Про спасіння-2

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем ovod, 22 лис 2013.

1. Levko

Levko Well-Known Member

Так, народження згори- це довершений факт в духовному світі!

Найкраще це можна показати на прикладі фізичного народження людини, (бо як фізичне, так і духовне народження людини виражається одним словом -"народження").
    Коли фізично народжується дитинка, то ніхто не сумнівається в тому, що щось реально відбулося, всі розуміють і бачать, що з"явилося нове життя, всі навколо радіють. І хоч попереду в тієї дитинки є ціле життя, вона може впасти, померти, в будь-який час, але все одно всі радіють, що життя з"явилося.

Так само і з духовним народженням. Коли людина кається перед Богом, то вона реально народжується в духовному світі. І так само усі в духовному світі радіють. Як написано в Лк.17:7, що небеса радіють за одного грішника, що кається. І хоч потім ця новонароджена духовна дитинка може впасти, вмерти духовно, але небеса все одно радіють, що народилося нове життя у вічності.

Ви правильно кажете, що завдяки Ісусу Христу людина отримала можливість спастися.
    Я лише би додав, що завдяки Ісусу Христу людина отримала можливість народитися згори!

До Ісуса, жодна людина не могла народитися згори.

В Рим.8:29 написано, що Ісус став "перворідним поміж багатьма братами"

"Перворідний" означає - "бути народженим першим". Ісус першим зі всіх людей народився духовно. До Ісуса ніхто не мав можливості народитися духовно...

"Багатьма братами"- це люди, котрі почали народжуватися духовно після того, як була заплачена Жертва на хресті...

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

таке порівняння можна назвати одним словом - метафора.

І то слабенька.

Фізичне народження є несвідоме, між іншим. Це не наш вибір.

3. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

До Ісуса ніхто не міг спастися?

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Моя ціль - спасіння, між іншим...

---------- Додано в 23:23 ---------- Попередній допис був написаний в 23:22 ----------

Від Святого Духа.

5. Levko

Levko Well-Known Member

Ніхто.

6. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Як можна в таке вірити?

7. Levko

Levko Well-Known Member

Що написано в те й віримо...:)

8. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Н-да, раціо мало.

9. Levko

Levko Well-Known Member

А ви вважаєте, що до Ісуса можна було спастися?
    Якщо так, то яким чином?

10. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Мені все-рівно, можна було чи ні. І людям, які жили до Ісуса кілька тисяч років думаю теж було все-рівно.
    Це як вам зараз хтось скаже - вір у що хочеш, все це пусті слова, а от через тисячу років прийде мессія і от тоді відкриється опція "спасіння".

11. Levko

Levko Well-Known Member

Опція "спасіння" уже відкрита лежить на блюдечку більше як дві тисячі років!

Месія прийде вдруге за своїми душами, і прийде на землю не Сам а з душами тих хто при житті скористався цією "оцією спасіння"...:)

12. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Проповідь мені не треба.

13. Levko

Levko Well-Known Member

Я і не проповідую, просто спілкуюся з вами...
    Ви ж перші почали...

14. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

...........

15. Levko

Levko Well-Known Member

Будет спасен"...

16. artobstrel

гм ... ну, так то и после Исуса никто не был спасен .... и Израиль как бы Исуса не принял .... хотя ответ принимается в целом ...

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

А що якщо я скажу, на перший погляд, дві несумісні речі?

1. До Ісуса ніхто не спасся.
    2. Ті хто, хто жив до Ісуса багато спаслися.

Як так може бути? А дуже просто.
    Дійсно, до Ісуса ніхто не спасся, але після Воскресіння Ісуса з багато тих, хто жив давним давно до Ісусового перебування на землі, отримали спасіння.

Тому тут тре уточнити цей момент. Ато можна подумати, що ті, що жили до Ісуса - поголовно в пеклі.

---------- Додано в 14:45 ---------- Попередній допис був написаний в 14:44 ----------

Далеко не весь Ізраїль.

18. artobstrel

иудеи, а Израиль я считаю иудейским государством, не вопрос что там полно кого но в абсолютном большинстве - так ...
    ну судя по допысу Levko они ждут спасения, время материя относительная, разбуди тебя через час или через 15 лет ты не почувствуешь время проведенное во сне ...

19. Levko

Levko Well-Known Member

Уточніть.

20. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Як вони отримали спасіння? Вони вірили в Юпітера і Анубіса. Християнства ще і в планах не було.

а де твій аватар? :)