Як можна вважати християнами тих, хто займається прозелітстовм між християнами. Як варіант вовками в овечій шкурі.
ви не розумієте, бо 1. для вас секта - то принизливо. 2. у мене нема до того поняття негативного нашарування, типу обзивання.
Та тут Мих, помилково назвиває протетсантами баптистів та пятедесятників. Протестантами є тільки ті конфесії,які історично повязані з Реформацією - лютеранські, реформатські, меннонітські. Ангіканську церкву прийнято видіяти в окрему группу - англокатолицизму. Баптисти, пятедестяники та харизмати можутьвважатись в кращому разі постпротетстантськими чи неопротестантськими деномінаціями. Але по рівню своєї організованості -це секти, які можуть об єднюватись у якісь союзи, ассоціації і т. д. Робиться це тульти для того , щоб мати юриличну особу зареєстрвоану на державному рівні. вплив цієї юридличної осби на життя окремої церкви може бути різним - трохи сильніший у баптистів, і мізерний у Християн віри євангельскої, або харизматів. По суті гоова кожної церкви може проголости себе єпископом і створивши кілька дочірніх церков мати п. Боєчка дуже далеко.
А вона для Вас авторитет? Чи Ви сам бачите щось споріднене з християнством? А яке він має відношення до християнства взагалі? Це антипод будь-якої іншої релігії. ---------- Додано в 14:37 ---------- Попередній допис був написаний в 14:37 ---------- Я цього й не говорила.
тим більше неопятидесятники не визнають католиків і православних християнами. Хоч на словах вони кажуть, що визнають, а насправді ні. І це дуже просто перевірити: вони перехрещують похрещених в традиційній релігії. От ми наприклад не перехрещуємо хрещених в пятидесятників, а вони перехрещують. Значить ми їх більше вважаємо християнами ніж вони нас. Це єдине що мені не подобається в нашій церкві.
Мих, може ви це досі не помітили, але ви живете в суспільстві. Як ви називаете і кого за церковною огорожею це ваша приватна справа. Але якщо ви публічно називаете когось словом, яке може образити, причому ви про це чудово знаете, івам про цене одноразово говорилось, то це вказує лише на рівень вашого виховання.
В тому то і справа що ні: не кожен хто називає себе християнином ним є. ---------- Додано в 15:41 ---------- Попередній допис був написаний в 15:40 ---------- Це чудово ---------- Додано в 15:42 ---------- Попередній допис був написаний в 15:41 ---------- Я думаю Мих тут найбільше думає про почуття інших!
Поправка - у Христа, як у якогось ангела, вони, звісно, вірять. А у те, що Ісус - втілення Бога живого? І все? )
сє це адаптація юдейства під християнський світ, от і все. ---------- Додано в 15:47 ---------- Попередній допис був написаний в 15:45 ---------- Дуже цікава ситуація зараз склалася на гілці: крайні ліві сє (в яких за основу старий завіт), об'єдналися з крайніми правими євангелистами (в яких за основу Євангеліє), проти центристів (які сприймають Біблію цілісно)
Левко, читати Біблію треба самому, але тлумачити Біблію самому - не добра справа, бо це є алхімія. Кожен тлумачить по мірі свєї зіпсутості і неперевершеного розуму. І це відбувається настільки плоско і цинічно, що, признаюсь, ніколи про це не підозрював. Наприклад, мене дуже здивувало і я досі під враженнями, що коли в Біблії бачиш слово вино, то знай, що це сочок. Або слова: "хто був перший - стане останнім" відноситься до церкви. Я дивуюсь, як Оля до сих пір ходить до пятидесятників... тут у нас нова течія відкрилась - остання по рахунку, пора переходити, щоб бути першим в раю. Я, чесно, просто дивуюся, як дехто з легкістю плете що в голову прийде. І ще повчають: не слухай що там священники кажуть: читай сам і думай сам і сам пояснюй. Апостоли називали Ісуса вчителем, а учні апостолів називали вчителями апостолів, а тут... всіх нафік - читай сам. Ну і ясно, хто гордий - зразу крила розпрямляє: що я дурніший від священника? Хороший спосіб множення сект.
як би то так то пів біди, але вони кажуть читай сам, розумій сам, але проповідники все одно пояснюють і толкують. ---------- Додано в 15:53 ---------- Попередній допис був написаний в 15:52 ---------- Ви вже висловили свою думку про спасіння яка за вашими словами одна в усій Біблії і вона могла вміститися в одному дописі і в одному вашому реченні. Не розумію нащо ви стільки постів тут нашрайбали, щоб розповісти про одну просту думку.
Вихначення проелітизму можете дати? під прозелітизмом розуміеться навернення з використанням неєтичних, аморальних методів. Це характерно далеко не для всіх деномінацій. У католицизмі сталась криза. Другий Ватиканський собор спізнився десь на років 500, якщо не 1000. Треба швидко міняти ідеологію, щоб не загубити віруючих. По суті всі ці розмови пр єдність християн,це окозмаилювання для того щоб повернутив католицизм протестантів та православних. Ну уявлення про сатанізм, пересічного християнина у мене викликають посмішку-))))). Сатанізм може бути як антагоністичною так і пародійною релігією. Але насправді, в сучасному сатанізмі кодекс моралі, нічим не відрізняється від світської моралі і етики. Почитайте Ла Вея -його заповды сатаніста ідентичні світогляду світської людини, гуманіста. Сатаністів ви можете бачити навіть в популярних ток-шоу, під виглядом екстрасенсів .езотериків і т. д. Залежно які неопятедесятники. Ви врахуйте , що в цьому напрямку не може бути якоїсь єдиної офіційної думки. Ну ви і наплутали. Поперше хто ви? Православний, католик чи хтось інший? Церкви можуть визнати хрещення пятедесятників, але не харизматів, які віднесені до тоталітарних сект. Да довлдиться вважати, що би люди типу вас не наломали дров.
а вислів: "у них все не правильно" етичний? як можна повертати щось туди, де воно ніколи не було? ---------- Додано в 15:58 ---------- Попередній допис був написаний в 15:56 ---------- Хоч щось путнє і від вас можна дочекатися. Наприклад посольства божого ---------- Додано в 15:59 ---------- Попередній допис був написаний в 15:58 ---------- Нічого я не напутав. То ви наплутали приплівши мені харизматіва, в той час я говорив ЛИШЕ ПРО пятидесятників. ---------- Додано в 16:00 ---------- Попередній допис був написаний в 15:59 ---------- Чєво?!!! Можна говорити людською мовою?
З релігіезнавчої тчоки зору різниці немає - голвоне визнання Ісуса- Христом. На рахунок того. що Ісус втілення Бога, то в це не вірили до 3 століття. Тому виникає питання. чи вважати християнами учнів Ісуса. які ніколи не вважали свого вчителя вітленням Бога. Концепція боговтілення абсолютно чужа для віри євреїв. Єгова спілкуеться з людьми через ангелів - посередників, які могли приймати вигляд людини. натмоість концепція боговтілення є характерною для язичницьких релігій, зокрема греко-римської. Зевс,чи Юпітер втілюівася дуже часто і багатьом жінкам наробив дітей. Між релігією євреїв і християнством справді є тісний звязок. Ісус не проповідував нової теології. Все що він казав, євреї і так мусіли знати і розміти. Вчення Ісуса було повністю єврейським і нічим не суперечило Танаху - навпаки, воно розкривало іпояснювало його. Для свідків Єгови , оснва - ціла Біблія, ане лише Старий завіт - 2 Тим. 3:16. Так і все.
Ну ви і наглота. Почитайте як Петро відповів Христу коли Він запитав ким його вважають. Троль! ЗАБАНИТИ
Цілком, людина має право на власну думку і власний пошук. Якщо предстаниик одніє конфесіє кажуть , що інші помиляються і при цьому це дводять, проопонують щось в замін, то це цілком нормально. Якщо ж вам пропонують ,якусь вигоду в обмін на приєднання до релігійної групи, чи в цю группу ви потрапляет е спочатку з зовсім не релігійними цілями - то це вже неєтично і аморально. наприклад , харизмати обіцяють процвітання і позбавленнявід залежності, або пропонуютькурси ви чення іноземної мови, прийшовши на які ви тільки на 3 занятті бачите їх релігйний підтекст. Я ,чесно, сумніваюсь чи можна його відносити до неохаризматів. Це швидше типовий НРД, комерційно-релігйного типу. Їх вкрай складно відрізнити, тай по суті різниці між ними тепер ніякої немає. Класичні пятедесятницькі громади збереглись хіба щов селах та невеликих містах. В Україні зареєстровані сотні різних деномінацій та НРД, щоб якось жити в мирі деякі церкви пропагують толерантне сталення до іновірців. Дехто сповідує екуменізм, хоча в католицизмі це засіб прозелітизму. ---------- Додано в 16:13 ---------- Попередній допис був написаний в 16:12 ---------- Памятаю. Нічого про боговтілення там не було.
Головне, аби вона не була дурнувата, бо тяжко жити потім серед людей. Дякую, ні. Не тому, що нема можливості, нема бажання. Я навіть своєю репутацією багаточитаючої ризикну. А для цього мені Ла Вея читати не треба - про це в Біблії написано. З Брукліну підказали? ) Та, там хтось дуже дратується, коли говориться про єдність християн. Ой. А Біблія інакше каже. Не читали?
Я мав на увазі. що часто в телепрограмах виступають люди які предсавляються екстрасенсами чи єзотериками, хоча я точно знаю, що вони є членами сатанинських організацій і виконують там функції жерців чи жриць. Більше того, є навіть антисектантські группи та центри засновані сатаністами і прицбому вони активно співпрцютть з традиційними релігіями. Взагалі-то .цеточка зору православних-)))).