Немає. Християнству нічим зайняти своїх парафіян між недільними службами, тому суєта володіє їх розумом.
Як бачимо, з цих прикладів, слово "наглядач" ніде не асоціюється з релігією, а тепер загляньте в цьому ж академічному словнику слово "єпископ".
ще один знавець християн Сергію, то з ваших? Чи з якоїсь іншої секти? (навмисне даю посилання на словник, бо "враховувати всі можливі перекручення, в міру своєї розбещеності у звичайних людей неможливо" ви ж знавець католиків. От і розкажіть нам про їхні духовні практики.
В грецькій мові 1 століття воно теж з релігією не ассоціювалось. ---------- Додано в 14:26 ---------- Попередній допис був написаний в 14:24 ---------- Перепрошую, але цей словник не є спецалізованим. В релігіезнавстві цей термін вважають недоречним. Свідки Єгови не відокремились від якоїсь течії і не ведуть боротьбу з іншими. ---------- Додано в 14:29 ---------- Попередній допис був написаний в 14:26 ---------- Питання цілком доречне. Тому що у мене слово наглядач асоціюється з людиною яка наглядає, дбає чи спостерігає за кимось чи чимось.
Для чого демонструвати фарисейство двохтисячолітнього віку без суттєвих видозмін? Ще й погане світське виховання. В часи Ісуса християнство вважалося сектою.
Це не виховання, а вроджена вада характеру - Ука дещо не стримана і агресивна. В житті , напевно. доводиться стримуватись, от її і прориває в неті. ---------- Додано в 14:36 ---------- Попередній допис був написаний в 14:35 ---------- Про розвиток християнських якостей, вона напевно не почула в церкві.
Слово форум в 1 ст. теж мало трохи інше значення, нє? а знаєте, що означає "аспірант" французькою? а де ви тут релігієзнавців бачите?
молодше офіцерське звання Себе наприклад. Ну і не хочу опускатись до кухонно-побутових уявлень про релігію, властивх домогосподаркам типу вас. Як ви вживаете слово секта в церкві чи накухні мене не хвилює, але не робіть цього публічно. Сподіваюсь різницю між задоволенням природніх потреб у власному туалеті і перед Оперним театром ви розуміете.
діагноз по аватарці? я і не помітила, що тему в гілку "Гумор" перенесли Ви намагаєтеся мені вказувати, чи мені здалося? Ну про Ваші опуси на тему слововжитку я вже мовчу... Називайте секту як завгодно, вона від того сектою бути не перестане. І якщо всі, окрім самих сектантів, вважають вас сектою, то хоч клавіатуру протріть, інакше воно не буде ---------- Додано в 15:15 ---------- Попередній допис був написаний в 15:00 ---------- о, бачите, що люди кажуть? Ви ж любите слова у значенні 1 століття. То чого вам слово "секта" не подобається?
Я лише звертаю увагу на загально прийняті норми спілкування. Що ви робите в приватному колі ваша справа, але форум місце публічне.
Ні за структурою, ні за походженням свідки Єгови не є сектою. Тому що за 2000 років значення слова змінилось. В 1 столітті слово секта означалоте саме. що сьогодні означають терміни конфессія, школа, напрямок. ---------- Додано в 15:19 ---------- Попередній допис був написаний в 15:18 ---------- Навіщо? Ви краще наведіть мені хоч один підручник релігіезнавства де свідків Єгови так називали б.
та невже? а як же з наглядачем? воно за 2 тисячі років лишилося незмінним? от таке от собі законсервоване словечко...
то юдеї називали християн своєю конфесією? ---------- Додано в 15:22 ---------- Попередній допис був написаний в 15:21 ---------- підручник Дворкіна
Ні так їх сприймали римляни - як напрямок юдаїзму. Зрештою в юдаїзмі на той час було як мінімум три напрямки(а фактично 4).
ну от, знов за рибу гроші повторю Ваші слова: а не релігієзнавчий ресурс. А давайте будемо сіль називати хлористим натрієм, бо так її називають в підручниках з хімії?
Розсмішили. Дворкін не є релігієнавцем. У нього немає жодного наукового ступеня. За стилем викладу роботи Дворкіна не тягнуть на академічні підручники. Покажіть мені рекомендацію Міносвіти РФ на хоч одній "праці" Дворкіна. ---------- Додано в 15:29 ---------- Попередній допис був написаний в 15:28 ---------- Якщо ви вживаеет слвоа у не вірному. чи в обьразливому контексті і робите це навмисно, то такі дії можуть валіфікуватись як образа, розпалювання релігійної ворожнечі. ---------- Додано в 15:31 ---------- Попередній допис був написаний в 15:29 ---------- Подивіться в тлумачний словник. Значення по суті не змінилось. ---------- Додано в 15:31 ---------- Попередній допис був написаний в 15:31 ---------- Ні, але сектами навиали напрямки в певній релігії, філософії, політиці.
Релігієзнавство - Сидоренко О.П. Затверджено Міністерством освіти і науки України (лист № 1/4.18-Г-695 від 8 серпня 2006 р.). Підручник написано відповідно до програми навчальної дисципліни "Релігієзнавство". Розглядається становлення релігії як суспільного явища, аналізуються зміст і походження первісних вірувань стародавніх народів, родоплемінних культів і міфології, національних і світових релігій. Велику увагу приділено формуванню у студентів сучасного наукового світогляду, забезпеченню свободи совісті громадян України. Для студентів і викладачів вищих навчальних закладів. 6.3. Протестантизм: його зміст і різновиди