Левко, а може ви просто забили на внутрішній голос - совість і почали думати так, як вигідно і що приносить вам спокій, вишукуючи в Письмі зручні цитати, догоджуючи своєму Я?
А мертва, чи не мертва визначаю Я... Дуже обєктивно. Діви (з притчі) чекали нареченого. Вони прийняли інформацію про те, що він прийде і були настільки певні, що інакще не може бути, що просто розслабились... Як вам ця притча? Вона зручна для вашого розуміння прийняття дару і безвихідно бути спасенним? Адже вони не зрікалися, вони були певні! А як вам на зручність притча про чоловіка, який був запрошений на гостину, але прийшов у брудній одежі? Він не сумнівався, раз прийшов, бо хіба людина ходить на гостину, коли не знає, чи її там покажуть на двері? Отак написано...
Діви не запаслися оливою. Не підготувалися до зустрічі. Символ оливи це помазання Духом Святим. А людинав невесільній одежі також не готувалася до зустрічі. Вона не захотіла прийняти праведність Христа. Людина була довольна своєю праведністю. ---------- Додано в 07:29 ---------- Попередній допис був написаний в 07:22 ---------- Миху, віра в те ЩО ти спасений робить вільним. І вдячним Богові. Хіба ви не відчуваєте що завжди не дотягуєте до планки спасіння?.що ваша праведність не така досконала як має бути? Віра в те ЩО спасений не дає бажання повертатися у гріх, і не дає на це дозвіл. Навпаки є ще біільше прагнення до Бога. Бажання служити Йому. Ділитися Його любов'ю з іншими.
Миху, треба бажати зрозуміти зміст спасіння. Багато молитися. Одних дописів наших мало.тяжко повірити в те ЩО протиріччить вашому теперішньому розумінню. Я сама пройшла через це. І мені знадобилося багато часу. І не раз хотілося все кинути. Бо це' не діяло. Мене тримало те, що я обіцяла Богові бути вірною. Але дуже часто я відчувала себе не спасеною. І загубленою. І це жахливо. Я не знаю чи є такі відчуття у вас. Але я хочу бути вільна від них. Бо в них є страждання. В'них нема любові до Бога.
визначаюче в протестантизмі,а що може обіцяти немовля в традиційному християнстві.....питання риторичне.традиційних трійочників просьба не хвилюватись
Це є нормально. Падіння і вставання.Без цього неможлива дорога до Бога. А наші страждання часто роблять нас досконалими. Життя треба сприймати таким, яким воно є. І не закриватися на життя, а бути відкритим. Всі страждали, навіть апостоли, навіть Ісус Христос. Дорога до Бога є вузька і важка. Тому ми повинні працювати над собою, а не заспокоювати тим, що ми вже спасенні. ---------- Додано в 13:34 ---------- Попередній допис був написаний в 13:33 ---------- Навіть в апостолів таке бувало. ---------- Додано в 13:38 ---------- Попередній допис був написаний в 13:34 ---------- Золоті слова. Не знаю чому вам Левко + поставив. Діви і той чоловік вважали себе спасенними так само, як Левко.
Я уже говорив вам на рахунок весільної одежі, що чоловік прийшов на весілля зі своєю праведністю, а не з Христовою... От і пластик те самісіньке сказала, нема що додати:
Я думаю, якби багато віруючих змінило своє прагнення заробляти спасіння на прагнення допомагати людям тому що Христос допоміг їм, це зробило би великий прорив у вірі. Люди відчувають, коли ти справді хочеш їм допомогти і що ти віруюча людина, чи коли ти просто релігійний діяч. Настав час зняти зручні релігійні тапці і прямувати у вірі до Бога.
Притча на хвилинку про царство небесне де тут про праведність і де ту написано про Вашу (множина) волю.... http://bibleonline.ru/bible/ukr/40/22/#2
Одежа весільна- це одежа очищена в крові Агнця: Об.7:14 І сказав я йому: Мій пане, ти знаєш! Він же мені відказав: Це ті, що прийшли від великого горя, і випрали одіж свою, та вибілили її в крові Агнця...
В Библии написано, что свинину есть нельзя. Эпизод, о свиньях чаще всего упоминается в Евангелие от Матфея (8:30— 33) При горе паслось большое садо свиней. И попросили черти и бесы Иисуса: пошли нас в свиней, чтобы нам войти в них. Иисус им разрешил. И когда демоны, вошли в свиней; и устремилось стадо численностью в две тысячи с крутизны в море, и потонули в море». Это написано и у Марка (5:11 — 13) и у Луки (8:31 — 33) и еще от Исайи: 65 1 — Я открывался тем, кто об этом не просил. Я давал найти Меня тем, кто не искал Меня. «Я здесь! Я здесь!» — говорил Я народу, который не призывал имя Мое.* 2 Целый день простирал Я руки к непокорному народу, к людям, что идут по дурному пути, следуя желаниям своим, 3 * к народу, что постоянно оскорбляет Меня в лицо, к людям, которые приносят жертвы в садах, на кирпичах благовония сжигают, 4 сидят в гробницах, в потаенных местах ночуют, пожирают свинину, варево мерзкое готовят в котлах, 5 говорят: «Держись подальше от меня, не приближайся, я для тебя свят».* Все это — как дым, раздражающий Мое обонянье, как огонь, что целый день полыхает! 6 Записано это предо Мною. Я не стану молчать, отплачу, сполна отплачу Я им — 7 и за их грехи, и за грехи их отцов,* — говорит ГОСПОДЬ Ведь они совершали воскурения на горах, на холмах позорили Меня! Я сполна отмерю им воздаянье за их былые дела. и в 66 15 Яростным будет отмщенье Его, Его грозный клич — как языки пламени! 16 Огнем и мечом Своим ГОСПОДЬ совершит суд над всеми живущими, и многие падут от Его руки. 17 — А те, что входят в сады, освятившись и очистившись, ведbомые тем, кто в середине,* те, что пожирают свинину, всякую мерзость, мышей, — все эти люди погибнут, — говорит ГОСПОДЬ при прочтении Библии, наткнулся на такие пророчества и тексты: почему же христиане все таки едят свинину??? некоторые верующие (православные) говорили мне, что это только для евреев, другие сказали, что им Ветхий завет не указ, а большая часть вообще не читает библию и ограничивается отдаванием денег в церковь и выпиванием алкоголя в праздники! Можете разьяснить этот вопрос?
Ви вже неабиякий молодець що прочитали 39 книг Старого Завіту, а це сотні сторінок, тисячі слів. Але не полініться і прочитайте всього 27 книг Нового завіту, він набагато коротший. Цікаво що там пише про свиней.
Я не ем свинину. И считаю что слова Бога насчет нечистой пищи надо соблюдать. Многие верующие люди считают иначе, их так научили.Я думаю что каждый должен решить для себя-будет ди он есть или не будет нечистую пищу. Хотя многие считаютчто пища теперь вся чистая.