Ви добре усвідомиди те, що написали? А тепер згадаймо Писання. Ставиться запитання: не чому він був зцілений, а чому він народився сліпим. Ісус відповідає, що народився він сліпим, щоб діла Божі на ньому відбулися. Є багато причин чому він міг народитися сліпим - через гріх(не заперечую, що через гріх діє диявол), але у даному випадку, його народження сліпим є для Божої слави. Отже, Левко, ваше трактування Письма є неправдиве, як не крути.
І ще що вигадаєте? Левко... народив, створив, дав життя... не маніпулюйте поняттями. То є різне, а ви кидайтеся словами, як політрук.
Де ви бачите МОЮ логіку? Я вам привів недослівно Письмо і все. Але то таке. Левко, не кидайтеся словами, я вже вам писав. От ви пишите: Ну що означає "створив"? Бог створив людину. Це правда. Але я не думаю, що Бог тепер створює кожний раз нову людину. Це нонсенс. Бог створив дерево і всі рослини, але то не означає, що Бог кожного разу створює нове дерево, а на дереві щовесни нові листочки. Бог створив дерево, як і інші рослини і Бог створив Закони, по яких воно само далі розмножується. Отой сліпий, як і всі ми пішли від людини. Ісус - від Бога і людини. Так, все воно є в межах Божих законів, які включають у себе всі закони фізики, хімії, які людство вже відкрило і які ще не відкрило. При тому всьому Бог може вмішуватися у процеси і робити корективи. Наприклад, ходити по воді, на очах виздоровляти і т.д. Бог дав (Бог дав життя - можна так казати!)тОму чоловікові життя у повній мірі, але не додав зору. Відчуваєте різницю? А ви тут: покалічив... створив... А тепер. Я вам наведу ще приклад "хуліганства". Хто забрав дар мови у чоловіка Анни? От!!!! І тут можна вашу теорію теж застосувати, ви готові до того, що дар мови у нього забра диявол? Адже позбавлення говорити - то зло, хіба ні? Подумайте про це. А отой чоловік, що терпів, щоб Божа слава на ньому відбулася напевно отримав на Небі винагороду в 100 раз більшу. Як ви думаєте?
Ок. Нехай буде - "дав життя". Буду надалі вживати тільки це... А що означає- "дав життя, але недодав зору"? Ви собі уявляєте- Бог дав життя Адаму, але недодав йому зору? Це по-перше. По-друге, якщо навіть прийняти це ваше цікаве тлумачення за істину, то тоді виходить, що Бог Отець і Бог Син діють в різнобій. А це як ви знаєте суперечить Писанню, бо Ісус сказав, що Він і Отець- це одне, і що Він робить тільки те, що робить Отець. Виходить, Бог Отець дає життя недосконале, а Бог Син виправляє за ним Його помилки? І по- третє. Згідно вашого тлумачення, Бог Отець завідомо наперед дає життя людині, але не зовсім досконале, щоб потім зціливши прославитися. Як на мене- то цинічно навіть для людей, не те що для Бога, Котрий є Любов... Бачите, наскільки абсурдне і смішне є тлумачення- "Бог дав життя, але недодав зору" Насправді все є набагато простіше. Бог дав чоловікові життя без вади. Лукавий спотворив це тіло ще з утроби матері і прийшов Ісус, Котрий зруйнував справи диявола в тілі цього сліпого, чим і приніс славу Богові. Ніщо нічому не суперечить...
Я уявляю те, що написано. Нащо мені уявляти Адама сліпим, якщо він був зрячим? Не виходить, Левко, не виходить. І Отець і Син Божий є одне і роблять одне. Звідки ви взяли, що ці дві події Вони не роблять разом? Ще скажіть, що Син не знає що робить Отець, чи навпаки. Це не цинічно, це просто ви недовіряєте Богові. Ддя мене все, що робить Бог є істиною і правдою. Я просто не критикую Божі ділА. Якщо би чоловік не народився сліпим, на ньому б не здійснилися Божі ділА. Диявол Богові не підіграє, як ви намагаєтеся сказати. Крім Письма. Де сказано чому він народився сліпим. Там сказано, для того, щоб діла Божі на ньому проявилися. І коли я запитую, а хто зробив його сліпим, ви відповідаєте - чорт. По суті, ви стверджуєте, що Сатана попрацюва для Божої слави. Левко, якби той чоловік просто народився сліпим і ми не знали причини, я б Вам з радістю повірив. Але там йдеться про те, що його сліпота була наперед закладена і пояснюється чому саме.
Ага. Уже одне роблять. Ви ж досі доводили, що різне роблять- Отець дає життя, просто не додає зору, а Ісус, виходить, руйнує те, що зробив Отець, вертає людині зір. Це називається- роблять одне і те саме? Залізна логіка А я хіба критикую?
сатана просто нищить все, така його природа, вбивати і нищити все... А Бог має силу обернути все , що понищив сатана на Свою славу.
Левко, не вигадуйте. Бог, якщо щось робить, то завжди у Трійці. Бог - Єдиний. А ви тут розвели демагогію: Отець зробив, а Ісус виправив. Просто смішно читати особливо від вас. Був би то Артобстрєл, я б не дивувся.
Народжується в сім"ї дитинка сліпа. Їй відразу дають першу групу інвалідності. Каліка. І ви стверджуєте, що автором цього творива є Бог Отець? Приходить Бог Син відкриває очі цій каліці. І ви стверджуєте, що Бог отець і Бог Син роблять одне й те саме і не суперечать Один Одному?
Левко, ви з розуму не зійшли? Ми обговорювали про конретний випадок з Письма, при чому тут ваш, вибачте, дурнуватий приклад?
Давайте по суті може. Не треба обговорювати мене. Ми спілкуємося по конкретному місцю з Писання. Я ніякий приклад не приводив, все з Писання. Народилася дитинка. Сліпа. Каліка. Питання до вас- це Боже твориво. Якщо Боже, то чому це "досконале Боже твориво" зіпсусав своїм зціленням Ісус Христос?
Який набір букв ви не розумієте? Я не вірю, все ви розумієте.. Насправді, те, що народження каліки є волею Божою дуже розповсюджена брехня диявольська. І не тільки у світі, а навіть серед християн. Дияволу досі вдається переконувати людей, що досконалий Бог Творець, може сотворити щось недосконале. Сатані і досі вдається паплюжити Боже святе Ім"я в очах людини, вселяючи цим самим в людські серця недовіру і страх по відношенню до Бога, Котрий Сам Любов і Котрий віддав Свого Сина за людей, щоб вони отримали можливість визволитися від влади гріха і смерті.
Левко, ви часом не вживаєте? Ну от що ви написали? Я не бачу в тому ні змісту, ні що ви хотіли сказати. Яке твориво, чого зіпсував? Якусь дівчину каліку приводите у приклад, коли ми про сліпого говорили. Та ну вас....