Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. yasam

yasam Well-Known Member

• Подобається Подобається x 2
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я незаловолений тим, що ви її в певній мірі понижуєте. Ви незадумувались, а може вона вже знайшла Бога? Звідки вам знати? Чи все-таки вам здається, що до вас недотягує, бо ще ходить до церкви?

3. Forpost

Forpost Стоїк

Папа є неомильним,не підтверджується дивись правило №1
    ПиСИ а по суті РЕСПЕКТ дивно чути таке від щирої католички в середні віки вже б спалили

4. yasam

yasam Well-Known Member

5. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Може, це просто свідчить про коло Вашого спілкування? ;)
    а може просто мені так щастить...
    Але в будь-якому разі, давайте все ж не будемо узагальнювати.

• Подобається Подобається x 3
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

А таких, які у зрілому віці охрестилися, а потім занетхали віру - неіснує?

---------- Додано в 09:52 ---------- Попередній допис був написаний в 09:50 ----------

• Подобається Подобається x 1
  7. Levko

Levko Well-Known Member

Та ні, Уко, не придумав. Якби не зустрічав, то не говорив би тут так багато про це...
    Зустрічав багато і часто таких людей, котрі думають, що хрещення в дитинстві достатньо для них.
    Так, ті, хто навіть на Різдво й Великдень у церкві не бувають такого не говорять. Найбільше таке говорять якраз ті, що ходять до церкви...

---------- Додано в 10:01 ---------- Попередній допис був написаний в 09:57 ----------

Існує.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

так... хіба він каже неправду? Ви ж самі перейшли в іншу конфесію, то чого тепер кажете, що хтось ділить?

9. Ука

Левку, чи для православного чи для католика це настільки несусвітна бздура, що Ви собі не можете уявити.
    Скоріш за все йшлося про інше (і я приблизно собі уявляю про що - про благодать, про визволення від первородного гріха), а Ви собі так зрозуміли, мабуть, через ті ж стереотипи, чи просто мале таке уявлення, а воно вам на то лягло, або ж вирвали з контексту дискусії.
    Моя Вам порада (а дослухатися чи ні - Ваша справа), якщо хочете, щоб в таких міжконфесійних дискусіях Вас сприймали за серйозного співрозмовника а не "чув дзвін, не знаю де він", більше того не повторюйте. Ну бо направду смішно.

• Подобається Подобається x 4
  10. Мих

Мих Дуже важлива персона

От, а питання для вас в самий корінь: а неохрещений спасеться?

---------- Додано в 10:14 ---------- Попередній допис був написаний в 10:05 ----------

Криве дзеркало відпочиває....

Ще м такого не чув...

11. Levko

Levko Well-Known Member

Як скажете...
    Сперечатися не буду...
    Але хочу сказати, що це уже не дискусія з вашої сторони:

12. Ука

звісно, що ні. Це просто дружня порада і намагання зруйнувати хибне уявлення.

13. Levko

Levko Well-Known Member

"Хибне уявлення"- це на вашу думку...
    І зовсім не дружня, а зверхня, принаймні я так відчуваю...

14. Ука

вибачте, не мала того на меті.
    так, на мою але зсередини. Ви ж не будете заперечувати, що я трохи краще орієнтуюся в уявленнях, які панують в моїй церкві :)
    Я ж не розказую Вам, у що вірять протестанти, а хіба запитую :)

Левку, я абсолютно щиро. Те, про що Ви кажете - нонсенс. Я навіть можу припустити, що воно проскочило десь у високоградусній суперчці, з тих, що з піною біля рота. Наші люди емоційні, і коли доходить до таких світоглядних суперечок як політика і релігія, то починається словесна еквілібристика без огляду на істину. Але в будь якому разі говорити, що хтось
    і більше нічого не треба, звучить направду або як вирвана з зовсім іншого контексту фраза або так, наче людина оперує поняттями, про які не має ані найменшого уявлення. Щось на кшталт "а мені вуйко казав, що його знайома, а вона ходить до церкви, казала, що досить раз охреститися і можна робити що хочеш, все одно спасесся. Так всі православні думають!". Виникає логічне питання, а чого вони

Останнє редагування: 20 сер 2013
  15. yasam

yasam Well-Known Member

логічно, що ходять тому, що вважають хрещення ПОЧАТКОМ СПАСІННЯ, а не єдиним чинником.

16. Forpost

Forpost Стоїк

а шо люди (сусіди ) скажуть....

17. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Саме заради об'єктивності, погортайте перші сторінки - хто перший почав звинувачувати? ;)
    Даруйте, з боку відніше. Ось я є католиком, але не є пиякою або невігласом щодо Святого Письма і богослов'я. І не є виключенням з правила. А Ви що про нас написали?
    Алаверди.

Останнє редагування: 20 сер 2013
  18. Levko

Levko Well-Known Member

От бачите, почали пояснювати я зрозумів що ви мне не зрозуміли до кінця, а уже взялися критикувати.
    По-перше, я також добре знаю зсередини те про що говорю, бо був католиком, маю батьків і родичів католиків і варіант "а мені вуйко сказав, що його знайома казала" тут не проходить...
    По-друге, я ніколи не говорив такого, що католики, чи православні так говорять:
    Я мав на увазі, що люди(католики, чи православні) заспокоюються на тому, що хрещення в дитинстві, приналежність до конфесії, ходіння в церкву, виконання обрядів їх спасає. Коли такій релігійній людині говориш, що їй потрібно покаятися, прийти до Ісуса, змінити життя, почати читати Слово, то людина не розуміє що від неї хочуть. Я сам таким був, був приспаний тими всіма речами і коли мені говорили про Ісуса- я казав, що зі мною все нормально, я католик, хрещений в дитинстві, ходжу в церкву, вірю в Бога, нічого більше не хочу чути. А насправді я був грішником...
    Але слава Богу, що свого часу Ісус достукався все таке в моє серце, що я зміг почути Його і зміг відкрити Йому двері, щоб Він увійшов туди і спас мене!

19. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Та ні, Олю, таки Ваш. Ви от вже посудили:
    А поміж тим Oxid добре процитував
    Вірю, Олю, що Ви вірите, та не мирі сієте, але бурю.

20. yasam

yasam Well-Known Member

Ну це було б справедливо, як би у церкві не було таїнства покаяння, тому людина принаймні зрозуміла ваше питання так. Тобто не зрозуміти його взагалі вона не змогла б

---------- Додано в 11:52 ---------- Попередній допис був написаний в 11:52 ----------

А зараз ви праведник?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)