Про спасіння-2

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем ovod, 22 лис 2013.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

цікаво, не чув, є цитати?

2. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Покажіть де таке написано?

3. Levko

Levko Well-Known Member

А ви звідки знаєте, що Адам і Єва втратили образ і подобу Божу, коли згрішили?
    є...

4. Levko

Levko Well-Known Member

що показати?
    ...чи то питання до Миха було?

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Левко, а я писав про Адама і Єву хоть шось?
    Класний ви чітатєль...
    Я не то мав наувазі. Людина постійно і потроху втрачала подобу. Тобто втрата подоби тривала всю історію людства, а не лише Адам і Єва.

покажіть, бо я того не читав.

Останнє редагування: 20 кві 2015
  6. Levko

Levko Well-Known Member

Але ж історія людства ще не закінчилася...:)
    Лук.4:6
    І диявол сказав Йому: Я дам Тобі всю оцю
    владу та їхню славу, бо мені це передане, і я
    даю, кому хочу, її.

• Подобається Подобається x 1
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

то правдаті божп подоьа ще не вичерпалася.

дякую.

8. Levko

Levko Well-Known Member

:)))
    Дууууже непереконливі довоедення... Я думаю, ви й самі то бачите...
    Насправді людина ніколи не перестане бути образом і подобою Божою від того що грішить...
    прошу:)

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

чому непереконливі?
    Ви можете грішити і водночас бути подобою Бога?

10. Levko

Levko Well-Known Member

Тобто?!
    А ви шо, перестаєте бути людиною, коли грішите?о_О

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

як вам прийшла така мисля?

12. Levko

Levko Well-Known Member

Так само як вам ваша- "Ви можете грішити і водночас бути подобою Бога?"(с) Мих

:)
    Паралель.
    Наприклад, коли народжується дитина, то вона є подібною на батьків. Можна сказати, що дитина є образом і подобою своїх батьків. Коли ця дитина вирісши, зробить щось зле, то хіба вона втратить образ і подобу своїх батьків?:)
    Чому тоді, ви кажете, що людина втрачає подобу Бога, коли грішить?

Так, людина, згрішивши,втратила зв"язок з Богом, добровільно пішла в рабство сатани, віддала свою владу на землі дияволу, але людина ніколи не переставала бути образом і подобою Божою...

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Запросто. Тато - професор, а син наркоман і алкаш. Де подоба? Так, він має образ батька, а подоби і близько нема.

14. Levko

Levko Well-Known Member

Пам"ятаю, як ви не раз з великим запалом заперечували такі визначення як "дитина Божа", "народження згори" та ін..., про що чітко і конкретно написано в Писанні. Тому я і не дивуюся з того, що ви і "образ і подобу" заперечуєте...

15. Levko

Levko Well-Known Member

:good:
    Гарно сказали!!! Так і є!!!

Одне тільки шкода- це те що самі для себе відкинули цю добру новину і прийняли перекручену...:sad:
    Але нічого, Бог сильний все змінити!

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

а про вино, як про сік забули?

• Смішно Смішно x 1
  17. Levko

Levko Well-Known Member

Не видно, ви праві!
    Тому що це відбувається в дусі, між людиною і Богом. Ісус так і казав, що правдиві поклонники будуть поклонятися Богу в дусі і в правді.
    Я коли покаявся і визнав Ісуса моїм Господом, то цього ніхто не бачив і не знав. Про це знав тільки я і Бог. Але з часом цей мій плід покаяння почали помічати люди навколо. Я почав по-іншому поводитися, по-іншому говорити, по-іншому реагувати... Не тому, що я почав якось напрягатися щоб стати "таким файним", як ви кажете, я взагалі не напружувався, я спостерігав за собою і сам дивувався з себе.... Щось всередині в мені почало жити і почало зсередини міняти мене. Я це сильно відчув тоді, я відчув як щось змінилося в мені всередині... Мені став огидним гріх, я почав помічати як і що я говорю, всякі погані звички з легкістю відпали, я почав помічати і любити людей(!)... Але найбільше потрясіння було для мене це те що я відчув Бога своїм Татом. Я не знав звідки це тоді прийшло, але я точно знав, що Бог мене любить і шо Він є мій Тато. До покаяння і увірування ніколи такого в мене не було....
    Пізніше Бог показав в Писанні, що це є Той самий Утішитель, Дух Святий, Котрого Ісус посилає усім тим хто приймає Його як Господа... Це саме Дух Святий починає робити ті речі, ті зміни всередині людини, котра віддала своє життя Ісусу.
    Так що, Миху, народження згори це не якась там вигадка - це реальність(!), дуже сильна духовна реальність тут на землі. Наскільки сильна і важлива, що не переживши цю реальність ніяка людина, як каже Христос, не зможе потрапити в Царство Боже, а відповідно приречена на пекло...

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

можливо, але яке то має відношення до "згори"?

19. Levko

Levko Well-Known Member

То не є християнство!
    Такий псевдо план спасіння пропонують усі релігії і вчення окрім християнства!

Християнство каже- "віруй в Господа Ісуса і будеш спасенний!":
    Дiї.16:31
    ... Віруй в Господа Ісуса, і будеш спасений...

• Тупо Тупо x 1
  20. Мих

Мих Дуже важлива персона

І захотів Левко бути вумнішим.
    Я ж написав взагальному, а ви - конкретніше. Хіба тема розмови про це?

• Тупо Тупо x 1
а де твій аватар? :)