Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. Оленa

Оленa Well-Known Member

Ви неправі. Бог інколи посилає на людей тимчасові покарання для того щоб людина виправила свою поведінку і не отримала вічного покарання. Так було в коринській общині, коли дехто недостойно приймали святе Причастя.

1 Кор 11:29. Бо хто їсть і п'є негідно, не розважаючи про тіло, той суд собі їсть і п'є!
    30. Через це поміж вами багато недужих та хворих, і багато-хто заснули.
    31. Бо коли б ми самі судили себе, то засуджені ми не були б.
    32. Та засуджені від Господа, караємося, щоб нас не засуджено з світом.

Як бачите, християни, котрі самі себе не судили, були осуджені Господом. Це також є проявом Божої любові. Хоча на перший погляд це може здатися жорстоко, але це для користі самої людини.

• Подобається Подобається x 1
  2. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

• Подобається Подобається x 2
  3. yasam

yasam Well-Known Member

і ще додати треба - нав'язує. Прекрасно.

---------- Додано в 19:41 ---------- Попередній допис був написаний в 19:39 ----------

Вже все до нас прекрасно проаналізовано умами вищими, за розум місіонерів з африки.

4. Levko

Levko Well-Known Member

Я розумію, що це поширена і розповсюджена думка серед людей і навіть, на жаль, серед церков, я сам так колись думав, але, на щастя такого немає в Новому Завіті, тому я не згоден з вами.
    Диявол не є на службі у Бога. Він діє як самостійна особистість зі своєю власною волею і вибором. Тому саме від нього йде всяке зло, хвороби. Бог не допускає нічого, Він спасає людей від зла, зціляє від хворіб, котрими людей поневолив дивол.
    Тому і написано, що Ісус зціляв всюди хворих, бо Бог був з Ним.
    В Старому Завіті також написано "око за око", а в Новому- "прощайте своїх ворогів" і це сказав Той Самий Бог, чи не так? І це не суперечить Писанню, так як і не суперечить Писанню, що в Новому Завіті, Бог не допускає хвороби, Він виступає як Спаситель людського духу, душі і тіла.

5. yasam

yasam Well-Known Member

Ну про що з ним розмовляти. Він не розрізняє людських приписів від постанов Божих.

6. Ука

думаючій людині не нав'яжеш. Принаймні у такій рівноправній дискусії.
    Можна посіяти сумнів, але це тільки на користь, бо спонукає довідатися більше, і думати більше.

В такі дискусії не можна вступати з СЄ, бо це розмова сліпого з глухим і тільки трата сил і вправляння в красномовстві. А з християнами - чому ні? Воно корисно усім учасникам.

---------- Додано в 20:08 ---------- Попередній допис був написаний в 19:47 ----------

навели ж Вам цитати, чіткі й однозначні.
    те ж російською, ще чіткіше:
    а ось англійська, тут взагалі сумнівів не виникає:
    "але це творіння Божі, щоб виявитися в ньому"

Так, Бог - це бзконечна любов.
    Але світ - не біполярний, де є добро і зло. Схоже, він був таким до Христа (чесно кажу, тяжко я сприймаю Старий Заповіт, і знаю його погано). Але зараз, в нові часи Божа любов є в усьому. І в біді в тому числі.

---------- Додано в 20:14 ---------- Попередній допис був написаний в 20:08 ----------

Я зрозуміла!!!!

Ми говоримо про одне і те ж, і не зійшлися ми не в розумінні Божої любові, а в визначенні зла!
    Просто хвороби, напасті, злидні, те, що для нас в земному розумінні є негативним, насправді не є злом!
    Бог є любов, а зло є у відсутності любові.

Це як з дітьми. Ми їм щось забороняємо, обмежуємо їх у чомусь. Вони у своєму світогляді то сприймають як зло. Насправді ж то наша любов і піклування.
    Так і ми своїм обмеженим розумінням сприймаємо ту ж хворобу як зло і дію сатани, а в той час це всього лиш Божа дія на нас, вияв Його любові, тільки потрібно її в тому побачити і усвідомити, от і все.

7. ovod

ovod Well-Known Member

8. Levko

Levko Well-Known Member

Я би міг погодитися з вами, бо все з людської сторони виглядає ніби логічно так як ви написали, але Писання каже інакше- людей хворобами поневолив диявол ! Не Бог, а диявол!!! Бог тут ні при чому, він не допускає зла Він звільняє людину від диявольського зла!
    От Ісус, наприклад, зціляв усіх людей! Немає ні одного випадку коли би він відмовився зцілити людину. За вашою логікою виходить, що Він ішов проти Волі Свого Отця, коли зціляв людину від хвороби.
    Але ж так не є, бо Ісус каже, що Він робить тільки те, що Отець Йому каже.

Так само і з тим чоловіком, не написано, що Бог допустив йому цю хворобу, Ісус навіть не пояснив до кінця учням через що той чоловік хворий, Він просто зцілив людину без всяких там умов, зробив діло Боже для цієї людини:
    Ісус відповів: Не згрішив ані він, ні батьки його, а щоб діла Божі з'явились на ньому.
    (Від Івана 9:3)
    Я чесно не розумію, звідки ви у відповіді Ісуса побачили, що Бог допустив хворобу тому чоловікові?:dntknw:

І ще одне, написано, що Бог прославляється у тому, коли зціляє людей.
    Ви доводите, що Він допустив хворобу, а потім Сам же її зцілив.
    Уявіть собі, що ви комусь допустили хворобу, ну скажімо, дивитесь, як ззаду на людину їде машина. Ви маєте можливість відштовхнути людину і цим вберегти її від травмування, але ви собі думаєте: "Нехай збиває, я їй потім перебинтую і оброблю рани, завезу в лікарню, і ця людина буде мене любити, за те, що я її спасла."
    Правда, жорстоко?
    Люди так не роблять, щоб здобувати чиюсь любов допустивши зло. Мене дивує завжди, чому люди думають, що Бог так поступає?

9. yasam

yasam Well-Known Member

Не виходить. У вас відсутнє логічне мислення.

10. Ука

Левку, Ви таки не можете відірватися від землі. Ну подивіться на ситуацію не очима дитини, в якої відібрали іграшку, а очима батька.
    А хочете дитини? Та прошу, приклад не придуманий, а з мого дитинства.
    В бабусі була грубка, коли в ній палили, дверцята розпікалися. А я малою лізла всюди. Відгородити пічку було неможливо, а пояснити, що таке "пече" теж не могли, все одно цікаво, і я туди лізла.
    Аж поки одного разу, коли дверцята були гарячі але не розпечені, мене взяли на руки, піднесли до них, всоте повторили "пече" і торкнули пальчиком.
    Були сльози, біль, образа. Але до печі я більше не лізла.

Розумієте?

З нашої, земної точки зору хвороба - це зло.
    Але з точки зору вічності зло - це загублена душа.

• Подобається Подобається x 3
  11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не згоден. Знайду фізиків, для котрих це є аргумент.

12. Levko

Levko Well-Known Member

Розумію вас, але те про шо ми говоримо трохи не та ситуація, що з грубкою.
    У вашому випадку- це справді було навчання, бо ви не хотіли слухати голосу батьків. Ви самі себе покарали за непослух, ви точно знали через що вам це покарання.
    З Богом таке саме є коли ми знаємо, що так робити не можна, ну наприклад, красти, обманювати, зневажати когось, але все одно це робимо нагло, наперекір Божому Слову. Тут ми також самі себе караємо за непослух і ми також точно знаємо через що нам таке покарання, коли щось трапляється погане.

Але є ситуації, коли хвороба атакує просто так. Ви ні не грішили навмисне, ви в розгубленості, за що таке вам сталося. В цьому випадку хвороба уже не є покаранням, чи вихованням Божим, а атакою диявола. Я коли таке трапляється зі мною, чи з моїми дітьми, завжди займаю наступальну і агресивну позицію. Я, не прошу Бога щоб Він зцілив мене, я протистою дияволу і наказую йому забиратися зі своєю хворобою з мого тіла. Підставою до такої моєї позиції, є Боже Слово, котре каже, що Ісус відкупив мене від гріха і, що ранами Його я є зцілений. А також слово з послання Якова, де написано- протистаньте дияволу твердою вірою, то й утече він від вас! Як.4:7. А також стою на словах з послання до Ефесян, де сказано-" а найбільш над усе візьміть щита віри, яким зможете погасити всі огненні стріли лукавого. Еф.6:16...
    Є ще інших багато місць, в кожному випадку Бог дає таке місце, котре є сильним для мене саме в тій, чи іншій ситуації...

13. yasam

yasam Well-Known Member

---------- Додано в 22:24 ---------- Попередній допис був написаний в 22:22 ----------

Хвороба ніколи не є покаранням Божим!

14. Levko

Levko Well-Known Member

Якщо вирвати з контексту того про що я писав, то я з вами згідний!:)

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

З ваших слів диявол є на службі Бога. От дивіться. Диявол осліпив чоловіка, а Ісус на славу Бога зробив його зрячим. Не зроби диявол його сліпим... не було б оздоровлення на славу Бога.

16. yasam

yasam Well-Known Member

Про людей, які виганяють бісів, зціляють від хворіб, але не належать до лона церкви, Ісус сказав: "Багато-хто скажуть Мені того дня: Господи, Господи, хіба ми не Ім'ям Твоїм пророкували, хіба не Ім'ям Твоїм демонів ми виганяли, або не Ім'ям Твоїм чуда великі творили? І їм оголошу Я тоді: Я ніколи не знав вас… Відійдіть від Мене, хто чинить беззаконня!"(Матв.7:22-23)

17. Levko

Levko Well-Known Member

Навпаки, я якраз і хочу показати, що диявол не є на службі в Бога.
    Він самодостатня мерзенна особистість з власною волею і вибором і до того ж написано, що він ще є князем світу цього, тобто ще й наділений владою. Тому і робить, все, що хоче. Він найбільше ненавидить Бога, а також все, що є Божим. Людина створена за образом і подобою Бога, тому сатана всілякими способами і "кознями" намагається знущатися з людини.
    Але Бог дав силу і владу тим, хто вірить в Ісуса "наступати на змій і скорпіонів і на всяку силу ворожу" і руйнувати усі задуми диявольські.

18. yasam

yasam Well-Known Member

Піст і причастя - ось що руйнує козні сатани. До речі, зараз успенський піст. Для спасіння саме те.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Левко, на мій погляд, ви сильно відійшли всторону від того, що вчить СП.

Останнє редагування: 16 сер 2013
  20. Levko

Levko Well-Known Member

На мій погляд, я не відійшов в сторону від того, що вчить СП...:)

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)