Відповідь: Про секти Якщо дійсно свідомо повірила і прийняла Бога, відкривши своє серце і наповнивши його Любов"ю, а не "повірила" через страх перед Судом... . Я спеціально взяв слово "повірила" в лапки тим самим наголосивши на цім слові на всяк випадок, тому що пан Мих написав все правильно але дехто нажаль може не придати цьому СЛОВУ належного значення.
Відповідь: Про секти наповнивши його Духом Святим а от це вже з вірою не стикується; справжня віра - у визнанні Ісуса Христа Господом і той, хто відкрив для себе величезну благодать Божого спасіння і жертовний дар на хресті, не сумніватиметься чи не лякатиметься суду, останніх днів, випробовувань, а навпаки - чекатиме зустрічі зі Спасителем своїм!
Відповідь: Про секти Яка?Греко-католицька?Православна УП?Православна МП?Автокефальна?Римо-католицька?Протестантська?Баптистська? Чи там не тому Богу моляться?Але воюють,як знавіснілі!Ковпак,бачите,не так сказав.Той,не там кому поставив.Той не так молитву прочитав.То все від Бога?То так Ісус заповідав?
Відповідь: Про секти То Ви про покійного пастора Зінченка, що любив так людей закликати до молитви про уздоровлення? І що в тому поганого? Людина ж уздоровлюється не через приймач, а через віру. Чому пророк сказав Неєманові сім разів навкруги озера обійти, щоби проказа зійшла? Хіба в обходженні було зцілення?
Відповідь: Про секти А якщо в людини параліч і нема кому подати приймач... ? Якщо перед початком молитви пропаде звук, то що поможе, чи на нерви зашкодить...? Для чого "підключати" людину до Бога через приймач. Чому просто в серці і з Любов"ю не звернутись до Нього...? Посередник в нас один - Ісус Христос, а не приймач... . Я не знав, хто так робив... . Тепер знаю, що вже покійний пастор Зінченко. Я не збирався його судити, це моя особиста думка в загальному. Хай собі з Богом спочиває нині покійний пастор Зінченко !
Відповідь: Про секти Пане Консультанте, ну для чого Ви так? Так і у всьому можна знайти перешкоду. Ану священник ногу зламав, як до паралізованого хворого йшов, або його до іншого, помираючого прихожанина викликали... Ви ж добре зрозуміли, про що мова. Нічого не спасає людину, як тільки віра. Багато людей лежать хворі вдома, не мають можливості піти до церкви через хворобу, через відсутність церкви в їхній місцевості, як такої, через відсутність бажання йти до неї взагалі. І тут раптом з ввімкнутого цілий день "брехунця" ( як там хочете, але він мені завжди навіює ностальгію ) звучить Слово Боже. І людину зачіпає до глибини душі! Навіть вона того не хоче, а воно само собою виходить. І людина кається у своїх гріхах після проповіді, довіряється невідомому проповіднику у уздоровленні. Хіба в цьому є щось поганого? Хіба той проповідник діє у своє ім"я? Він ж не може у кожен дім зайти особисто. А при допомозі цієї радіопередачі охоплює мільйони людей і після всього закликає людей знайти найближчу церкву і жити вже з Богом, якщо людина до цього часу жила без Бога. Хіба це не поміч у спасінні неспасенних людей? Я чому так сказала, бо дійсно ще колись, в часи радянщини транслювалася передача з Канади "Дорога до Бога", яку вели Іван і Настя Зінчик. І саме завжди п. Зінчик закликав це робити. Може тепер і інші проповідники слідують його прикладу. Тепер транслюється по тому ж "брехунцеві" передачі вже з Києва за участю його доньки Ненсі Зінчик - моєї ровесниці. Я підтримую їхню передачу фінансово і тому спілкуюся з Ненсі листами.
Відповідь: Про секти Сто процентів згоден. Я сам слухаю, особливо духовні пісні але без накладання рук на приймач.
Відповідь: Про секти Ви шукали церкву, а знайшли людину. Не шукайте авторитетів, шукайте Церкву і Бога.
Відповідь: Про секти Але та людина може своїм прикладом показати,як служити церкві,яким відданим своїй справі може бути священник.Не сумніваюсь,що таких багато,але мені вони ще не зустрічались...
Відповідь: Про секти Про відношення до людей.Про відношення до грошей.І т.п. Ну не сприймаю його як пастиря і все.Най би сидів в тій Гамериці.
Відповідь: Про секти Ромку, те, що ви перечислили, це просто назви конфесій, які є в Україні, можна ще додати багато інших: строобрядників-попівців, старообрядників-безпопівців, обновленців, істинно православних, і т.д., але все це – просто юридичні назви релігійних громад. Я не знаю, які з них насправді належать до Церкви Христової, це знає хіба Бог, можливо що і всі. Але ,що не кажіть, а Церква – одна-єдина, як і установив це Ісус Христос, і Він про католиків, православних, баптистів, п”ятидесятників чи протестантів нічого не говорив, а просто :”І я кажу тобі, що Петро ти, і на скелі оцій побудую Я Церкву Свою, - і сили адові не переможуть її. І ключі дам тобі від Царства Небесного” А до свого церковного начальства треба відноситись з повагою, мабуть ваш Ковпак це не заперечує?:rolleyes:
Відповідь: Про секти От я й глибоко поважаю Церкву і вірю в Бога,але прошу не путати цей бюрократично-фарисейський апарат з вірою в Бога.І крапка.ІМХО А о.Ковпака шаную за його порядність і відданість своїй справі.