Я звичайна людина, українець із діда-прадіда, хрещений у звичайній українській церкві. Свого часу навіть 7 років проспівав в церковному хорі))) Проте це аж ніяк не заважає використовувати власну голову за призначенням і думати!
Не вірю! Звісно хтось там собі міг перекладати на коліні. Але офіційно... не вірю. І скільки нових книг ввійшло за останні 100 років? Ну може там хтось собі колуарно добавив...
особливо совітскої історії... не зрозумів? робили копії? Джерела ж не міняються ніби, нє? Якби ви цікавились, то б знали.
Так, я чув цю інформацію, таваріщь марксист. Коли в Львівському медінституті проходив курс (не)наукового атеїзму. В нас в Англії такі факти називають bullshit. І невідомо в якому марксистсько-ленінському смітнику ви взяли цю інформацію. А історичності Ісуса Христа в нас не заперечує навіть останній ідіот. Можуть заперечувати божественність його. Ось факти про "переписування" Біблії. Якби ви хоч трохи цікавились ними поза ОБС (одна баба сказала), то ви б знали, що люди знайшли так звані Кумранські згортки, де були розділи з Біблії. Порівняли з теперішніми текстами. Змін, практично, нуль. 2000 років!!! Я не історик, але я передплачую історичні і археологічні журнали. Так ось, ні одне археологічне відкриття не заперечило ні одної біблійної істини. І якби ви були трохи більше інтелектуально розвинутим, ви б взяли Євангеліє і прочитали, скажімо, один з листів апостола Павла. Тоді б зрозуміли, чи це видумка, чи листи написані живою людиною, глубоко віруючим християнином і очевидцем тогочасних подій. Але для цього потрібно мати певний інтелект. Чого, за перепрошенням, вам бракує. Тому продовжувати дискусію абсолютно немає сенсу. Продовжуйте вірити в 80 000 версій і "неісторичність" Ісуса Христа...
Гріхи є різні. Є легкі, а є важкі. Якщо людина згрішила легко/мало, диявол не має великого доступу до людини і немає влади над нею.
Фантастика. Біблія - тільки одна. Є окреме питання про второканонічні книги, але це не впливає на ціле. Згадки в істориків є, хоч дехто заперечує їх автентичність. Однак, це не має значення - про Христа крім християн згадують і мусульмани і юдеї. Стільки людей не могли помилятись. Євангелії і Послання Апостолів, Діяння Апостолів, писались тими, хто Його бачив. Своїм життям і смертю вони це засвідчили. Не вигадуєте. В Євге́нії Онє́гіні Лєнський гине на дуелі як в російському оригіналі, так в перекладі на українську чи китайську мови. Вигадки. Текст не змінювався. Якщо Вас справді цікавить це питання, можу відповісти в розгорнутому вигляді. Це історичні факти, а не легенди. Але саме основне не в історичному контексті - це Книга про стосунки Бога і людини.
З Письма.... "...ні він не згрішив, ні його батьки не згрішили..." Ви хотіли, щоб я вам знайшов безгрішних. Хоч одну людину. Прошу дуже...
Моє розуміння, що саме в цьому випадку дісно була воля Бога. І для Його слави. І так для Бога важливо спасти душі і за ціною Він не постоїть, бо лише Він знає заради чого варто людині потерпіти страждання на землі, щоб у вічності бути щасливими. Але варто згадати про Йова, який був "праведний і непорочний" і саме диявол підступив до нього, АЛЕ з доволу Бога. Також і Павло страждав "дано мне жало в плоть, ангел сатаны, удручать меня, чтобы я не превозносился.... 2Кор.12:7 та "Но Господь сказал мне: "довольно для тебя благодати Моей, ибо сила Моя совершается в немощи " вірш 9 . Все по волі Божій. Та в Старому заповіті Ангел Смерті пройшовся по домах єгиптян... "и поражу живущих в сем городе - и людей и скот; от великой язвы умрут они." Єремії 21:6 Це до того, що не всі лиха на землі від диявола, ми порушуємо закон, і за це діють установлені Богом правила... І хвороби також... є ті, що полі Бога, щоб людину привести до покаяння або зупинити перед чимось, або випробовування, а є що диявол має доступ до людини іноді по волі Божій, а іноді того що людина не під захистом Бога... Бог настільки безмежний і досконалий, що нам багато чого не зрозуміти....
Та я вкурсі, що це з Письма... Але я питав вас трохи інше. Мені цікаво, звідки ви це знаєте: "Гріхи є різні. Є легкі, а є важкі. Якщо людина згрішила легко/мало, диявол не має великого доступу до людини і немає влади над нею."(с) Мих. ?
Цікаво, який закон порушив чоловік, котрий народився сліпим? Який закон порушили його батьки, якщо Ісус сказав, що ні він не згрішив, ні батьки його?
я недаремно вам навів цю цитату. Безгрішних немає, а тут Ісус каже, що він не згрішив. Як так може бути? А відповідь є у тому, що ви запитуєте. Він не згрішив настільки, щоб бути сліпим. Тобто його гріхи не були значні. Як бачимо, гріхи є різні.
Ну... це ви додумали... Такого нема в Писанні... Нема такого в Писанні, що гріхи є різні, значні, незначні... Написано, що ВСІ згрішили і за кожен, будь-який гріх- смерть. Немає значення який гріх, малий, малюсінький, великий, величезний...- за кожен гріх смерть.