Левко, а чому Ви вириваєте з контексту? Вникніть, будьласка, у весь текст, та цитата не стосується саме випадку з сліпим чоловіком.
Подумайте ви. Поясніть. чому сліпий і його батьки були безгрішні, якщо всі грішні? Не уникайте запитання. О, а ви можете вхопитися за Старий Завіт, якщо Вам треба, нє, Левку?
яка цитата? Скажіть тоді які смертні, а які не смертні... а хто сказав, що батьки того чоловіка були безгрішні? Апостоли спитали Ісуса, чи через гріх була ця сліпота. Ісус їм відповів, що не через гріх... Там не йдеться про те, що батьки були безгрішні, так як ви кажете...
І спитали Його учні Його, говорячи:"Учителю, хто згрішив: чи він сам, чи батьки його, що сліпим родився?" Ісус відповів: " Не згрішив ані він , ні батьки його...."
Откуда сей "факт"? Библия: 1. Имеет самый большой тираж в истории. 2. Самая читаемая книга - её тираж каждый год превосходит любые другие книги. 3. Она переведена на самое большое количество языков. Если Господь хотел, чтобы мы узнали священную историю - что ж, мы её узнали. А вы что, не читаете иностранных авторов, из-за того что в переводе кое-что теряется? А что скажете насчет Гомера или Виргилия? Их вообще на свалку пора? Наверное эти факты от Дэна Брауна. Ну точно Браун. Это просто неправда. Дейстивительно, в ходу было некоторое количество апокрифов, но 4 Евангелия, вошедшие в канон, всегда были наиболее почитаемы у христиан. Просто их статус был официально закреплен на Соборах.
Так батьки не безгрішні були, чи грішні? Щось не можу я вас зрозуміти , Миху... А чого не Писання? В Писанні того нема?
Питання до вас залишається відкритим: "батьки того сліпого безгрішні були, чи грішні? Я просив пояснень з Письма, а не пояснень церкви... Так розумію, що немає такого в Біблії. Виходить, що то вигадки... Інакшого висновку не можу зробити. Ви про що?
Для вас - так, бо я вже писав про це. Батьки сліпого були грішні, але не настільки, щоб їх син осліп. Гріхи не є одинакові. Вони є різні. В Письмі говориться про Христову церкву, проваджену Святим Духом, але вас це, напевно, не стосується.
Яку саме? В даному випадку ви, Миху, говорите отсєбятіну, бо не можете підтвердити, аргументувати свою думку Писанням... От скажіть нарешті, звідки ви оце взяли: "Батьки сліпого були грішні, але не настільки, щоб їх син осліп. Гріхи не є одинакові. Вони є різні."