Про спасіння

Discussion in 'Християнство' started by Levko, Apr 1, 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 vote(s)
    50.0%
  2. ні

16 vote(s)
    20.0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 vote(s)
    30.0%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Staff Member

Мала б. Якщо вона достатньо сильна, вона їх наверне до Бога. Я на своєму прикладі знаю.

Двадцять років тому для мене питання віри не було актуальним, і я, можна сказати, взагалі по це не думала. Я не вважала себе невіруючою, але й не була практикуючою християнкою. Відповідно, і моя старша дочка виростала не цікавлячись християнством.

А потім я почала думати, і як у всіх буває, життя мене примусило признати, що на все є Його воля. І участь у службі кожної неділі для мене стала життєвою потребою. І діти, котрі протягом своїх перших відвідин костела нудились, згодом почали слухати, а тепер, бачу, вони сприймають свою участь у комунії природньою та потрібною. І зараз до нас долучається старша донька - та, котра ще декілька років тому закочувала очі догори, коли я їй говорила про те, що мені не подобається її пасивна позиція. Сама, з власної волі.

Так що не треба применшувати значення сили віри батьків. Саме по ній нам буде дано.

• Подобається Подобається x 4
  2. Levko

Levko Well-Known Member

Я собі уявив, як би відреагували мої домашні, якби Павло увійшов в мій дім. Чи зміг би він усіх охрестити без винятків, як ви кажете. Мій тесть би напевне не захотів, бо є атеїстом затятим, теща би напевне спитала якої Павло "віри":mocking:...
    Так, Педро. Писання каже, що спасеться ваш дім. Це Божа обітниця! Спасуться ваші сини, якщо ви вхопитесь міцно за це слово, і будете довіряти цій Божій обітниці, будете стояти у проломі за своїх дітей, як Авраам за Лота. Настане час, що ваші хлопці відкриють свої серця для Ісуса і спасуться!!!

• Подобається Подобається x 2
  3. yasam

yasam Well-Known Member

значить "дім" не ваш, а тестя

• Подобається Подобається x 1
  4. Levko

Levko Well-Known Member

Так, погоджуюсь, та ніхто і не применшує....
    Ваша дочка сама зробила вибір з власної волі:
    Йшлося про інше, коли "роблять християнами" людей без їхньої волі на те....

5. Un.Known

Ви так це сказали, Левку, ніби "зробити християнином" дорівнює "здати в бордель". )

Всі мої діти були охрещені в ранньому віці. Хрещення не робить вірним християнином автоматично, це тільки початок дороги.

6. yasam

yasam Well-Known Member

Не не в тому справа, що Левко хоче щоб його діти чи внуки хрестилися в дорослому віці, а хоче щоб так робили всі. Як він би не нав'язував це іншим, жодних проблем - живи як хочеш.

7. Levko

Levko Well-Known Member

Я раніше не висловлювався так багато і так різко проти хрещення дітей. Але з часом стикаючись з людьми і говорячи їм про Ісуса я все частіше став помічати, що це не так уже й безневинно... Такі люди, котрих колись "зробили християнами" не розуміють що таке підкоритися Богу, покаятися перед Ним, змінити своє життя і т.п... Совість в таких людей є заспокоєна, що ще треба - "хрещений в дитинстві, ходжу по святах до церкви, ну грішу трохи, а хто не грішить, який Ісус, нащо мені Його шукати?" -часто можна почути такі відповіді, коли говориш людині про Ісуса... Якщо би священники в церквах говорили, що людям потрібно покаятися, прийти до Бога, змінити своє життя, але ж того ніхто не говорить..., на жаль. Може в містах ще говорять, а по селах- то повна журба! От в селі де живуть мої батьки, майже все село чоловіки алкозалежні, жінки тягнуть на собі все господарство, навіть мій дядько, котрий є дяком в церкві є алкозалежним і п"є разом зі священником по похоронах і хрестинах. Яка тут може бути мова про Бога, про якесь покаяння, навернення...? Головне, що всі є "християнами"...:sad: Сумно це все...

• Подобається Подобається x 3
  8. Forpost

Forpost Стоїк

ця дорога веде до храму...?(с) ПиСи запитання риторичне

---------- Додано в 14:03 ---------- Попередній допис був написаний в 13:57 ----------

шоби диявола вигнати

9. Un.Known

Я розумію, про що Ви.

Але от скажіть, чим зараз я, похрещена в дитинстві, відрізняюсь від Вас, прийнявшого хрещення пізніше?

(Я також не визнаю "так сі робе" і ходіння до церкви "бо що люди скажуть" і випадків, описаних Вами, не одобрюю).

• Подобається Подобається x 1
  10. ovod

ovod Well-Known Member

та нічим особливо)....

11. Levko

Levko Well-Known Member

Можу лише сказати, що для спасіння вашої душі і життя у вічності з Богом, має вирішальне значення лише те, чи ви прийняли у своє серце Ісуса як свого Господа і чи вірите в те, що він простив усі ваші гріхи і оправдав вас повністю перед Богом... Якщо вірите в це то між нами немає різниці...
    А на рахунок хрещення в дитинстві, чи пізніше, то я вірю Писанню, котре каже- "хто увірує й охреститься", а не навпаки...

12. yasam

yasam Well-Known Member

13. Un.Known

Бачите, я йому також вірю, але мною приведеній цитаті. )

14. Оленa

Оленa Well-Known Member

Якщо хрищення у дитинстві винне у тому що люди мають заспокоєне сумління і стають алкозалежними, тоді треба думати що спадщина, котру отримав блудний син від свого батька, винна у тому що той докотився до свинського стану бо мав на що гуляти.
    Чому ж тоді інший син не розтринькав свою спадщину?

І не треба вже так усіх по селах принижувати. Вони теж ходять до сповіді, до Причастя, моляться і вірять в Бога. Хоча й проблем, про які ви сказали, там теж вистарчає як і скрізь.

---------- Додано в 18:16 ---------- Попередній допис був написаний в 18:13 ----------

Дійсно, праведні Ной і Лот були врятовані разом зі своїми домашніми.

15. Levko

Levko Well-Known Member

Без віри і повного послуху домашніх тут також не обійшлося. Хто до кінця не був слухняним Божому Слову став кам"яним стовпом... Правда?
    А ви кажете, що від переставляння доданків нічого не міняється, яка різниця, чи перше віра, а потім хрещення, чи навпаки.
    Я вірю в те, що якщо Бог сказав, "хто увірує" спочатку, а потім хто "охрестится", то так воно і має бути для того, щоб спастися!

16. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Думаю, що нічим. Більше того (не хочу ображати Левка), де гарантія, що людина після того як вона охрестилася в дорослому віці, не впаде нижче атеїста? Знаю багато таких випадків. Головне - віра!
    Тут ще й дуже багато залежить від церкви, до якої належите. Я, наприклад, не впевнений, що я був би тим ким я є без проповідей отця Рафала з Львівської катедри. До кінця життя запамятаються його слова: Я знаю, що коли ви перебуваєте всередині храму, віра в вас є. Але ваша віра буде екзаменуватись кожної хвилини піся того, як ви вийдете звідси.
    На жаль, я є до деякої міри скептиком щодо прихожан православних церков. Ну не цікавить їх християнство. Підуть раз на Різдво чи Великдень, перехрестять про людське око лоба і все.
    Мій двоюрідний брат в Австралії є головою парафії. Колись приїхав новий священник з України, мій гарний знайомий. Захотів впровадити вивчення Біблії. Мій брат перший почав кричати: ти дивись своєю Біблією буде мені мозок полоскати. (Чи не подібно як вчора наш приятель Ясам виразився щодо слів Христа?)
    І вкінці Євгена (священника) вигнали.

• Подобається Подобається x 3
  17. Levko

Levko Well-Known Member

Ви не ображаєте...:)
    Згоден, немає гарантії... Я також знаю таких випадків багато...
    Про що і мова...
    Я проти того, коли говорять, що головне хрестити людину, а віра то таке, може прийде з часом...

18. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Страшенно люблю тексти отця Андрія Дудченка, завжди пізнавально, і є про що подумати.
    Його нова публікація якраз в цю тему: ОТ ЧЕГО ЖЕ НАС СПАС ХРИСТОС?

19. Levko

Levko Well-Known Member

Сподобалося зі статті:
    "Ответ веры со стороны человека — ответ совершенно свободный. Вера потому и называется верой, что ее невозможно вызвать принудительно."

20. Romko

Romko Дуже важлива персона

Прочитав сьогодні одну історію

---------- Додано в 09:51 ---------- Попередній допис був написаний в 09:31 ----------

http://youtu.be/6l9Ol5phjiU

• Подобається Подобається x 4
Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)