Про спасіння

Discussion in 'Християнство' started by Levko, Apr 1, 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 vote(s)
    50.0%
  2. ні

16 vote(s)
    20.0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 vote(s)
    30.0%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Починаючи з цієї неправдивої думки, всі Ваші ствердження - як дім, що його збудували на пливучих пісках.

• Подобається Подобається x 1
  2. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

це про що Ви говорите для справді віруючих означає постійне Покаяння і Причастя - а отже приймання Христа.
    Бо грішимо ми постійно в повсякденному житі.
    Ми намагаємося ходити постійно в Дусі Святому. І щонедільна участь у Богослужінні і Причастя - це не просто обряд. І читання Слова в мінімальному обсязі є на кожній Літургії. Наголошую, в мінімальному. І проповіді будують як роздумування над прочитаним Євангелієм. І людям з обивательським спрощеним сприйняттям ці проповіді дуже корисні, бо розкривають те, чого вони самі не можуть пізнати через брак знань і освіти. І на потребі постійно читати Біблію священики наголошують чи не на кожній проповіді. І на багатьох парафіях є гуртки з вивчення Біблії.
    Тому ці люди справді не розуміють, чого Ви від них хочете. Окрім хіба як хреститися ще раз, у чому нема жодної потреби, бо вони вже охрещені, і вже прийняли Христа :)
    Гм... Тепер я теж не розумію, чого Ви від нас хочете :)

---------- Додано в 12:02 ---------- Попередній допис був написаний в 11:58 ----------

гмм... Спеціально пішла шукати, де я Вас неправильно зрозуміла.
    Я робила висновок з
    і саме про це я казала, що бздура.
    А тут
    ви кажете принципово іншу річ.

3. yasam

yasam Well-Known Member

Левко вже не грішить зовсім - хіба ви не читали.

4. Ука

ні. А Ви читали? То покажіть.

5. yasam

yasam Well-Known Member

За рік вичитується всі 4 Євангелія і весь Апостол крім Одкровення.

6. Ука

так, але не за неділі-свята. А пересічний католик-православний щодня до храму не ходить.
    І ще, я не впевнена, що повністю. Тут просто не знаю.

7. yasam

yasam Well-Known Member

Хто не ходить, той читає вдома ті місця, які пропонує місяцеслов і пасхалія.

8. Ука

хтось читає, а хтось ні, не будем лукавити :)

9. yasam

yasam Well-Known Member

Ось
    це у контексті того що був грішником як був католиком, як вірдрікся католицизму став праведником. Принаймні я так зрозумів. Якщо я помилився, нехай пан Левко підтвердить - я офіційно вибачусь.
    Ви самі писали що є християни, які роблять негативну статистку, а є , які позитивну. Про останніх я і говорю.

---------- Додано в 12:20 ---------- Попередній допис був написаний в 12:17 ----------

і про те що навіть у будній день у церквах є люди. Я ходжу - я знаю, і ходжу не до одної. Найбільше радує те що навіть молодь ходить у будень, сповідаються - причащаються. Ці і називаються практикуючі християни.

10. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

+1. Саме так.

11. Levko

Levko Well-Known Member

Бачите, знову різні визначення.
    Постійно Христа приймати не можливо в своє серце.
    Написано:
    Кол.2:6
    Отже, як ви прийняли були Христа Ісуса
    Господа, так і в Ньому ходіть,

Тобто один раз людина приймає Христа, тобто спасається і далі просто ходить в Ньому. А не кожного тижня під час Сповіді, чи Причастя приймає Христа у своє серце.
    Так, вона може відійти, впасти в гріх, але через покаяння вона далі відновлює свій статус спасенної дитини Божої.
    Знову різні поняття. Під час Хрещення Христа не приймають згідно Писання. Хрестяться уже з Христом всередині, якщо так можна виразитися...

---------- Додано в 12:39 ---------- Попередній допис був написаний в 12:27 ----------

Ви помилилися.
    Підтверджую!:)

12. yasam

yasam Well-Known Member

Ну тоді вибачте, раз ви далі грішник

13. Levko

Levko Well-Known Member

Цікаве у вас вибачення вийшло...:)

Я був грішником не тому, що був католиком, а тому, що не знав Ісуса. Я знав ПРО Ісуса, а Самого Його не знав.

Я зовсім не відкидаю те, що можна бути католиком і знати Ісуса, як і можна називатися протестантом, але НЕ знати Його...

14. yasam

yasam Well-Known Member

То ви були грішником чи

?

15. Levko

Levko Well-Known Member

Уже виправив, соррі..

16. yasam

yasam Well-Known Member

А зараз ви грішник чи праведник?

17. ovod

ovod Well-Known Member

а от це єрунда чистої води....механіко-обрядний принцип....

а шо робити? якшо сліпий веде сліпого....то просто дивитися і нічого не робити?

хоча це зовсім не забезпечує їм спасіння....

досить таких зустрічав....навіть в себе в родині....із своїх знайомих я навіть не маю з ким поговорити за релігію....хоть деколи на свідків натикався...хоть тоді відводив душу)....

18. yasam

yasam Well-Known Member

Допишіть ІМХО, або ви невіглас

19. ovod

ovod Well-Known Member

а для чого їм говорити? вони вже там
    поки не подорослішають....а для дорослих він так і каже

20. yasam

yasam Well-Known Member

сатані ІМХО

Thread Status:
Not open for further replies.