Про спасіння

Discussion in 'Християнство' started by Levko, Apr 1, 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 vote(s)
    50.0%
  2. ні

16 vote(s)
    20.0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 vote(s)
    30.0%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Раз мова зайшла про стереотипність...

От я - кокатолик. Яка може бути бути стерертипність? Я розділяю все, що є в катихизмі, а катехизм - це відкрита книга. Її будь-хто може взяти і прочитати. І взагалі, католицька церква - то є відкрита книга. Відкривайте і читайте. А тепер візьмемо будь-яку іншу конфесію. Наприклад, Оля пише: у нас хотіли Євхаристію зробити з вином, але є багато українців, які мають традиції і не дали, хоча в аналогічній пятидесятницькій церкві, де неукраїнці, вживають саме сік. Де правда? Що кому в голову прийшло - той це і робить, бо вважає, що це правильно. Нема правил, які прописані, а є колективне рішення. Правда, в різних парофіях, якщо так можна сказати, колектив різний, тому й в лоні однієї конфесії одні споживають вино, а інші - сочок. Я думаю, що питання соку і вина - не єдине питання, яке трактується по-різному в Оліній церкві. Оце і є стереотипність. Коли в церкві нема ні канонів, ні науки, тоді кожен плаває у власних фантазіях.
    Що до Левкової церкви, то це окрема розмова. Бачите, я конкретно нікого не осуджую, а от в даному випадку важко обійтися, щоб не покритикувати Левка. Ми говоримо про стереотипність, так от. Як назвати той факт, що людина боїться назвати конфесію/церкву до якої ходить? І тут є два варіанти: або боїться, або соромно. Коли Левко пише шось про віру, для мене то виглядає не як позиція таємничої церкви, до якої ходить Левко, а суміш власної фантазії, ейфорії, власних думок... Ну але ніяк не церкви, яка має відпрацьовані відповіді на запитання.

При таких розкладах, коли несеш всяку "правду", є дуже зручно маневрувати. Сьогодні говориш одне, завтра - інше і завжди "правильно". Католик не може собі того дозволити, бо є катихизм, який є надрукований і всім доступний.

• Подобається Подобається x 2
  2. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Staff Member

Левку, але думка, що спасе хрещення в свідомому віці - також помилкова.

• Подобається Подобається x 3
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та ну що ви?
    Головне - не пийте вина і все буде ок.

---------- Додано в 23:14 ---------- Попередній допис був написаний в 23:05 ----------

Ну от, Левко, маєте. Я казав: на довго не хватить Уки.

---------- Додано в 23:25 ---------- Попередній допис був написаний в 23:14 ----------

Що ми розуміємо під фразою "хрещення не спасає" ?

Хрещення - це вам дали кредитну карточку перед тим, як ви входите в маркет. Ви можете нею скористатися і мати з того користь, а можете так і вийти з магазину, нічого не купивши. Якщо ви не маєте кредитної карточки, то ви може хотіти щось придбати, але у вас не буде такої можливості.

Хтось скаже: лише віра спасає і більше нічого. А що таке віра? В будь-якої людини віра - величина непостійна. Диявол теж вірить в існування Бога. Диявол знає і у спасіння через віру, бо розуміє, що саме програв Божому Синові.

• Подобається Подобається x 2
  4. Оля

Оля Старожилка форуму

Oxid, що Ви хотіли цим всім цим цитованим сказати? Що протестанти не боряться з пристрастями, а католики і православні боряться? І всі вони вже наслідували спасіння? Вам самим не смішно? Бо мені смішно. Я колись робила аналіз 100 будинків на нашій вулиці, де я жила в Україні. Там десь живе 300 дорослих людей. Якби зараз Христос прийшов, то знаєте, скільки би з них спаслося? Від сили 5-ро людей. Бо, якщо Біблія каже, що "туди нічого нечисте не ввійде", то не більше 5-ти людей якраз підпадають під категорію тих, що чисті візуально. А може і менше, бо тільки Бог знає серце людини.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви ще й заздрите...

6. Оля

Оля Старожилка форуму

Якщо хреститися у свідомому віці і далі грішити, то не спасе.

• Подобається Подобається x 1
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Як добре, Олю, що ви не апостол Петро з ключами від раю, а то б всім нам тут в Україні туго прийшлося.

8. Oxid

Oxid Well-Known Member

То ваш суд, а є ще Божий суд. "Бо ваші думки не Мої це думки, а дороги Мої то не ваші дороги, говорить Господь" Іс 55.8.
    Я кажу про всіх християн без поділу на конфесії - без боротьби з власним гріхом, з пристрастями ніхто не спасеться - ні протестант, ні католик, Царство Боже здобувається силою... Хрещення, народження згори нічого не гарантують... Після покаяння християнин знову грішить, і тратить Божу ласку, без якої спасіння не осягнути, бо ніщо нечисте туди не увійде, і то стосується всіх без поділу на конфесії...

9. Оля

Оля Старожилка форуму

А може то ваш суд? Бо от як ви посудили, та ще і неправдиво:

А тепер вже кажете, що не ділите на конфесії. Ділите, ділите, ще і як ділите! І як не сліпі, то добре бачите, які християнські конфесії потопають до краю в гріхах. І то в таких гріхах, що і не всі безбожники їх чинять. Але як вам на них вказати, то відразу -" караул ! - чого ви нас судите?"

10. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Господи, Олю, та мені волосся дибки стає...
    Я б не наважилася такого припустити за найбільшого грішника, бо ми не знаємо, що є між ним і Богом...

---------- Додано в 00:24 ---------- Попередній допис був написаний в 00:23 ----------

не плутайте "ділити" і "розрізняти", то різні речі. Коли ділимо, то кажемо, що одні хороші, інші погані, а коли розрізняємо, то аналізуємо, що в них спільного, а що відмінного, без оцінок

---------- Додано в 00:45 ---------- Попередній допис був написаний в 00:24 ----------

Миху, я про стереотипи стосовно інших...
    і у власних пошуках :)
    Миху, ми говоримо про спасіння. А спасіння то така річ неоднозначна. Вони шукають Бога у свій спосіб, з нового листа - і слава Богу. Ми покладаємося на тисячолітній досвід их, хто шукав і досліджував до нас. І теж слава Богу. То як юні діти, котрі вилітають з гнізда і живуть "не так як батьки" (друзі протестанти, лиш не сприйміть як образу, то лиш аналогія на історію, без оціночних суджень). І доля в них різна. Одні обпікаються, визнають це і повертаються до батьківської традиції, інші обпікаються і не визнають, але де-факто повертаються до традиції, ще інші як барани бачать, що роблять зле, але лиш би не як батьки, а ще інші знаходять свій щасливий і успішний шлях. З цого переліку сумувати можемо лише за третіми, бо вони втратили свій шлях до Бога і то свідомо. Але ж є і другі, і четверті (про перших я не кажу).
    Ми не можемо осуджувати чи навіть обговорювати канони і правила церков одні одних. То є внутрішня справа. Ми можемо обговорювати лише розуміння того, що в нас спільного. А спільна у нас - Біблія. То ж якщо ми відійдемо від абсолютно непринципових понять як от форма прийняття Причастя (в східному і західному обрядах вона теж різна) і можна чи ні хрестити немовлят, то зможемо знайти багато спільного і цікавого для пізнання.

І я розділяю. Але некатолики не зобов'язані їх розділяти. То що поганого в тому, що вони попросять, а ми виконаємо їхнє прохання потвердити ті чи інші катехизмові правди відповідними біблійними цитатами. Це буде цікаво їм, і дуже корисно нам. Бо є багато речей, до яких ми звикли, але не завжди знаємо, чому. А багато і зовсім неочевидних понять, які однією цитатою не підтверджуються. То ж такий пошук і пізнання нам теж буде дуже корисним.

11. Levko

Levko Well-Known Member

Ну так, просто люди котрі хрестяться після того як покаялись і увірували в Ісуса повністю усвідомлюють те що спасає їх не саме хрещення, а віра в те, що Ісус зробив для них.
    Люди, котрих хрестили в несвідомому віці часом думають, що цього достатньо для їхнього спасіння.

12. yasam

yasam Well-Known Member

Біблія і вивчення Біблії не є самоціль, самоціллю є пізнання Бога через Біблію.

---------- Додано в 09:13 ---------- Попередній допис був написаний в 09:10 ----------

Проте є головна умова - апостольське приємство тих, хто здійснює Євхаристію. Адже по догмах церкви, навіть Богородиця, якщо б спустилась з неба, не могла б здійснювати Євхаристію, і ангели не можуть. А у протестантів це успішно роблять жінки (і зауважте я не женофоб).

---------- Додано в 09:15 ---------- Попередній допис був написаний в 09:13 ----------

а часом не думають виходить. Ви теж робили аналіз співвідношення тих людей, як Оля?

13. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Ви таких зустрічали? Я - ні.
    То ви вже собі придумали. Бо такого не кажуть навіть ті, що й на Різдво й Великдень у церкві не бувають.

14. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ука, головне питання: а хто, власне, шукає? Як каже Оля, подивіться навкруги, чи ви побачите багато набожних людей? Тут, на ЛФ, мабуть зареєстровані тисячі людей. На цій гілці ви їх бачите багато? Добре, що атеїсти на кшталт Кіма вже не паскудять.
    Так, можливо протестантів більш цікавить Біблія, Христос. Знаю багато католиків, особливо поляків, які регулярно читають Біблію, стараються жити по християнськи. Можливо греко-католики... Памятаю моє дитинство. Моя баба не починала навіть найменшої роботи, щоб не перехреститися і помолитися.
    А православні? Не хочу нікого ображати, але поки що не зустрів жодного православного, який би читав Біблію, цікавився питаннями спасіння, наукою Христа.

15. yasam

yasam Well-Known Member

Коли жила ваша баба?

16. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Померла в кінці 50-х

17. yasam

yasam Well-Known Member

І була греко-католичка?

18. Forpost

Forpost Стоїк

та від чого воно встаэ... якщо написано "що усіяна земля буде трупами і засмердяться бо не буде кому ховати,а всі католики намилилися на небо....Оля права ,один з тисячі десь спасеться, вИ Ж ВОГОРИЛИ ЩО МАТЕМАТИК

---------- Додано в 09:37 ---------- Попередній допис був написаний в 09:35 ----------

А її хто признає окрім католиків,коли навіть Месія звертався до Марії "чого тобі жоно..."

19. yasam

yasam Well-Known Member

20. Оленa

Оленa Well-Known Member

Ну так...діти ще не розуміють таких речей. Але розуміють їх батьки і вже від народження навчають дітей до життя з Богом і в Бозі.

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)