В тому місці про сліпого також не написано, що його сліпота була Волею Божою, але ви доводите чомусь саме це. Через те я завжди кажу, що не можна виривати з контексту одне місце і щось доводити по ньому. Я, наприклад, наведу вам багато місць з Нового Завіту, котрі доводять, що хвороба завжди від диявола, а зцілення- це завжди Воля Божа і що немає Волі Божої на хворобу, а тільки на зцілення! Немає в Новому Завіті ні одного місця, що хвороба- це Воля Божа.
Та ні. Сатана осліпив, бо природа його така- творити зло. Звідки диявол знав, що прийде Ісус і зруйнує його чорне діло в тій людині? Ісус зцілив, бо природа Його така- зціляти і визволяти людей з диявольського поневолення і царства темряви...
Ну як ви не розумієте, що в момент народження незрячим, була закладена його сліпота з метою для слави Божої. Прямо в Письмі так і сказано. Є дві події: -народження сліпого. -зцілення сліпого. Якщо б апостоли запитали Господа, чому Він його зцілив, а Господь би сказав: щоб діла б Божі на ньому здійснились, я б з вами не сперечався. Але апостоли не питають чому Ти його зцілив, вони питають, чому він народився сліпим. Відчуваєте різницю? Причина його народження сліпим є у тому, щоб слава Божа на ньому відбулася! Як вже ясніше написати? ---------- Додано в 21:09 ---------- Попередній допис був написаний в 21:07 ---------- Ну й не знав, а що сатана все мусить знати? Всі Божі плани? ---------- Додано в 21:11 ---------- Попередній допис був написаний в 21:09 ---------- мова йде не про зцілення, а про те, чому він народився сліпим - читайте Письмо!
Миху, ви все ясно написали, для мене таке пояснення не є новим, я все життя також вірив, що на все Воля Божа, включаючи і хвороби. А вірив, бо так мені говорили постійно... Але коли Ісус увійшов в моє життя, коли почав відкриватися мені у Слові, я все частіше почав звертати увагу на те, що те, що те в чому я був переконаний- є неправда. Я побачив в Писанні, що не на все є Божа Воля... Я уже багато писав, чому хвороби не є Волею Божою для нас. Ще одне, здається, що я ще не говорив- це те, що Сам Ісус вчив, що царство поділене саме в собі не встоїть. Тому, виходячи з цих Ісусових слів не може бути такого що Божа Воля була в тому, щоб чоловік народився сліпим і Божа Воля була в тому, що чоловік прозрів.
Добре, на цьому й зупинимось що не написано ні про Божу волю, ні про осліплення дияволом. Найправильніше не добавляти нічого свого, а лише що написано. Якщо логічно подумати, то неможливо уявити щоб сатана щось собі робив і Бог нічого про це не знав. Хочу вас запитати, коли Захарія онімів, а Павло осліп, чия це була воля? ---------- Додано в 11:08 ---------- Попередній допис був написаний в 11:02 ---------- Але сатана міг зробити будь-яке інше чорне діло, не осліплювати цього чоловіка, а зробити з нього розбійника, що є значно гіршим.
Ви праві, нелогічно так думати, щоб диявол щось робив, а Бог нічого не знав про це, я ніде і не стверджував це. Цей чоловік народився сліпим не по причині чиїхось гріхів, а тому, що гріх(в цілому) спотворив ідеальний Божий баланс в природі. Тому деякі хвороби відбуваються не як прямий результат гріха людини, а як результат гріха в цілому. Про це написано в Рим.8:22: "Бо знаємо, що все створіння разом зідхає й разом мучиться аж досі." На рахунок сліпоти Захарії, то там чітко написано чия це була воля і через що так сталося: Лук.1:20 І замовкнеш ось ти, і говорити не зможеш аж до дня, коли станеться це, за те, що ти віри не йняв був словам моїм, які збудуться часу свого! На рахунок сліпоти Павла, то немає в Писанні, щоб було написано, що він десь осліп ---------- Додано в 11:26 ---------- Попередній допис був написаний в 11:20 ---------- Говоримо на разі про те, що зробив, а не про те що міг зробити...
Дії 9:8. Тоді Савл підвівся з землі, і хоч очі розплющені мав, нікого не бачив... І за руку його повели й привели до Дамаску. 9. І три дні невидющий він був, і не їв, і не пив. Опять 25 Щойно ви писали про наслідки гріхопадіння, а тепер знову взялися бездоказово писати про осліплення чоловіка дияволом. Де таке написано?
Перепрошую. Забув про це місце. Я думав ви мали на увазі інше місце, про котре часто роблять неправильні висновки, що Павло мав хворобу очей... Не зрозумів, що ви маєте на увазі?
То з чиєї волі Павло осліп? Де написано що цього чоловіка осліпив диявол? Він міг отримати родову травму чи ще з якоїсь причини. Чому ви вирішили приплести диявола? Ви що на ньому спеціалізуєтесь?
Павло противився Богові, як і Захарія, за що були дочасно осліплені. Але коли вони розкаялися в своєму противленні, Бог вернув їм зір. У випадку зі сліпонародженим, котрого зцілив Ісус ситуація зовсім інша. Тому не можна порівнювати одне до другого.
Так, є різні ситуації і не завжди за ними стоїть сатана. Без точних знань не можна щось стверджувати, тим більше одразу займатися самоекзорцизмом. Це не по-біблійному і так можна й зруйнувати власну психіку. Іс 55:8. Бо ваші думки не Мої це думки, а дороги Мої то не ваші дороги, говорить Господь. 9. Бо наскільки небо вище за землю, настільки вищі дороги Мої за ваші дороги, а думки Мої за ваші думки. ---------- Додано в 16:06 ---------- Попередній допис був написаний в 16:05 ---------- Перепрошую, а коли я це робила?
Це не самоекзорцизм... Ісус не тільки виганяв демонів він і зціляв усіх хворих. Писання каже, що Ісус звільняв усіх поневолених дияволом. Тому як і хвороба, так і прямий демонічний вплив має одне походження- від сатани. До речі, пам"ятаєте, як Ісус зцілив скорчену жінку. Вона ж не була одержима, а просто мала хворий хребет. Але Ісус сказав , що це сатана її зв"язав путами: Лук.13:16 Чи ж цю дочку Авраамову, яку сатана був зв'язав вісімнадцять ось років, не належить звільнити її суботнього дня від цих пут? Ви хіба не стверджували те, що чоловік народився сліпим то була Божа Воля?
Але одночасно Ви відкидаєте, що існують випробування з Божого допуску, серед яких може бути і хвороба. Це, що Бог знає про дії диявола, але до певного часу не зупиняє його - і є Божим допуском.
То я є окрема тема. Хоть Левко і визнав, що хвороби можуть бути від Бога, все ж бо Нвіть якщо ви, Левко, неправі, ви все одно праві. Ви не можете не бути неправі. ---------- Додано в 20:59 ---------- Попередній допис був написаний в 20:51 ---------- Левко завжди правий. Яке Писання? Який Йова? Олено, слухайте Левка і слідкуйте за наперсниками. Я якщо серйозно, то зрозумів одне: Що би не писало Письмо, те. що пише Левко є вище. Сперечатися? Краще мовчати - розумніше виглядатимеш. Левко, у вас вийняткова самозакоханість. Тут аргументи безсилі.
Так, Левко, Ісуса помазав Бог і був із Ним, тому Ісус воскрешав, зціляв і виганяв демонів і проповідував звільнення полонених за що Йому хвала, честь і поклоніння сьогодні, завжди і на вічні віки. Амінь. Також він звільнив від демона (духа немочі) й згадану вами жінку у суботній день, вчинивши ще одне Боже діло. Ви забули: нехай буде воля Твоя на небі і на землі? Чоловік народився сліпим, щоб на ньому виконались діла Божі і це є Божим Провидінням.
Левку, я знаю, що Бог є всесильним і всюдиприсущим. Невже ви гадаєте, що є такі місця у Всесвіті, які вийшли з-під його контролю? Якщо Він допускає хвороби, війни, урагани, землетруси, інші катаклізми, значить - це є Його план і робиться з Його відома. Чому? Я не знаю. Мій розум занадто нікчемний в порівнянні з Його. Тому я мушу все сприйняти як є, просити Його допомоги і довіритись Йому.
Отці церкви навчають що усе стоїть під Божим Провидінням і нічого у світі не діється випадково. Правда, іноді не знаємо причин багатьох подій, але їх знає Бог, який усім керує. І часто ми не розуміємо Божої волі, але Бог завжди своєю мудрістю допущене зло перетворює на добро. І коли ми у своїх бідах, хворобах і нещастях віддаємося Божій волі, то Бог допомагає нести наш хрест і посилає Свої благословіння. 1 Пет 5:6. Тож покоріться під міцну Божу руку, щоб Він вас Свого часу повищив. 7. Покладіть на Нього всю вашу журбу, бо Він опікується вами! І ще Євр 12:6. Бо Господь, кого любить, того Він карає, і б'є кожного сина, якого приймає!