Про спасіння-2

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем ovod, 22 лис 2013.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

ту, що я казав.

2. Levko

Levko Well-Known Member

Я забув, що саме. Нагадайте.
    Не пам"ятаю, щоб я щось говорив сам від себе і не пояснював Писанням...:scratch_one-s_head:

3. Levko

Levko Well-Known Member

Про народження згори не я сказав, а Ісус:
    Iван.3:3
    Ісус відповів і до нього сказав:
    Поправді, поправді кажу Я тобі: Коли хто не
    народиться згори, то не може побачити
    Божого Царства.

І подивіться наскільки воно є важливе це народження згори, що без цього навіть Божого Царства не можливо побачити.

На вашому місці я би не ставився до цього так скептично...

Бувають.

4. Hase

Hase зайчик

Левко, лише духовні особи народжені згори... у цьому вірші мається наувазі бути знову народженим, почитайте далі про що йдеться, звідти це ясно. А так, як далі говориться про народження духовних осіб у Царство Небесне, то відповідно і будуть вони народжені згори (без людського тіла).
    Наприклад, у рос. перекладі звучить так: "Говорю тебе истину, никто не сможет увидеть Царства Всевышнего, если не будет заново рождён".
    Павло, як людина був народжений так само, як і ми з вами у тілі і крові, відповідно і помер він, як звичайна людина.

• Смішно Смішно x 1
  5. Levko

Levko Well-Known Member

Цікава думка...:)
    Кілька разів перечитував ваш допис, щоб зрозуміти хто такі духовні особи і коли ними стають.
    Але, здається, нарешті зрозумів що ви мали на увазі.
    Ви мали на увазі, що духовні особи це ті особи, котрі побачили Царство Боже після своєї фізичної смерті? Тобто народилися згори уже після своєї фізичної смерті?
    Правильно я вас зрозумів?

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. Levko

Levko Well-Known Member

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Левко, я скептично ставлюся не до Письма, а до вашого тлумачення. Покажіть, де в Письмі написано. що людина сама про себе каже: я народжений згори. Який механізм народження згори? З ваших слів, людина сама собі вирішує коли вона народжується згори. Для мене то є дивно, тому що в Письмі нема механізму народження згори. Я вважаю, що це є хрещення. Хто не хрещений - не побачить Царства Небесного.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

ого, який поворот.

Виходить, взагалі невідомо хто саме народжений згори, бо хто знає хто народиться повторно?

9. Levko

Levko Well-Known Member

Миху, механізм дуже простий, я би сказав навіть надпростий.
    Людина вірою приймає те, що Ісус вмер за її гріхи і після того посвячує своє життя Ісусу. Ось і весь механізм народження згори...:)

Для вас складно це зрозуміти, бо цей процес є спочатку невидимим і схованим, це відбувається тільки між Богом і людиною. Але людина уже з самого початку розуміє і бачить, що у ній щось змінилося, щось всередині народилося... Пізніше ці зміни починають бачити в ній інші люди... Бог починає міняти людину зсередини...

Я це пережив... До речі, щось кращого, щось захопливішого, чогось солодшого в житті, ніж народження згори я ніколи не переживав. Я переживав перше кохання, переживав радість від народження своїх дітей, але це є ніщо в порівнянні з радістю, котру переживаєш, коли сам народжуєшся згори...
    То неможливо вам словами пояснити, це так само якби словами пояснювати як бути одруженим... Можна говорити як то класно, але поки людина сама не вступить у шлюбний союз, вона ніколи до кінця не зрозуміє що означає- "двоє стануть одним тілом", як написано...
    Так само і в духовних речах, неможливо зрозуміти розумом як то бути одним духом з Богом поки не переживеш народження цього духу в собі:
    1Кор.6:17
    А хто з Господом злучується,
    стає одним духом із Ним.

Ключове слово "Я вважаю". Маєте право вважати.
    Бог так не вважає.
    Писання чітко розділяє що є народження згори, а що є хрещення... Це не є одне і те саме.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

то ваша думка? ні?

Тоді цитату з Письма - в студію!

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

цитату!!!! тоді легко зрозумію.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хто сказав?

13. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Цитату в студію!;)
    Миху, написано, хто вірує і(!) охреститьться, має життя вічне, а хто не вірує (про хрещення нічого) ... і гнів Божий перебуває на ньому.

• Подобається Подобається x 1
  14. Levko

Levko Well-Known Member

Ні, не моя то думка. То Божа думка. Про це весь Новий Завіт. Як я вам тут приведу цитату, треба тоді буде весь НЗ постити...:)

Чи можете з Письма дати механізм того як двоє людей стають одним тілом?
    Який механізм того, коли чоловік відліпляється від батьків і приліпляється до своєї дружини? Приведіть цитату, якщо можете.
    В Писанні ж написано про одруження, а як відбувається цей процес коли двоє закохуються хіба десь написано? Який механізм того, коли люди закохуються?

Так само і з народженням згори. Ісус сказав- "прийдіть до Мене", "хто увірує- той спасеться", "а тим, хто Його прийняли їм владу дано дітьми Божими стати" і т. п. Як "прийти", як "увірувати", як "прийняти"...? Де про це написано? Де механізм?

Насправді, усе дуже просто, нема механізму в цій справі, тому що це є живі стосунки любові між людиною і Богом...

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я написав: я вважаю.
    Яку цитату вам привести?:)))

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Вмсновок?
    Хто не охреститься - не має життя вічного, ви згідні?
    Тупішої відповіді годі знайти.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та? Хто сказав, що так само? Чому так само?

18. Levko

Levko Well-Known Member

:)
    Бо як і одне так і друге є завітом між двома особами...

Останнє редагування: 2 кві 2015
  19. Мих

Мих Дуже важлива персона

як нема? увірувати тре? а прийняти тре?
    Про одруження.
    невдалий приклад.
    Чоловік і жінка возєднюються і це всі бачуть. Вони дають обітницю в присутності свідків.
    А ваше народження згори - акт невидимий, одноосібний... Я собі вирішив і народився згори. Хто крім мене про це знає? Ніхто!

20. Levko

Levko Well-Known Member

ок.
    Значить є в Писанні той механізм народження згори, про про котрий ви питали...:)

Це найвдаліший приклад, Миху!
    Усі бачать коли чоловік і жінка уже дають обітницю в присутості свідків, але не бачать що народилося і почало відбуватися в їхніх серцях ще за довго до того як вони вирішили дати обітницю один одному.
    Так само з Богом.
    От якраз хрещення можна порівняти до тієї обітниці у присутності свідків, а народження згори- це те, що передує хрещенню...

а де твій аватар? :)