Про спасіння-2

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем ovod, 22 лис 2013.

1. plastic

plastic Well-Known Member

Сьогодні перечитувала книгу Псалмів. Звернула увагу на слова Давида, де він багато раз закликає надіятися на Бога. В одному з псалмів він пише-навіть якщо війна, то я буду спокійний. Цей спокій приходить від надії на Бога. Що Бог спасе і захистить. В пророцтвах сказано, що останні часи будуть нелегкі. Але і в ці часи треба надіятися на Бога. На Його спасіння.

• Подобається Подобається x 5
  2. Оленa

Оленa Well-Known Member

Матв.15:11. Не те, що входить до уст, людину сквернить, але те, що виходить із уст, те людину сквернить.
    17. Чи ж ви не розумієте, що все те, що входить до уст, вступає в живіт, та й назовні виходить?
    18. Що ж виходить із уст, те походить із серця, і воно опоганює людину.
    Марка 7:15. Немає нічого назовні людини, що, увіходячи в неї, могло б опоганити її; що ж із неї виходить, те людину опоганює.
    20. А далі сказав Він: Що з людини виходить, те людину опоганює.

• Подобається Подобається x 3
  3. ovod

ovod Well-Known Member

автомат не візьмете?

4. Levko

Levko Well-Known Member

Краще би не прийшлося брати...
    Хочеться все таки вірити, що не дійде до автоматів...

• Подобається Подобається x 2
  5. ovod

ovod Well-Known Member

ну так...коби...

• Подобається Подобається x 1
  6. morze

morze Well-Known Member

Свідки Єгови спаслись усі, бо ні одного не було на Майдані! В армагеддон вони неповірили,бо політику добре їм сповідують закордонні свідки!

7. Levko

Levko Well-Known Member

Натрапив на цікаву книжку про впевненість в спасінні.
    Що цікаво, написав її не протестант а православний...

Цитата з книжки:
    "Если Апостолы— не еретики, то уверенность в спасении— не ересь. Объясню, почему я считаю нужным придерживаться такой позиции и отстаивать ее...." Сергей Худиев. "Об уверенности в спасении"

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Цікаво, а чому отой біблійний чоловік прийшов на весілля у брудній одежі? Напевно, він був впевнений, що спасенний... але в результаті був кинутий в темінь!

9. Levko

Levko Well-Known Member

Бо прийшов у брудній одежі, котра є символом самоправедності.
    Ви хіба не читали, що Ісая написав про власну праведність:
    Iс.64:6
    І стали всі ми, як нечистий, а вся праведність наша немов
    поплямована місячним одіж
    , і в'янемо всі ми, мов листя, а наша
    провина, як вітер, несе нас...

Написано- праведність наша.
    Не Христова праведність, а наша, людська, брудна одіж... Якраз чоловік і сподівався, що зможе потрапити на весілля в такій брудній одежі...

Про Христову праведність Павло пише тут:
    1Кор.1:30
    А з Нього ви в Христі Ісусі, що став нам мудрістю від
    Бога, праведністю ж, і освяченням, і відкупленням,

або тут ще краще написано:
    Фил.3:9
    щоб знайтися в Нім не з власною праведністю, яка від
    Закону, але з тією, що з віри в Христа, праведністю від Бога за вірою,

Ще написано, що хто в Христа христився у Христа зодягнувся.
    Якщо зодягнувся, то він уже не у своїй одежі йде на весілля Агнця, а у одежі, в котру зодягнувся, тобто в Христі...

10. Levko

Levko Well-Known Member

Прямо і однозначно з якого віку, я вам не зможу дати відповіді, так як вірю, що хрещення це не одне й те саме, що обрізання.
    Писання каже, що діти не будуть засуджені ("бо таких Царство Боже")
    Я сам собі часто задаю таке запитання, бо маю двох діток одне 9 р., друге 6 р.
    Спостерігаю за ними наскільки серйозними у них є стосунки з Ісусом... Я думаю, якраз в цьому і є наша, як батьків, величезна відповідальність, щоб допомогти їм свідомо вибрати Бога у своєму житті, щоб далі жити з Ним, Ним і для Нього...

• Подобається Подобається x 1
  11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Разом з тим в Писанні сказано:

Мар.16:16
    Хто увірує й охриститься, буде
    спасений, а хто не ввірує засуджений буде.

З ваших слів, Писання має протиріччя!!!

---------- Додано в 22:52 ---------- Попередній допис був написаний в 22:48 ----------

та скільки завгодно, але ви їх позбавили належати до Христової спільноти.

12. Levko

Levko Well-Known Member

Та ні не має Писання протиріччя...
    Принаймні, я не бачу ніякого протиріччя. :dntknw:
    Дорослі спасаються, через увірування, дітям не тре увірування, оскільки по-перше, вони ще нездатні увірувати, по-друге, Ісус сказав, що їм і так належить Царство Боже...
    Чому позбавив? Зовсім не позбавив...
    До Христової спільноти людина починає належати, увірувавши в Христа, згідно Марка 16.16. А поки дітки малі, то вони й так належать до Божого Царства...
    Моє завдання, як батька, полягає в тому, щоб навчити їх слухатися Бога. Підготувати їх до того моменту, коли вони самостійно зможуть прийняти рішення, щоб віддати своє життя Богу.

• Подобається Подобається x 2
  13. Мих

Мих Дуже важлива персона

А як діти нехристиян?

14. Levko

Levko Well-Known Member

Діти не християн також потребують, щоб їм хтось говорив слово про Христа, якщо рідні батьки не вчать.
    Якраз приклад моєї дружини тут підійде.
    Вона народилася в сім"ї атеїстів. Ніколи в церкву не ходила, ніколи нічого не чула в сім"ї про Ісуса, бо тато був дуже заядлим атеїстом. Але свого часу вона дуже захопилася тим, що почала виписувати книжечки з біблійного Клубу супер Книги (дуже популярне християнське служіння було на пострадянському просторі). Вона їх перечитувала, робила завдання, відсилала їм, вони знову присилали їй якісь завдання. Так вона вперше почула про Ісуса, вона зараз згадує, що тоді в дитинстві навіть прийняла Ісуса в своє серце, щиро і по дитячому. Коли стала дорослою, то просто усвідомлено зробила свій вибір до Бога. Тобто, те слово про Ісуса, котре посіялося було в її дитяче серце з часом проросло і дало свій плід на спасіння!
    Тому слава Богу, що існують такі служіння, котрі сіють Боже Слово в дитячі серця!

15. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Унікальний вид спорту - теологічний пінг-понг Левка з Михом.:)))

16. Robert

Robert Well-Known Member

Левку, то як там із хрещенням? Невже все ваше уявлення вичерпується однією цитатою "Хто увірує й охриститься, буде спасений"

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я не пропотреби, я про те, чи спасуться діти нехристиян.

---------- Додано в 11:40 ---------- Попередній допис був написаний в 11:38 ----------

Без хрещення?

18. Levko

Levko Well-Known Member

З хрещенням усе добре...:)
    Моє не вичерпується, а ваше?:)

19. Levko

Levko Well-Known Member

А про спасіння дітей ми уже з вами говорили...

20. Robert

Robert Well-Known Member

Ну то поділіться зі мною, пане Левку - що таке "хрещення", коли вперше воно відбулося, і що воно символізує. З нетерпінням вже котрий день очікую на Ваше роз"яснення.

а де твій аватар? :)