09 ---------- Попередній допис був написаний в 03:37 ----------

Буття 1:30: Тоді Бог подивився на все, що він створив, і побачив, що все це дуже добре...
    Як бачимо у Бога не було сумнівів чи вагання. Усе було дуже добре. І дав Бог людям усього дві заповіді: 1 Плодитися, множитися, наповнювати землю та перетворювати її на райський сад. 2. Не їсти з дерева пізнання добра та зла, визнаючи таким чином, право Бога на верхону владу. Дотримуючись цих двох заповідей Адам Єва, та їх нащадки могли жити щасливо та вічно на райській землі.
    Таким був і залишається божий задум. і він обов"язково буде виконаний.

Исаия 55:10–11: ...Как дождь и снег падает с небес и туда не возвращается, пока не напитает землю влагой и не сделает её способной рождать и давать всходы, чтобы дать семя тому, кто сеет, и хлеб тому, кто ест, 11 так и слово, выходящее из моих уст, не вернётся ко мне неисполнившимся, но сделает то, что мне угодно, и осуществит то, для чего я послал его.

Для того то Бог і передбачив Небесний Уряд на чолі з його сином Ісусом Христом, щоб знищити справи диявола,
    1 Івана 3:8: Хто ходить у гріху, той від Диявола, бо Диявол грішить від початку. Але Син Божий для того і виявився, щоб розладнати діла Диявола.
    та присести людей до досконалості, яку вони мали на початку.
    Об’явлення 21:3—4: Тоді я почув з престолу гучний голос: «Ось намет Бога з людьми; і Бог мешкатиме з ними, а вони будуть його народами. Бог сам перебуватиме з ними. 4 І він витре кожну сльозу з їхніх очей. І вже не буде ані смерті, ані жалоби, ані голосіння, ані болю. Колишнє минуло».

---------- Додано в 04:22 ---------- Попередній допис був написаний в 04:09 ----------

1 Тимофія 2:3—6: . . .Це добре та приємне в очах нашого Спасителя, Бога. 4 Його воля полягає в тому, щоб усілякі люди спаслися і набули точного знання правди. 5 Бо є один Бог і один посередник між Богом та людьми — людина, Христос Ісус, 6 що віддав себе як відповідний викуп за всіх, і про це свого часу має бути засвідчено.

---------- Додано в 05:16 ---------- Попередній допис був написаний в 04:22 ----------

Якщо вам, Ромку, створеному на подобу божу, завдають страждань муки власної дитини, то ви просто не можете уявити наскільки більше страждає наш Творець через ваші особисті страждання, стражданя вашої дитини та мільярдів інших його дітей. Прийміть до уваги й той факт, що ми навідь і любити до ладу не вміємо.
    Івана 3:16—17: . . .Адже Бог так полюбив світ, що віддав свого єдинородного Сина, аби кожен, хто виявляє, що вірить у нього, не був знищений, а отримав життя вічне. 17 І Бог послав свого Сина у світ не для того, щоб він судив світ, а щоб через нього світ отримав спасіння.

Не слухайте його. Звичайно Бог не вислуховує будь яку молитву, як і батько не виконує всіх забаганок дитини, але він добре знає в чому ми маємо потребу.
    Правда в Божому Слові:

Псалом 65:2–3: О Слушатель молитв, к тебе придёт всякая плоть. 3 Беззакония одолевают меня. Ты покроешь наши преступления.

Исаия 33:2: ...О Иегова, будь к нам благосклонен. Мы надеялись на тебя. Будь нашей рукой каждое утро, нашим спасением во время бедствия.

1 Івана 5:14—15: . . .І, коли звертаємось до Бога, маємо впевненість: про що тільки просимо згідно з його волею, він вислуховує нас. 15 Коли ж знаємо, що він вислуховує всі наші прохання, то усвідомлюємо: ми отримаємо все, що просимо, бо попросили це в нього.

Це найкоротше і найпростіше визначення, до того ж найближче до первинного. Якщо хочете більш розгорнуте згідно тлумачного словника - 1. Людська поведінка, виражена у порушені етичних чи божих законів. 2. помилка.
    Богослови визначають гріх в основному як порушенням проти Бога; моральні філософи визначають гріх як такий що йде всупереч розумові.... Гріх однак не є простою відсутністю але відсутністю чогось, що мало б бути присутнім.
    wikipedia.

Останнє редагування: 10 лис 2010
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)