Я вже давно зрозумів що написано в Писанні, єдине - не можу догнати який тамний зміст ви в цю цитату вклали. ---------- Додано в 14:48 ---------- Попередній допис був написаний в 14:44 ---------- Хрещення не є акт видимий, який йде тільки від людини.
З протестантської точки зору можна зробити висновок що становище дітей у Новому завіті погіршилося. Адже якщо у Старому діти могли після обрізання на восьмий день їсти пасху та належати бо вибраного народу, то у Новому їм треба чекати до дорослого віку щоб увійти в Царство Боже: Відрік Ісус: «Істинно, істинно кажу тобі: Коли хтось не вродиться з води та Духа, не спроможен увійти у Царство Боже. Що народжується від тіла - тіло, а що народжується від Духа - дух. Не дивуйся, що я сказав тобі: Треба вам уродитися з висоти. (Йоан.3:5-7). Отже неохрещені діти не належать до Царства Божого і таким чином порушується заповідь: Бачивши Ісус те, виявив незадоволення і сказав їм: Пустіть дітей приходити до мене, не бороніть їм: таких бо Царство Боже. Істинно кажу вам: Хто Царства Божого не прийме, як дитина, - не ввійде до нього. (Мар.10:14,15). Дана цитата себе добре пояснює – найперше що дітей слід пускати до Царства Божого (а це тільки через «відродження згори» хрещення), а також вказівка для дорослих «таких бо Царство Боже» тобто не «їх» що автоматично означало б всіх хто має дитячий вік, а «таких» - дорослих, але таких як діти, у тому плані, далі іде роз’яснення, якщо дорослі приймуть Царство як дитина – тобто щиро, віддано і безумовно. Левко, ви Писання перекрутили з ніг на голову, як я бачу.
Вибачте, але це далеко не по Писанню... Покроплення немовлятка не є ніяким народженням згори... Але як то вам пояснити, якщо ви не хочете навіть чути... Та ні, Миху, я не перекрутив нічого... Я пережив особисто народження згори. Після того як людина сама особисто переживе у своєму житті народження від Духа, її уже ніхто не зможе переконати в тому, що то вона собі сама щось придумала... Людина це ПЕРЕЖИЛА! Народження від Духа, то як би ти особисто, реально зустрівся з Тим, з Ким ніколи до цього часу не зустрічався...
Я не про дощ, Левко! ---------- Додано в 19:36 ---------- Попередній допис був написаний в 19:31 ---------- Там Писання цитується через раз. ---------- Додано в 19:37 ---------- Попередній допис був написаний в 19:36 ---------- Самовпевненість - далеко не хороша риса у християнстві. ---------- Додано в 19:39 ---------- Попередній допис був написаний в 19:37 ---------- а то ще не факт, що ви зустрічалися з тим, про кого думаєте.
І що з того, що цитується, якщо в цілому воно суперечить Писанню. Он диявол також цитував Ісусу Писання, але в цілому те, що він говорив суперечило Писанню. Соррі за таке порівняння, нічого особистого... То не самовпевненість... ---------- Додано в 19:42 ---------- Попередній допис був написаний в 19:41 ---------- Для мене факт! для вас може й ні...:
Це певний досвід. І це біблійна істина, коли відбувається народження нової духовної людини, коли все старе помирає і народжується нове від Духа. Ісус про це говорив, багато прикладів описаних в Писанні є про те як люди народжувалися згори і що з ними відбувалося... А загалом то є навіть основна ідея НЗ- нова людина через віру в Ісуса Христа!
Народження людини згори не робить людину святою і безгрішною і безпомилковою. Скажімо, ви не визнаєте своїх помилок та неправильного тлумачення Біблії, навіть коли все очевидне.
Так, ви праві, святою, безгрішною і безпомилковою не робить. Воно робить її тільки праведною перед Богом...
Праведні і означає очищені, або оправдані Богом... Ощищені від Бога через віру в Христа: Фил.3:9 щоб знайтися в Нім не з власною праведністю, яка від Закону, але з тією, що з віри в Христа, праведністю від Бога за вірою,
З протестантської точки зору можна зробити висновок що становище дітей у Новому завіті погіршилося. Адже якщо у Старому діти могли після обрізання на восьмий день їсти пасху та належати бо вибраного народу, то у Новому їм треба чекати до дорослого віку щоб увійти в Царство Боже: Відрік Ісус: «Істинно, істинно кажу тобі: Коли хтось не вродиться з води та Духа, не спроможен увійти у Царство Боже. Що народжується від тіла - тіло, а що народжується від Духа - дух. Не дивуйся, що я сказав тобі: Треба вам уродитися з висоти. (Йоан.3:5-7). Отже неохрещені діти не належать до Царства Божого і таким чином порушується заповідь: Бачивши Ісус те, виявив незадоволення і сказав їм: Пустіть дітей приходити до мене, не бороніть їм: таких бо Царство Боже. Істинно кажу вам: Хто Царства Божого не прийме, як дитина, - не ввійде до нього. (Мар.10:14,15). Дана цитата себе добре пояснює – найперше що дітей слід пускати до Царства Божого (а це тільки через «відродження згори» хрещення), а також вказівка для дорослих «таких бо Царство Боже» тобто не «їх» що автоматично означало б всіх хто має дитячий вік, а «таких» - дорослих, але таких як діти, у тому плані, далі іде роз’яснення, якщо дорослі приймуть Царство як дитина – тобто щиро, віддано і безумовно. Левко, а ви нас обманювали, нє? Ви писали, що діти ітак в Царстві небесному, а в Писанні не про дітей йдеться, а про таких, як діти.
Миху, ви самі себе обманюєте, читаючи різні статті не відроджених згори "богословів-протестантобрців"... Такі "богослови" завжди ототожнюють народження згори з хрещенням. В принципі, я їх розумію, як вони можуть відрізнити ці два різних поняття, якщо вони самі ніколи не переживали народженя від Духа. Тому і видумують всякі замудрі теорії...
Знову хороша відповідь на перекручення Письма. Немає значення хто писав, значення має лише істина - правда, чи неправла.