Про спасіння-2

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем ovod, 22 лис 2013.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Виходить, ваші діти і діти свідків, атеїстів, племені в Африці - в одинаковому становищі що до Бога.

2. Levko

Levko Well-Known Member

Тільки після вас...;)

---------- Додано в 18:57 ---------- Попередній допис був написаний в 18:56 ----------

Виходить...:)
    А ви як думаєте?

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Що цікаво, якщо запитуєш про хрещення, позацерковники завжди говорять одну і ту ж фразу, навіть, якщо їх навіть того не питаєш: "хрещення без віри - ніщо".

Я думаю, "хрещення у дорослому віці" придумано протестантами, баптистами та іншими деномінаціями лише для одного: щоб мати можливість новоприбулому (раніше католику/православному) мати можливість перехристити. Тобто, для нетрадиційних напрямків важливо, щоб це не було перехрещення, бо такого ніде в Біблії нема, то вони під приводом "дітей неможна хрестити", фактично перехрещують їх. Іншим "приємним" моментом повторне хрещення в деякій мірі спалює мости з традиційною церквою і не дає людині можливості повернутися назад у лоно церкви. Одна справа, коли людина прийшла на сповідь і покаялася, що покинула христову церкву, інша - що робити ще з хрещенням?

Ось чому придумано не хрестити дітей.

• Подобається Подобається x 1
  4. Levko

Levko Well-Known Member

"Геніально", Миху!!!!:haha:
    Якщо так то всі перші християни, були протестантами, бо всі хрестилися в дорослому віці...
    Нехай буде і так. Я не проти...:)

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

А що мені думати? В мене все чітко: хрещений - направо, а нехрещений - наліво, якщо нема спеціальної Божої волі.

---------- Додано в 19:10 ---------- Попередній допис був написаний в 19:08 ----------

Ага, бажане за дійсне.

Що ваша деномінація може знати про перших християн і звідки? Це мені нагадує суперечку між внуком, який чув про 2 світову війну і дідом, який приймав участь у цій війні.

---------- Додано в 19:11 ---------- Попередній допис був написаний в 19:10 ----------

А чого вам смішно? Ви судите про хрещення, як Свідки.

6. Levko

Levko Well-Known Member

А Біблія для чого?
    Як я можу судити про хрещення, як Свідки, якщо Свідки взагалі не приймають хрещення?:)
    Ну то у вас.
    На щастя, Писання говорить інакше:
    Дiї.16:30-31
    ...Що треба робити мені, щоб спастися?
    А вони(апостоли) відказали: Віруй в Господа Ісуса, і
    будеш спасений
    ти сам та твій дім.

Зауважте, що вони не сказали так як ви кажете- "прийми хрещення і будеш спасений"...
    Вони сказали-"віруй в Господа Ісуса"

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Де я таке казав? Ви знову фарисействуєте. Левко, не займайтесь відвертою брехнею. Або ви мені покажете де я таке казав, або ви - брехун.

8. Levko

Levko Well-Known Member

Це хіба не одне й те саме:
    ?

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Блін, ми ж про дітей говоримо, а не про дорослих!!!! ЯКА ВІРА?

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

впевнені?

11. Levko

Levko Well-Known Member

Я думав дітей ми проїхали, бо написано про них що їх Царство Боже.
    Тут про хрещення ніби нічого не говорив Ісус...
    Для чого діткам хрещення, якщо їх і так Царство Боже?

---------- Додано в 20:33 ---------- Попередній допис був написаний в 20:31 ----------

А що, хіба ні?

12. Robert

Robert Well-Known Member

Я зрозумів Вас, пане Левку, Ви самі не впевнені, а тому вирішили не надавати пояснень про хрищення.

13. Levko

Levko Well-Known Member

Не впевненими у тому, що таке хрещення можуть бути ті, кого "похрестили" в дитинстві.
    А хто свідомо хрестився той добре знає...:)
    А не хочу на ту тему з вами говорити, бо знаю, що ви напишете і який висновок зробите вкінці... коли тема вичерпається...:mocking:

14. Robert

Robert Well-Known Member

То ж просвітіть мене, це Ваш прямий обов"язок.

Левку, я думаю, що Ви серйозна людина, а не клоун з цирку. Ми з Вами не діти, щоб бавитись у те, хто кого краще підшпильне і потішатись збоку. Проте, якщо Ваше християнство на цьому обмежується, припинимо подальшу розмову.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Кожні нормальні батьки бажають своїй дитині тільки кращого. Закривати перед ними доступ до «купелі відродження» та «зодягнення в Христа» є в даному випадку дещо жорстоким.

Можна почути у відповідь такий докір що дитина нічого не знає, не розуміє, тому ліпше чекати поки виросте і матиме або не матиме віру, однак Біблія говорить і про те що дитина теж може отримувати Божу благодать, відкликатися на неї: І як почула Єлисавета привіт Марії, здригнулася дитина в її лоні, і Єлисавета сповнилася Святим Духом (Лук.1:41) Ось бо, як голос твого привітання залунав у моїх вухах, дитина з радости здригнулась у моїм лоні. (Лук.1:44).

Перш, ніж я уклав тебе в утробі, я знав тебе; і перш ніж ти вийшов з лона, освятив я тебе; пророком для народів я тебе призначив. (Єр.1:5).

Вагомим аргументом щодо правильності охрещення дітей є три місця у Новому завіті, коли хрестилися цілими сім’ями-домами. До складу «дому» в Ізраїлі належали діти і прислуга.

Коли ж охристилася вона і її дім, запросила нас, кажучи: «Як ви мене визнали за вірну Господові, ввійдіть і перебувайте у моїм домі.» І примусила нас.

(Дії 16:15)

А він, узявши їх тієї години вночі, обмив їхні рани й охристився з усіма своїми.

(Дії .16:33)

Охристив я теж дім Стефана; а більш не знаю, чи христив я когось іншого.

(1Кор.1:16)

Звичайно можна припускати, що ті сім’ї були повністю бездітні, або діти були дорослі, однак у трьох випадках, це малоймовірно. Тим більше у ті часи то була велика ганьба не мати дітей: Так учинив мені Господь у ці дні, коли зглянувся, щоб зняти мою ганьбу між людьми. (Лук.1:25).

16. Levko

Levko Well-Known Member

В Христа не можливо когось зодягнути. В Христа людина сама особисто зодягається, через свою власну віру...
    Так. Можна припускати, видумувати якісь дивні теорії чи були дітки, чи не було, але найкраще сісти і почитати, що там написано насправді.
    А там написано, що в тих домах усі, хто слухали і увірували, а потім охрестилися:
    Дiї.18:8
    А Крисп, старший синагоги,
    увірував в Господа з усім домом своїм; і
    багато з коринтян, почувши, увірували й
    охристились.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Там не написано: хто увірував той охристився

А хотілось би, правда?

А інші два випадки ви просто "забули", дивно, правда?

---------- Додано в 22:43 ---------- Попередній допис був написаний в 22:34 ----------

Почитали? і що? були дітки?

18. Levko

Levko Well-Known Member

Уважніше прочитайте, Миху:)
    Все там написано:
    охристились.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

читати поки вам не повірити?:)))

Крисп усім домом повірив.

Чи за пару дописів напишите: Де то є?

---------- Додано в 08:37 ---------- Попередній допис був написаний в 08:35 ----------

О, наскільки хрещення є важливим!

20. Levko

Levko Well-Known Member

Читайте поки не повірите тому що там написано:)
    охристились.

а де твій аватар? :)