Про секти

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Colly, 8 жов 2007.

1. Laozi

Laozi Well-Known Member

Немає. Християнству нічим зайняти своїх парафіян між недільними службами, тому суєта володіє їх розумом.

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Як бачимо, з цих прикладів, слово "наглядач" ніде не асоціюється з релігією, а тепер загляньте в цьому ж академічному словнику слово "єпископ".

• Подобається Подобається x 1
  3. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

ще один знавець християн :nea:
    Сергію, то з ваших? Чи з якоїсь іншої секти? (навмисне даю посилання на словник, бо "враховувати всі можливі перекручення, в міру своєї розбещеності у звичайних людей неможливо"

ви ж знавець католиків. От і розкажіть нам про їхні духовні практики.

4. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

В грецькій мові 1 століття воно теж з релігією не ассоціювалось.

---------- Додано в 14:26 ---------- Попередній допис був написаний в 14:24 ----------

Перепрошую, але цей словник не є спецалізованим. В релігіезнавстві цей термін вважають недоречним.
    Свідки Єгови не відокремились від якоїсь течії і не ведуть боротьбу з іншими.

---------- Додано в 14:29 ---------- Попередній допис був написаний в 14:26 ----------

Питання цілком доречне. Тому що у мене слово наглядач асоціюється з людиною яка наглядає, дбає чи спостерігає за кимось чи чимось.

5. Laozi

Laozi Well-Known Member

Для чого демонструвати фарисейство двохтисячолітнього віку без суттєвих видозмін? Ще й погане світське виховання.
    В часи Ісуса християнство вважалося сектою.

6. Сергій аспірант

Це не виховання, а вроджена вада характеру - Ука дещо не стримана і агресивна. В житті , напевно. доводиться стримуватись, от її і прориває в неті.

---------- Додано в 14:36 ---------- Попередній допис був написаний в 14:35 ----------

Про розвиток християнських якостей, вона напевно не почула в церкві.

7. Ука

Слово форум в 1 ст. теж мало трохи інше значення, нє?

а знаєте, що означає "аспірант" французькою?

а де ви тут релігієзнавців бачите?

8. Сергій аспірант

молодше офіцерське звання

Себе наприклад.
    Ну і не хочу опускатись до кухонно-побутових уявлень про релігію, властивх домогосподаркам типу вас. Як ви вживаете слово секта в церкві чи накухні мене не хвилює, але не робіть цього публічно.
    Сподіваюсь різницю між задоволенням природніх потреб у власному туалеті і перед Оперним театром ви розуміете.

9. yasam

yasam Well-Known Member

секта сє дітище сатани

10. Ука

діагноз по аватарці?

:facepalm:
    я і не помітила, що тему в гілку "Гумор" перенесли
    Ви намагаєтеся мені вказувати, чи мені здалося?
    Ну про Ваші опуси на тему слововжитку я вже мовчу...

Називайте секту як завгодно, вона від того сектою бути не перестане.
    І якщо всі, окрім самих сектантів, вважають вас сектою, то хоч клавіатуру протріть, інакше воно не буде :dntknw:

---------- Додано в 15:15 ---------- Попередній допис був написаний в 15:00 ----------

о, бачите, що люди кажуть?
    Ви ж любите слова у значенні 1 століття. То чого вам слово "секта" не подобається?

• Подобається Подобається x 2
  11. Сергій аспірант

Я лише звертаю увагу на загально прийняті норми спілкування. Що ви робите в приватному колі ваша справа, але форум місце публічне.

12. Ука

знайдіть мені бодай одне публічне місце, де СЄ не називають сектою :)))

13. Сергій аспірант

Ні за структурою, ні за походженням свідки Єгови не є сектою.

Тому що за 2000 років значення слова змінилось. В 1 столітті слово секта означалоте саме. що сьогодні означають терміни конфессія, школа, напрямок.

---------- Додано в 15:19 ---------- Попередній допис був написаний в 15:18 ----------

Навіщо?
    Ви краще наведіть мені хоч один підручник релігіезнавства де свідків Єгови так називали б.

14. Ука

та невже?
    а як же з наглядачем? воно за 2 тисячі років лишилося незмінним? от таке от собі законсервоване словечко...

15. yasam

yasam Well-Known Member

то юдеї називали християн своєю конфесією?

---------- Додано в 15:22 ---------- Попередній допис був написаний в 15:21 ----------

підручник Дворкіна

16. Сергій аспірант

Ні так їх сприймали римляни - як напрямок юдаїзму. Зрештою в юдаїзмі на той час було як мінімум три напрямки(а фактично 4).

17. yasam

yasam Well-Known Member

а римляни були експертами з юдаїзму?

18. Ука

ну от, знов за рибу гроші :)
    повторю Ваші слова:

а не релігієзнавчий ресурс.

А давайте будемо сіль називати хлористим натрієм, бо так її називають в підручниках з хімії?

19. Сергій аспірант

Розсмішили. Дворкін не є релігієнавцем. У нього немає жодного наукового ступеня.
    За стилем викладу роботи Дворкіна не тягнуть на академічні підручники.
    Покажіть мені рекомендацію Міносвіти РФ на хоч одній "праці" Дворкіна.

---------- Додано в 15:29 ---------- Попередній допис був написаний в 15:28 ----------

Якщо ви вживаеет слвоа у не вірному. чи в обьразливому контексті і робите це навмисно, то такі дії можуть валіфікуватись як образа, розпалювання релігійної ворожнечі.

---------- Додано в 15:31 ---------- Попередній допис був написаний в 15:29 ----------

Подивіться в тлумачний словник. Значення по суті не змінилось.

---------- Додано в 15:31 ---------- Попередній допис був написаний в 15:31 ----------

Ні, але сектами навиали напрямки в певній релігії, філософії, політиці.

20. mrochkizm

mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

Релігієзнавство - Сидоренко О.П.
    Затверджено Міністерством освіти і науки України (лист № 1/4.18-Г-695 від 8 серпня 2006 р.). Підручник написано відповідно до програми навчальної дисципліни "Релігієзнавство". Розглядається становлення релігії як суспільного явища, аналізуються зміст і походження первісних вірувань стародавніх народів, родоплемінних культів і міфології, національних і світових релігій. Велику увагу приділено формуванню у студентів сучасного наукового світогляду, забезпеченню свободи совісті громадян України. Для студентів і викладачів вищих навчальних закладів.

6.3. Протестантизм: його зміст і різновиди

а де твій аватар? :)