Так, народження згори- це довершений факт в духовному світі! Найкраще це можна показати на прикладі фізичного народження людини, (бо як фізичне, так і духовне народження людини виражається одним словом -"народження"). Коли фізично народжується дитинка, то ніхто не сумнівається в тому, що щось реально відбулося, всі розуміють і бачать, що з"явилося нове життя, всі навколо радіють. І хоч попереду в тієї дитинки є ціле життя, вона може впасти, померти, в будь-який час, але все одно всі радіють, що життя з"явилося. Так само і з духовним народженням. Коли людина кається перед Богом, то вона реально народжується в духовному світі. І так само усі в духовному світі радіють. Як написано в Лк.17:7, що небеса радіють за одного грішника, що кається. І хоч потім ця новонароджена духовна дитинка може впасти, вмерти духовно, але небеса все одно радіють, що народилося нове життя у вічності. Ви правильно кажете, що завдяки Ісусу Христу людина отримала можливість спастися. Я лише би додав, що завдяки Ісусу Христу людина отримала можливість народитися згори! До Ісуса, жодна людина не могла народитися згори. В Рим.8:29 написано, що Ісус став "перворідним поміж багатьма братами" "Перворідний" означає - "бути народженим першим". Ісус першим зі всіх людей народився духовно. До Ісуса ніхто не мав можливості народитися духовно... "Багатьма братами"- це люди, котрі почали народжуватися духовно після того, як була заплачена Жертва на хресті...
таке порівняння можна назвати одним словом - метафора. І то слабенька. Фізичне народження є несвідоме, між іншим. Це не наш вибір.
Моя ціль - спасіння, між іншим... ---------- Додано в 23:23 ---------- Попередній допис був написаний в 23:22 ---------- Від Святого Духа.
Мені все-рівно, можна було чи ні. І людям, які жили до Ісуса кілька тисяч років думаю теж було все-рівно. Це як вам зараз хтось скаже - вір у що хочеш, все це пусті слова, а от через тисячу років прийде мессія і от тоді відкриється опція "спасіння".
Опція "спасіння" уже відкрита лежить на блюдечку більше як дві тисячі років! Месія прийде вдруге за своїми душами, і прийде на землю не Сам а з душами тих хто при житті скористався цією "оцією спасіння"...
гм ... ну, так то и после Исуса никто не был спасен .... и Израиль как бы Исуса не принял .... хотя ответ принимается в целом ...
А що якщо я скажу, на перший погляд, дві несумісні речі? 1. До Ісуса ніхто не спасся. 2. Ті хто, хто жив до Ісуса багато спаслися. Як так може бути? А дуже просто. Дійсно, до Ісуса ніхто не спасся, але після Воскресіння Ісуса з багато тих, хто жив давним давно до Ісусового перебування на землі, отримали спасіння. Тому тут тре уточнити цей момент. Ато можна подумати, що ті, що жили до Ісуса - поголовно в пеклі. ---------- Додано в 14:45 ---------- Попередній допис був написаний в 14:44 ---------- Далеко не весь Ізраїль.
иудеи, а Израиль я считаю иудейским государством, не вопрос что там полно кого но в абсолютном большинстве - так ... ну судя по допысу Levko они ждут спасения, время материя относительная, разбуди тебя через час или через 15 лет ты не почувствуешь время проведенное во сне ...