Відповідь: Про секти В тому і різниця між Ковпаком та єпископом..... Додано через 19 хвилин Додам. Я не розумію такої думки, що Церква повинна мінятися і підлаштовуватись під сучасні реалії. Церква пройшла великий шлях, всі слабкості людські відомі давно і нема нічого нового. Є лише людський гріх.
Відповідь: Про секти Тут іноді звучать оцінки "нав'язують - не нав'язують". А що конкретно це означає і що в цьому поганого? Сектант, припустимо, висловлює Вам свою думку. А Ви пояснюєте, чому Ви з нею не згодні. Це дискусія. Це цікаво. А що ще?
Відповідь: Про секти Але,в результаті виявилось,що не було ніякого непослуху(хіба зі сторони людкй парафії,котрі на руках винесли бус з новим парохом,нав"язаним церквою Юра).
Відповідь: Про секти Є дуже настирливі "висловлювачі" своїх думок. Розповісти людям на їхнє зацікавлення про те, що сам знаєш і в чому глибоко переконаний то одне, а приставати до людей то зовсім інше. Останнє мене особисто дуже обурює. Я за те, щоб робити євангелізації в загальному, прикликаючи людей послухати всіх разом, а не по одному. І ще я за християнські проповіді засобами масової інформації. Хоча є вийнятки. Часом християнин стає свідком останніх хвилин життя людини, яка ніколи не знала про Бога, або не прийняла Його. Отут треба говорити чимскоріше, бо може бути пізно...
Відповідь: Про секти Я теж за але проти того, щоб клали руку на приймач, або приймач на голову для зцілення.
Відповідь: Про секти Трохи погуглив,виявилось,що таки дійсно ніде. Знайшов ось це: http://www.traditional-church.com.ua/documents/06-2004/03/ Для мене то чергове свідчення того,що адміністрації церкви Юра глибоко начхати на думку тисяч людей,які є парафіянами тої церкви. ІМХО.Тут питання не в канонічних тонкощах,а в грошах.Багата парафія,люди не шкодують грошей на церкву,от,Юра хоче то все прихойцяти любою ціною,навіть назвавши тих людей єретиками,відступниками,зазомбованими і т.д.
Відповідь: Про секти Справа не в грошах і не в думці людей, бо то не є збори акціонерів. Церква відповідальна за спасіння людей, а людям не слід привязуватися до священника, їм слід відвідувати церкву.
Відповідь: Про секти Не буду сперечатись,бо звинуватять в єресі і проголосять анафему .Але,тоді згодіться,що церква то є величезний бюрократичний апарат,який до віри в Бога має віддалене відношення.
Відповідь: Про секти Кожен судить про Церкву в міру свого відношення до неї. Може, все-таки заглянете в Мт.16.13-20 - або Христос помилився, або ви, або ви вважаєте, як і старообрядники, що від певного часу Церква втратила благодать. Наскільки я знаю, лефевристи є відлучені від Церкви. Тут, мабуть, має місце розкол – самовільне ухилення від Церкви з приводу певних обрядів, які визнаються за саму істоту віри і прирівнюються до догматів(правд віри).
Відповідь: Про секти Маленька поправка:не стільки до церкви,як до тих,хто її представляє.Але нехай кожен відповідає за свої гріхи сам... Чи Ви будете заперечувати,що церква це в першу чергу - велика політика? http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=145358&postcount=35
Відповідь: Про секти Не в першу чергу, а в тому числі і політика. Не можна відкидати Божественне в Церкві, бо Церква – це Боголюдство, тіло Христове, в якому є дві природи - Божественна і людська. Влада в Церкві – Божественна по суті, але людська в своїх проявах, в своїй діяльності – оце і є її політика. А хто використовує владу і авторитет Церкви для своїх цілей - це його справа.Розділ Церкви на Західку і Східну,в числі інших причин, стався і в звязу з тим, що рівновага Церкви як Боголюдсттава була порушена і православними – в бік Божественної основи, а католиками і протестантами - в сторону людського елементу Церкви.
Відповідь: Про секти Не буду сперечатись,тому що вірую в Бога серцем і для мене немає великого значення буквоїдство:як,де і коли яку кому поставлено в якомусь перекладі.То все від людей.
Відповідь: Про секти У певній мірі так, бо в церкві є люди, а люди є грішні, в тому числі і священники, тому я кажу - тре ходити до церкви, а не до священника, хоча при тому можна й до священника....
Відповідь: Про секти Тільки треба розрізняти різні поняття церкви. Щодо одного з них ви цілковито маєте рацію.
Відповідь: Про секти В одній кнжечці православнного священника прочитав дуже цікаву думку А Церква таки установлена і будується Христом!
Відповідь: Про секти Як на мене, то занадто "мінімалістично" звучить. Знаєте, скільки є людей на світі, що у серці не заперечують, навіть підсвідомо частково погоджуються з християнськими доктринами? То ж кожен себе таким чином виправдати може і сподіватися на забезпечене місце у раю. І як тоді трактувати слова Христа - приходив, стукав, був голодний, а ви не відчинили, напоїли, подали руки... Хоча з загальною Вашою цитатою, пане Калиниченко, погоджуюсь. А саме з тим, що закладені з дитинства цінності, можуть десь глибоко "заховатися"/"втрястися" в дорослому віці, але десь там в закапелку пам"яті все ж зостаються.
Відповідь: Про секти 1. Звичайно, що навіть священник не може знати скільки достатньо для спасіння. Цього ніхто не знає, крім Бога. Але є ще один момент, якщо людина не була з Богом, але вкінці повірила і прийняла Бога, то їй зарахується останнє. Так само якщо людина все життя була з Богом, а вкінці життя відкинула Бога, то напевно їй теж зарахується останнє. Згадаємо імператора Констянтина, перед смертю він прийняв християнство, хоча з відстані років бачимо, що Бог його віддавно вів до цього.