Про секти

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Colly, 8 жов 2007.

1. volk

volk Well-Known Member

Відповідь: Про секти

Сільські священики сильно відрізняються від міських, та й в селах вони дуже різняться. Є такі, що самі й молотка в руках тримати не вміють, не тому що їм "святість постраждає", а тому що "чувак на джипі цвяки не товче". Все залежить знову-ж таки від сум, які дає парафія єпископу.

Звісно, Міх правий в тому, що дуже перейматися цим не слід, але будуючи громадське суспільство не можна закривати очі на явні невідповідності назви її суті. Коли суддя живе не за законом, який повинен відстоювати, то такого суддю садять. Ви ж не підете до лікаря, якщо знаєте, що він ненавидить своїх пацієнтів, і лише думає щоб з них здерти.

Нажаль, в церквах все більше "менеджерів по послугам", а рівень слугуючих все нижче. Це й не дивно, коли загальний рівень суспільства такий. Але скажіть, Олю, чому так, - якщо в селах були такі священники, про яких Ви пишете, - адже переважно в міста приходять священники з сіл? То чому вони так швидко стають "міщанами", забуваючи про покликання? І це переважно діти тих старих "правильних".

• Подобається Подобається x 3
  2. Redhotchilly

Redhotchilly Well-Known Member

Олю, я не говорю про всіх священників...я говорю про тенденцію, яка склалась...
    Покликання священника- служити Богу і людям. Вони повинні своїм життям і вчинками показувати приклад парафії!

Проблема зі священниками є і по селах і в місті... Просто в селі свяшеннилам платять продуктами харчування, обробітком землі, а в місті- грішми.

• Подобається Подобається x 2
  3. консультант

консультант Дуже важлива персона

Та ні... . Пані, Олю ! Це вже не той час. Видно Ви давно не були в селі. Ми всі зараз йдемо до євро... !

4. Romko

Romko Дуже важлива персона

Років 2 тому я ходив до сповіді в церкву Юра.Свящщенник всім своїм виглядом ніби показував свою байдужість до всього(мало в носі не колупався).Я розумію,що сповідаюсь Господу,але священник теж приймає в тому якусь участь,нє?ІМХО

5. Redhotchilly

Redhotchilly Well-Known Member

на жаль, в багатьох випадках гроші превалюють...

п.с.я не Оля:shy:

6. Romko

Гроші в "євро"...чи в $?

7. volk

volk Well-Known Member

Багато чого спрощується. Колись, щоб замовити образ, треба було знайти відповідну людину, все обговорити, узгодити деталі, деколи в цьому приймали участь декілька людей, при цьому робота ця виконувалася впродовж деякого терміну ( деколи й до пів-року). В процесі цього людина відчувала, ЩО і для кого вона робить, десятки разів РОЗДУМУВАЛА, молилася, постила, трудилася. А зараз - пішов і купив репродукцію за 10-15 гривень. І все! Думати ніколи і ні про що! Наповнити лампади маслом - це був цілий ритуал! Масло має бути певних властивостей і походження, його освячували, наливали, пильнували, щоб не закінчилося, бо то гріх! Боже борони, як туди потрапляла якась комаха, - тоді його з молитвою міняли. Але ж простіше засвітити жарівку, і про теє забути, а Бог-це живий вогонь, а не жарівка. І любов наша - це теж живий вогонь, а не колба з дротами, чи не так? Про правила сповіді краще взагалі промовчати. Я боюся вести свою дитину до сповіді, бо як я поясню їй явно невідповідні речі? Бо тоді або я дурний, або я їй лапшу на вуха вішаю. Так би відкрив Біблію і прочитав: ось написано священник не може бути лисим, чи кульгавим, чи з кривими руками, і т. ін. А дитина би спиталася - а чому так не є? Що маю казати? І т.д і т.д.
    Це лише невеличкий приклад, а скільки їх є ще! Церква перетворилася з САКРАЛЬНОГО місця в комбінат по обслуговуванню, як громадська приймальня. Всі спішать, роблять все аби-як, бо вже наступний клієнт тримає в жменці хрусткий папірець. А може ж не дочекатися, і піти в сусідній храм! Чи що гірше, - до Свідків!

8. Оля

Оля Старожилка форуму

Значить, мій дідусь таким і був. Тому йому Бог дав благословеене життя дожити до 96 років. Цього року в червні тільки помер. І то був при пам"яті до останку.

От перший раз скажу, що наша віра таки, певно, краща. :) Бо у нас нічого пасторові не платять. Дідо мій все життя працював в колгоспі. Навіть вже на пенсії був. Нічого їм ніхто не носив, а як допомагали часом люди при обробітку землі коли навесну і восени, то їм всім баба і дідо ходили теж допомагати. Хоча, частіше всього, приїжджали діти і внуки зі Львова і цілим десантом садили/копали картоплю. :)
    А ще наша хата була через три хати від церкви і тому всі приїжджаючі гості вічно обслуговувалися в нас. Ану собі уявіть - щонеділі гості. І то все було на руки моєї бабусі.

9. консультант

Не хочу сперечатись за Віру, в кожного вона своя. Священник та його поведінка не є критерієм оцінки Віри. Однозначно, що міг би сказати, то як би кожен священник змушений був жити згідно норм християнської моралі, в семінаріях навчались би тільки покликані, а не обрані... . Правда не можу сказати, чи було б їх кому вчити...?

10. Romko

Звичайно,кожна професія важлива,але є три,які повинні бути від Бога.Вчитель,лікар і священник.

• Подобається Подобається x 8
  11. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

На жаль, все так і є, це є „обмирщение”, секуляризація: релігійність, відвідування храму, виконання релігійних обов”язків часто стає придатком до сімейних обов”язків, роботи, нібито гарантує безпеку, становище в суспільстві, престиж, успіх - „Тільки ж Син Чоловічий, коли прийде, чи знайде на землі віру?”(Єв від Луки 18.8), „І через збільшення беззаконня любов багатьох охолоне, хто ж витерпить до кінця – спасеться”. І це, можливо, одна із „ознак часу”, як і інша:” Тоді, як хто скаже вам:”Ось тут Христос!”, або :”Там”, не вірте. Бо з”являться лжехристи і лжепророки і чинитимуть великі знамення і чудеса, щоб звести і вибраних. Ось я наперед сказав вам:”Ось він у пустині” – не виходьте; „Ось він у потайних кімнатах, не вірте!”(Єв від Матея, 24). А це, мабуть про секти. А чому люди йдуть в секти – не знаю, тут можна було б привести десятки причин, але це все, мабуть, не те, і не головне. Я впевнений, що вони це роблять за своєю добровільною згодою, примусу на стадії прийняття рішення немає. Так, Кривоногов гіпнотизував людей, але вони прийшли до нього добровільно, перед тим прочитавши розклеєні по всьому Києву афіші, чи прослухавши дивно одягнених „апостолів”, а прийшовши, потрапили в пастку. Сандей Аделаджа заманює людей „фінансовим успіхом” (досить прочитати на його сайті назви його книжок і проповідей: «Богатство не для хлюпиков”,” Заставьте мир вертеться вокруг вас”, „ Ключ к возвышению”, „ Путь к лидерству”, „ Дверь, за которой успех”, „Объявляя войну нищете”,”Финансовая победа”,"Финансовая независимость"), і рішення стати фінансово успішними і в той же час ісповідувати Христа в секті „посольство Божьє”(хоча це повністю суперечить Євангелії - суміщати поклоніння Богові і мамону) людина приймає сама, свідомо і добровільно. Прийшовши на „зібрання” цієї секти, людина віддає свою свободу волі секті (яка теж явно використовує сугестивні методики, просто більш вишукані, ніж Кривоногов). Я вважаю, відповідь, чому люди йдуть в секти, слід шукати в Євангелії:”Бо статись цьому належить”.
    А судити поведінку священників, мабуть, не варто, бо коли б ми все знали про них, ми не могли б судити, а тільки розуміли б усе, і як писав Чапек,”серце б нам від того краялося”.

• Подобається Подобається x 4
  12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Згоден. Треба бути у цій шкірі, щоб судити. А священники - звичайні люди, яким дано виконувати таку роль. Комусь дається краще, а комусь гірше.

• Подобається Подобається x 1
  13. Romko

Але,http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=151016&postcount=150

14. Калиниченко

Безбожний світ і без нас ганьбить і ненавидить священників, давайте не будемо...

15. Войцек

Войцек Well-Known Member

Якщо заслуговують...

16. Калиниченко

Хам був осуджений, коли не прикрив наготу батька свого і осуджуючи священника за людський недолік чи гріх, ми повторюємо вчинок Хама. А, взагалі, чи є людина без гріха? „Добротолюбіє” радить, коли хтось грішить, зветати увагу не на той гріх, а на те, що ця людина має таємні чесноти, яких ми не бачимо, і, погодьтеся, такий погляд все-таки об”єктивніший, ніж однозначний осуд:)

• Подобається Подобається x 3
  17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ми того не знаємо.

18. консультант

"Не судіть і не судимі будете!". Якщо я маю якісь претензії до священника, стараюсь не поширювати скоропоспішних висновків, а йду до священника додому і вияснюю. Поки що, не рішимих питань не виникало. Мовчати на гріх, якщо на Вашу думку він мав місце, теж гріх, можливо іноді і набагато більший, від того, який хтось допустив як по свідомій, так і несвідомій причині. Тому що хтось згрішив одного дня і один раз, а Ви осуджуєте його кожен день за цей гріх протягом кількох років навіть... .

• Подобається Подобається x 4
  19. Войцек

Войцек Well-Known Member

15. Стережіться лжепророків, що приходять до вас в овечій одежі, а всередині – вовки хижі.
    16. Ви пізнаєте їх за плодами їхніми; хіба збирають виноград з тернини або з будяків – смокви?

Беріть приклад з Ісуса
    26. Якраз і годилося, щоб ми мали такого первосвященика непорочного, відлученого від грішників і вищого за небеса,
    27. який не має потреби, як архиереї, щодня приносити перше за власні гріхи жертви, а потім за гріхи народу, бо він зробив це раз, принісши себе самого в жертву.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Чим традиційна церква відрізняється від інших релігійних християнських напрямків? якщо коротко....
    Тим, що ніхто, крім традиційної церкви не молиться за померших....

Виправіть мене, якщо я неправий.

а де твій аватар? :)