До речі, то не я придумав цей приклад. То Бог так придумав. В книзі пророка Ісаї багато говориться про церкву як про наречену Агнця...
Шось вас на Старий Завіт прорвало... Раніше ви навпаки - Старий Звіт ігнорували, навіть зауваження мені робили. Що це? Повторне народження згори?
То вам здалося, я ніколи не ігнорував Старий Завіт... Просто є речі зі Старого Завіту, котрі уже пройшли і ніколи назад не вернуться, а є пророцтва про майбутнє. От якраз я і згадував про те, що Ісая пророкував про невісту Агнця, тобто про людей народжених згори, про Його церкву...
Ну ви й крутій! Мені шкода часу вишукувати те, що ви писали про Старий Завіт, коли я його використовував. І мені не здалося, то ви писали. Левко, я розумію, що ви себе любите гарного і тому вважаєте, що народилися згори. Але збоку воно виглядає по крайній мірі негарно. Для чого ми тут дискутуємо, коли ви отак огульно при потребі міняєте свою думку на 180 градусів. Ви б мали хоча би визнати - я був неправий, помилявся, або щось подібне. Натомість, ви міняєте свою думку і далі твердите, що ви праві. Все це говорить, що ви просто байкар.
Так. Доведіть те, що людина втрачає образ і подобу Божу роблячи гріх. От Адам зробив гріх. Хіба він втратив образ і подобу Божу?
На жаль, ми всі грішимо. Щоденно. Навіть апостол Павло писав - чого хочу не роблю, а що не хочу роблю. Бідна я людина. Думаю, якби була можливість якось іншим чином боротися з нашим гріхом - Бог би не послав свого Сина на Ґолґофу.
Ви зовмім не читаєте що я пишу. Де я написав, що людина коли грішить, втрачає образ? Як можна з вами вести дискусію?
А вам не смішно доводити, що людина, яка грішить втрачає подобу до Бога? Чи ви вважаєте, що людина, яка грішить має подобу до Бога?
Людина, яка грішить, втрачає подобу до Бога. Все зайве, що застилає розум і неправильні поступки - це те, що відділяє подобу Бога від подоби людини. Що тут складного? Здається нічого. Життєвий шлях і призначення кожного - побачити що саме це є і позбутися його, Бог всередині, а не ззовні.
То ви сказали і я вас попросив довести це. Мені не смішно... Доведіть Писанням якщо можете. Я вважаю, що людина була створена на образ і подобу Божу. І я також знаю, що згрішивши, Адам з Євою не втратили Його образу і подоби... Так, вони передали владу, якою Бог їх наділив сатані. Але я ніде не зустрічав в Писанні, щоб Адам і Єва втратили образ і подобу Божу після свого гріхопадіння.