Про спасіння

Discussion in 'Християнство' started by Levko, Apr 1, 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 vote(s)
    50.0%
  2. ні

16 vote(s)
    20.0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 vote(s)
    30.0%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Оля

Оля Старожилка форуму

Я не знаю, яких протестантів Ви маєте на увазі, але євангельські християни ( баптисти, п"ятидесятники, харизмати ) саме вчать, і проповідують, і намагаються жити у Христі. А коли говорити про моїх знайомих католиків, православних, то вони не те, що не живуть у Христі, вони навіть не знають, що то означає жити у Христі. Але то не тільки мої колишні сусіди, чи знайомі, бачу, що ми з Левком в реалі хоч ніколи не зустрічалися і в нас нема спільних сусідів і знайомих серед католиків, чи православних, але він описував попередньо таку ж саму картину.

То про яке життя у Христі, якщо говорити про католиків, чи православних, Ви говорите? о_О Може одиниці. Навіть, якщо взяти до уваги тільки цей форум...

О, Боже! :wacko:Які твори? Про що Ви? І про які пристрасті йдеться? Треба не читати твори про боротьбу з пристрастями і шанувати ці твори, а жити без пристрастей. Повальне п"янство, злослів"я, брехня, злодійство, розпуста в Україні, Росії, де переважна кількість населення православні, чи католики, а тут чоловік заявляє про якусь пошану творів, присвячених боротьбі з пристрастями. Маразм. :wacko:

• Подобається Подобається x 4
  2. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Чому далеко ходити, Олю? Прочитайте манеру спілкування і "культуру" великого православного добродія Ясама. І як він відповів на слова Христа, які я навів кілька сторінок раніше. Тут не те що ні про яке християнство не може бути і мови, але просте ігнорування традицій, які були вироблені українським народом на протязі століть.

• Подобається Подобається x 2
  3. Оля

Оля Старожилка форуму

Не прочитаю. :) І цей "християнин" і другий "християнин" Мих в мене в ігнорі і я не читаю, що тут пишуть ці обидва релігійники. Взагалі, зрозуміла, що релігійні люди можуть подати собі руки з безбожниками, що гонили і гонять церкву. Поважаю щиро віруючих людей будь-якої християнської конфесії, хоча навіть часом їхня віра і слабенька, але від Бога. І відразу бачиш, що в них є любов Божа. А в релігійників тільки догми, обстоюючи які, вони здатні навіть вбити... Оце страшно. :sad:

4. Forpost

Forpost Стоїк

та хай пишуть, вони самі сиплють собі на голову палаюче каміння

---------- Додано в 10:03 ---------- Попередній допис був написаний в 10:00 ----------

та Месію би розп"яли в другий раз за милу душу,

• Подобається Подобається x 1
  5. Оля

Оля Старожилка форуму

Правду кажете. Христа ж розп"яли не безбожники. :sad:

6. yasam

yasam Well-Known Member

Чисті безбожники розпя*ли, як гроби - зверху красиві, а всередині повні нечесті.

---------- Додано в 11:43 ---------- Попередній допис був написаний в 11:42 ----------

Зі світлим святом ПРЕОБРАЖЕННЯ ГОСПОДНЬОГО!!!

7. Levko

Levko Well-Known Member

Релігійні люди і віруючі люди- це різні люди.
    В мене є тітка в селі. Віруюча, греко-католичка, ходить кожного тижня до церкви. Крім того читає багато Біблію. По ній відразу видно, що людина шукає Бога. Ми коли з дружиною приїжджаємо в село, вона видзвонює нам, щоб до неї зайшли, а коли заходимо, то вона нас просто з хати не відпускає, як спрагла, просить, щоб ми їй ще і ще розказували про Ісуса. Дивується, чому в її церкві такого не говорять? А ми розказуємо їй прості речі- про жертву Христа, про спасіння, про народження гори і т.п... Елементарні, фундаментальні речі науки Христової, а людей про це не вчать по церквах, на жаль. То звідки ці люди можуть знати про Ісуса, про те, що Він зробив для них? От і живуть мертвою релігією...

8. yasam

yasam Well-Known Member

як це сходиться з

якщо

можна з Біблію зрозуміти навіть шестирічній дитині

9. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Вітаю греко-католиків з освяченням патриаршого собору у Києві!
    http://fakty.ictv.ua/ua/index/read-news/id/1484717

10. Forpost

Forpost Стоїк

так не дають читати, а готовлять до першого причастя,позбавляють правди,не пускають до Ісуса..Пустіть, бо їм належить Царство Боже(с)

11. yasam

yasam Well-Known Member

я свого внука причащав в 3 місяці.

---------- Додано в 13:37 ---------- Попередній допис був написаний в 13:35 ----------

Forpost, як до церкви не ходиш, то не вводь "малих" у спокусу. Готують не до першого причастя, а до першої сповіді. А причащають дітей без сповіді від самого народження, з трьох років водять в недільні школи де в доступній формі, без сектантського гіпнозу, вчать правди Божої.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Звідки видно, що шукає? А може вже знайшла?

---------- Додано в 14:55 ---------- Попередній допис був написаний в 14:49 ----------

Левко, якщо вона багато читає Біблію, і все ж з цікавістю слухає вас, то напевно, ви їй розповідаєте щось таке, чого нема в Біблії. Що можна цікавішого почути від вас, ніж те, що написано в Біблії?

---------- Додано в 15:03 ---------- Попередній допис був написаний в 14:55 ----------

Як класно ховатися за цими загальними словами, обкакуючи всіх поряд. Глядиш і сам стаєш "чистішим". Кругом пяні католики і православні. Одні ми файні. Які пристрасті? Ви що? Головне - не пий і ти вже протестант. Якесь "общество трєзвості", а не церква.

• Подобається Подобається x 3
  13. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Бачу я, що в цій гілці дискутувати марно, одні стереотипи з усіх сторін і жодного бажання пізнати ані одне одного, ані істину. Сумно.

Проте, чітко засвоїла для себе один важливий урок, на тему тих же стереотипів: не суди про спільноту по окремих людях. Бо знаю протестантів, чудових відкритих людей, без зверхності і зарозумілості. І хочеться вірити (і я вірю!), що вони є правилом, а те що тут - вийнятком.
    Натомість, бачачи стереотипне ставлення до своєї спільноти і церкви, теж намагаюся не тримати образи, бо розумію, що сформоване воно спілкуванням з ненайкращими (а чи просто неосвіченими - і це не ганж, це нормально, що люди мають різну освіту і знання) представниками моєї церкви. От лиш сумно, що yasam, та й Мих подекуди, способом ведення дискусії докладаються до цього стереотипу :sad:

А сьогоднішнє свято нам нагадує, що ознакою того, що десь перебуває Бог, є апостольське "добре нам тут бути!". І ознакою того, що в людині перебуває Дух Святий, є оце світло приязні і доброти, "добре з тобою бути".
    Не знаю, як вам, а мені в цій гілці бути не добре. І це дуже сумно, бо більшість присутніх тут вважають себе християнами.

На цім відкланююсь. Бажаю вам знайти таки оте світло і гармонію, в яких "добре бути". І це просто. Трішки менше гордині й трішки більше любові.

14. Forpost

Forpost Стоїк

по катехезису і молитовнику,а ще по житію святих

15. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Staff Member

Ні, Левку, правильно буде "людей про це не у всіх церквах вчать".
    Швидше "головне не пий - і ти вже християнин".

16. Ука

і в тему

Подумайте про це, будь лааасочка

17. Levko

Levko Well-Known Member

Можливо... Радий, якщо є такі церкви...
    Суджу по тому, що бачив і бачу...
    Шкода:sad:
    Мені було з вами приємно спілкуватися... Я думав, продовжимо...

18. Ука

19. Levko

Levko Well-Known Member

---------- Додано в 18:22 ---------- Попередній допис був написаний в 17:58 ----------

Віруюча людина би сказала: "Слава Богу за тітку, за те, що шукає Бога!"
    А ви, навпаки, чомусь незадоволені...

20. Оля

Оля Старожилка форуму

Уко, а може би Ви ( для об"єктивності ;) ) признали, що починаються нападки завжди від представників вашої, чи православної церкви? ;) Я всього навсього опрестувала ті неправдиві звинувачення, які кинув пан Оксід на євангельських віруючих. Чи треба було промовчати на відкриту неправду? ;)

Я, коли пишу ( і то в основному, як на захист своєї конфесії, а не бажання вчепитися для чогось,як практикують свою віру інші християни) то пишу про те, що я бачу робиться повально, а не окремими людьми. Бо не можу я мовчати на ті неправдиві обвинувачення, які не роздумуючи, кидають представники інших конфесій. Не можу - і все! Бо вистачить тої брехні за роки совєтів на євангельських християн. Та і то легше було терпіти, бо то говорили прибічники сатани. А як тепер то роблять люди, називаючі себе християнами( а правильніше би було то назвати тим словом, якими вони справді є - мертві християни), то Ви мене вибачте. Я буду їм тикати на реальний стан речей в їхніх церквах, якщо вони будуть вишукувати тріски в очах інших, а не бачитимуть колод у своїх власних. Христос, як каже Біблія, був роблячим добро, помагаючим, покірним і праведним до того ступеню, що "... тростини приломаної не доломив, і льону димлячого не загасив", але коли фарисеї і садукеї ( віруючі люди!) фальшиво Його звинувачували , старалися підловити Його на чомусь, то Христос терпів то , терпів, старався їм пояснити, що вони не праві, а далі вже не вибирав політкоректних на той час слів, а прямо називав їх "роде зміїний".
    Так само тут на форумі, дискусія з новоявленими фарисеями. Вони знають, чи щось хочуть знати про іншу конфесію? Хочуть зрозуміти, чого та, чи інша конфесія щось по-іншому сповідує? Таде! Вони тільки знають, що поза їхньою церквою спасіння нема,що всі, хто не з ними - всі сектанти! А ще звинувачення які! " Протестанти не живуть у Христі, а ми живемо." Я не розумію, чи то елементарне незнання життя інших християн, чи то бідні, чи духовно сліпі люди? :wacko: Чи то новий спосіб виправдати свою мертву релігію.....

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)