Про секти

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Colly, 8 жов 2007.

1. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Відповідь: Про секти

Мені видається, що автор цієї гілки мав на увазі секту як деструктивний культ. Бо якщо вважати за секту невелику релігійну групу, що існує незалежно від основних кофесій, то сектами можна проголосити не тільки баптистів чи п”ятидесятників, а й греко-католиків(бо в 1596 відділились від православних), всі православні конфесії( бо в 1054 відділились від католиків), філаретівців, автокефальників і т.п. На мою думку, різниці у віровченні, або трактування Біблії не визначають поняття секти як деструктивного культу. Основою такого поняття секти є сектантська організація, з „сталінською” дисципліною, беззаперечною підлеглістю, звязок з Богом – тільки через лідера секти(часто лідер секти сам себе оголошує богом – Саї Баба, чи Віссаріон), контроль секти над поведінкою, емоційним життям, мовою,навіть інформацією, яку повинен сприймати член секти.

Додано через 40 хвилин
    Харизматичне відродження – це просто прагнення нових відчуттів, „дар говоріння на мовах” – найчастіше – це одержимість демонами, в інших випадках – просто істерія, часто масова. В поведінці харизматиків більше гордині, самовпевненості і самообману.А що вже говорити про одержані ними "послання від бога" і "пророцтва" Читайте святоотцівське передання, ці люди були спокушувані ще й не такими „духами”. Недарма ні Католицька, ні Православна, ні традиційні протестантські церкви харизматичного руху не визнають.;)

2. D.M.

D.M. Well-Known Member

Це я у Вас спитав. Я погано знаю, що являють собою 50-ники, і хочу дізнатися краще.

3. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

вав....
    ви такий делікатний!...
    ні, щоб просто показати палець вниз (тобто: смерть по староримськи), то ви показали !життя, тобто нежиття.... [​IMG]
    це ви натякаєте, що час мені робити харакірі?.. [​IMG]

• Подобається Подобається x 1
  4. консультант

консультант Дуже важлива персона

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не погоджуюсь...

Грекокатолицька церква - це та ж католицька церква. І "утворення" 1596 - це скоріше не утворення, а перехід від православної - до католицької церкви. При тому і одна і друга церква є Тіло Христове, тому....

6. шахрай

шахрай Well-Known Member

Мене хотіли 2 америкоса затягти в їх віру(Церква останніх днів Іісуса Христа),а я шось почав прислухатись до тої дурні,шо вони несли.
    Обіцяли навіть рай після смерті,охрестити заново пропонували.
    Добре,шо не загрузили,а то би став алелуйщиком.
    Певно,і десятину тре було віддавати...

7. Мерелін

Мерелін New Member

На мене завжди на вулиці якісь проповідники нападають , але то ніц я тримаюсь!!!!!!!!!!!!!Секти - це ненормально!!!!!!!!

8. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

А що, то би Вам важко давалося?

Вважаю, що немає значення, на яку церкву (християнську!) даю гроші, - я їх даю на справу Божу. А Господь не залишить і не опустить (пам"ятаєте притчу про вдовину лепту?).

• Подобається Подобається x 3
  9. Оля

Оля Старожилка форуму

А цим Ви так не жартуйте. ;) Слово "Алілуя!" то є найвища похвала Богові і вживається постійно в Біблії і у всіх християнських конфесіях. ;)

• Подобається Подобається x 4
  10. консультант

консультант Дуже важлива персона

Не думаю.

11. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

Здається, то були мормони...

12. Оля

Оля Старожилка форуму

З мормонами треба бути обережними. Там таке заблудження, таке заблудженя....Хоча, як люди, то різні бувають. :) Одна мормонка мені дуже тут допомогла в коледжі в скрутну годину. І ніколи нічого не нав"язувала. Що вона мормонка, то я дізналася зовсім випадково. Так що... "по ділах їхніх судіть їх!". ;)

13. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Я, мабуть, нечітко висловився, я не вважаю сектами ні греко-католицьку, ні неканонічних православних, ні більшість протестантських організацій. Щодо Тіла Христового – тут однозначно з вами згоден. Просто те, що пропонує обговорити автор гілки, мабуть, не зовсім „секти”, це неточний і застарілий термін, а все-таки „релігійний різновид тоталітарної організації” чи „тотолітарний культ”, чи „деструктивний культ”, „тоталітарна секта”. Ці деструктивні культи,в основному мають свою релігійну доктрину, але деякі з них навіть не спотворюють християнського вчення, наприклад,”церковь Христа”, існують і православні священники, які створюють справжні тоталітарні секти на своїх приходах, думаю, подібне явище не обминуло і греко-католиків. Близька родичка моєї дружини часто відвідує якусь католицьку харизматичну групу, але більше інформації не маю, її родичі кажуть, що вона теж „в секті”. Мабуть, серед тих, хто на цій гілці, членів сект(в моєму розумінні, як тоталітарних) немає і навряд чи хто там перебував:)

14. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

Звичайно різні...
    Я знаю, вони безкоштовно ангійскої мови вчать, одного мого знайомого вчили, але весь час натякали, щоб він прийняв їх хрещення...

15. Redhotchilly

Redhotchilly Well-Known Member

зі мною працює хлопчина мормон, нікому нічого не навязує... хоча йому нелегко в нашому офісі... так як більшість англійців-атеїсти і будь-яку релігію сприймають скептично

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

еге ж, В. Ковпак....

17. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Миху, а ви знаєте, єпископ вибачився перед Ковпаком за пезпідставну екскомуніку? ;)

Додано через 38 секунд
    А що поганого у десятині?

18. coolzak

coolzak Well-Known Member

Просто в часи десятини не було прибуткового,соцстраху і пдв.а якщо до них десятину додати то забагато виходить

19. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Людині завжди мало, це єдина причина нелюбові до десятини. Така моя думка.
    Десятина, на мій погляд, є дуже добрий будуючим фактором для християн. Немає тоді залежності від грошей, є довіра до Бога і надія на Божу благодать.
    Я, може, як звичайно, ідеалізую, але така моя думка і сприйняття десятини.

• Подобається Подобається x 3
  20. шахрай

шахрай Well-Known Member

Тим би нічо не давав.
    Точно!

Я чув у мормонів це під впливом масового навіювання.

а де твій аватар? :)