Чому ви ігноруєте проблемні для вас частини запитання і відповідаєте тільки на які подобається? Для мене корисної інформації - нуль.
Вражаюча історія навернення до Бога! Вражаюча історія життя жінки, котру мама шестимісячною народила в тюремній камері і залишила на вікні щоб померла...! Але Бог спас не тільки її саму, а і її маму..., лише через те, що хтось за неї два роки кожен день молився... Слава Богу!!!! http://youtu.be/UpoeL1xMQls
Запитання: Хто зробив так(тобто що чоловік народився сліпим), щоб діла Божі на чоловікові проявилися?
Хто зробив? Тільки не спішіть знову казати, що Леко грає вар"ята. Я направду не бачу в цьому уривку відповіді на питання "Хто зробив так що чоловік народився сліпим"... На питання- "для чого чоловік народився сліпим" є відповідь- "щоб діла Божі з"явилися на ньому". А на питання хто так зробив так, що чоловік народився сліпим відповіді в цьому уривку ніби немає... А ви, Миху, знаєте хто зробив так що чоловік народився сліпим?
Підозрює,але боїться то визнати, грецька ієрархія тоді розвалиться ,тай в церкві того не мувлять Tapatalk
Давайте проаналізуємо. Якщо то зробив диявол, то виходить, що диявол то зробив на славу Божу. Ви в це вірите? Я ж віру, що і народження сліпим і зцілення є справа Божих рук, щоб для невіруючих показати Божу славу і силу. Ну а третього просто недано.
Я не вірю в те що народження людини сліпою є справою рук Божих з двох причин. По-перше. Ісус сказав, що царство поділене проти себе запустіє. Ісус не може йти проти волі свого Отця. Він всюди казав, що робить тільки те, що Отець Йому каже робити. Якщо Ісус будує, то й Отець будує. Не може такого бути, що Отець руйнує, а Син будує... По-друге. Бог є любов. Він творить все досконалим, тому невластивим Його природі є творити щось з вадами... Тому, те що чоловік народився сліпим не є Його рук робота. А пам"ятаєте місце де Ісус зцілив скорчену жінку і Ісус прямо сказав, що це її диявол зв"язав. Але Ісус взяв і зцілив її, чим приніс славу Своєму Отцеві. Не можна ж сказати в цьому випадку, що диявол скалічив цю жінку для слави Божої? Так само і в нашому випадку зі сліпонародженим не можна сказати, що це зробив диявол на славу Божу. Диявол зробив це, бо така його природа- руйнувати все навколо себе. В Бога природа така щоб давати життя!
Я тут не бачу, щоб царство йшло проти себе. Адже все зроблено для Божої прослави. Не народився б чоловік сліпим, не було б зцілення. Нема там суперечностей. Як те, що він народився сліпим є для того, щоб діла Божі на ньому здійснилися, так само саме зцілення. Хто вам сказав, що Отець і Син діяли всупереч Один Одному? Спробуйте заперечити такій фразі: Бог все створив і всім керує. То в чому ви сумніваєтесь? Бог не всім керує?
Не можна. Чому? Бо НАПИСАНО, що диявол їй то зробив, а Ісус зцілив. А у випадку з сліпим ясно сказано, що його слірота є для того, щоб діла Божі проявилися. Але зауважте, що у двох випадках робилося з Божого допуску.Чому? Тому що Бог все створив і всім керує. Сам диявол не може нічого зробити більше, ніж йому дано. Навіть по відношеннб до людини.
Что касается того, что никто до Христа не спасся. Действительно, доступа в рай у людей до Христа не было. Иудейские праведники тоже не были в раю - они пребывали на лоне Авраамовом (место покоя в аду, где не было страданий). Сошедши во ад после Своей смерти, Господь вывел оттуда души праведников и привел их в Свое Царствие. Резонно спросить - а что же было с добрыми людьми НЕ иудеями? Ответа у нас нет. Но поскольку есть такие слова в Писании: 18 потому что и Христос, чтобы привести нас к Богу, однажды пострадал за грехи наши, праведник за неправедных, быв умерщвлен по плоти, но ожив духом, 19 которым Он и находящимся в темнице духам, сойдя, проповедал, 20 некогда непокорным ожидавшему их Божию долготерпению, во дни Ноя, во время строения ковчега, в котором немногие, то есть восемь душ, спаслись от воды. (1Пет.3:18-20) Отцы Церкви толковали это место так, что Господь вывел всех дожидающихся Его иудейских праведников (мессианские упования занимали центральное место в иудаизме). Возможно ли, что Он вывел также и тех хороших людей, которые были из среды нееврейских народов, живших в дохристианскую эру? Думаю, мы можем на это надеяться...