де написано, що всі ? ---------- Додано в 19:57 ---------- Попередній допис був написаний в 19:49 ---------- віжу кнігу - бачу фігу. Божі діла з'явилися в момент зцілення, а я питаю: для чого він народився сліпим?
Миху, а вам не здається, що благородна тема про спасіння цілковито зійшла на пси і тепер виглядає як розмова ні про що. Памятаєте, написано: "в багатослівї не минути гріха"...
Це у ваших очах. Головне, що в Божих очах не так виглядаю... Я вас завжди прошу утримуватися від брудних і зневажливих слів, але, бачу, вам це подобається робити... Через те і сходить ця тема, як каже Педро, на пси. Вертаючись до теми, хотів запитати вас, Миху, ви насправді вважаєте, що те що людина народилася сліпою, то це Бог так хотів?
Як добре, що ви знаєте що бачуть Божі очі. Це робить вас вище всіх. ---------- Додано в 11:29 ---------- Попередній допис був написаний в 11:28 ---------- при тому залишаєте за собою право провокувати, нє? ---------- Додано в 11:38 ---------- Попередній допис був написаний в 11:29 ---------- Поставте це запитання ще раз собі і почитайте, що каже Письмо. Запитайте, чи міг диявол зробити сліпим чоловіка на славу Божу? Зверніть увагу на те, чи міг диявол заподіяти сліпоту, якщо людина не згрішила і батьки його не згрішили. Через що діяв диявол? А він діє через гріх. Тоді і вам все стане ясно. Коли чоловік народжувався сліпим, для Бога було зрозуміло - чому вже тоді. А ви трактуєте, ніби Бог нічого не знав, диявол осліпив, а Бог потім зцілив. От в чому ваше неправильне трактування.
Та чому по-моєму? Він народився сліпим на славу Божу, тобто щоб на ньому проявилися Божі діла. Значить його народження сліпим була Божа воля. Ще хотів би сказати про Божий допуст. Якщо читати книгу Йова, сатана робив всі злі справи цьому Йові, але коли робив? Тільки, якщо Бог допускав це, інакше сатана не міг нічого вдіяти.
От власне, що так Письмо не каже! Тому я і не згідний з вами в тому, що народження людини сліпою є Божою Волею...
Якщо думати так як ви кажете, то виходить, що Ісус, зціливши сліпого, зруйнував Божу Волю в житті тієї людини? А такого не може бути, бо Ісус казав, що прийшов виконати Волю Свого Отця, а не зруйнувати. А воля Отця не може бути одночасно на хворобу і на зцілення від хвороби.
Давайте тоді я приведу цитату з Письма, де каже, а ви за допогою Письма спростуйте. 1. А коли Він проходив, побачив чоловіка, що сліпим був з народження. 2. І спитали Його учні Його, говорячи: Учителю, хто згрішив: чи він сам, чи батьки його, що сліпим він родився? 3. Ісус відповів: Не згрішив ані він, ні батьки його, а щоб діла Божі з'явились на ньому. (Від Івана 9:1-3) Якби той чоловік не народився сліпим - Ісус би його не зціляв. Якщо його народження сліпим вважати дією диявола, то виходить, диявол осліпив його на славу Божу. І це є ваша позиція! Тепер про інше. Як це Бог міг осліпити людину? А так само, як відібрати дар мови у чоловіка Анни.(якщо не помиляюся) Чи може Господь допускати хвороби? Може. І про це сказано у книзі Йова. Ви вірите у те, що сказано у Книзі Йова? Ви довіряєте Біблії? Левко, тільки не заводьте: Бог міг, чи не міг. Не нам судити можливості Бога. Ми їх якщо знаємо, то не більше 0,00001%.
Паралельним місцем до Дії 10:38 є Лук 4:18-19 18. На Мені Дух Господній, бо Мене Він помазав, щоб Добру Новину звіщати вбогим. Послав Він Мене проповідувати полоненим визволення, а незрячим прозріння, відпустити на волю помучених, 19. щоб проповідувати рік Господнього змилування. Тобто через проповідь про рік Господнього змилування, про який юдеї добре розуміли, духовно полонені (дияволом) визволялися і уздоровлювалися. Тому на мою думку ви, Левко, невірно розставили акценти. Поневолення не обов’язково ототожнювати з хворобами чи каліцтвами, хоча Ісус й зцілював людей, але йдеться більше про духовне поневолення. Фізично здорові люди теж поневолені і через проповідь і віру визволяються. ---------- Додано в 18:17 ---------- Попередній допис був написаний в 18:12 ---------- І де тут написано що цього чоловіка осліпив диявол?
Диявол осліпив, бо така його природа- мучити і чинити зло. Він проявляє свою волю у цьому. Бог також проявляє Свою волю і прославляється у зціленні і у визволенні від диявольського поневолення. ---------- Додано в 18:30 ---------- Попередній допис був написаний в 18:21 ---------- Погоджуюся, що диявольське поневолення -це не тільки хвороби і каліцтва, але хворби і каліцтва також є диявольським поневоленням. І це займає величезну частину Нового Завіту. Ісус проповідував на горі про визволення від духовного поневолення, а потім спускався з гори і зціляв людей від фізичного поневолення дияволом. До речі, історії про те як Ісус зціляв людей фізично займають більшу частину Євангелій. ---------- Додано в 18:31 ---------- Попередній допис був написаний в 18:30 ---------- А хто його осліпив? Бог?
Навіть якщо я поглжуся з вами, але у даному випадку це не так. Він народився сліпим для того, щоб діла Божі на ньому проявились. Так сказано у Письмі. Якщо би йшлося лише про зцілення, ви б мали рацію, але тут мова йде про наступне: чому він таким народився? Ніхто не знає чому людина народилася сліпою. Ми ще про зцілення не говоримо. А народилася вона сліпою для слави Божої. Ще не було зцілення, а причина його народження сліпим вже була! Ось що говориться у Письмі.
Левко, ваше запитання похоже на палицю, вистругану сокирою. Бог є Творець людини. Для того, щоб людина отримала хворобу, нема необхідності Богові посилати її. Достатньо в людини забрати захист, благрдать і все. Бог не посилає біду, він просто позбавляє людину Свого захисту, а біда довго не заставляє себе чекати. І той сліпий, що народився... Бог не послав йому сліпоту, а просто не дав йому повноти благодаті здоровя. Навіть коли людина зрікається від Бога, Бог їй не посилає біду за це. Просто людина сама позбавляється Божої опіки і біда приходить сама.