Про секти

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Colly, 8 жов 2007.

1. vov66

vov66 Well-Known Member

За браком часу, даю такі великі тексти...

"...Індусам духовні знання дали сім Білих Вчителів, які прийшли з Півночі, із-за Гімалаїв! Мені це було відомо, але мені хотілося взнати, що знають і говорять про це люди-Махатми. Це вища духовна каста в Індії і немає нікого, хто стояв би над ними. Мене здивувало, що вона, не роздумуючи ні хвилини, відповіла на моє питання, і її відповідь була правдивою!
    Тоді я поставив її друге питання, суть якого була проста і вельми очевидна! Я запитав її про те, чи буде людина, обізнана з квантовою фізикою, пояснювати її дітям ясельного або дитсадівського віку?Нормальна людина це робити не буде — це марно! І марно не тому, що діти ясельного або дитсадівського віку тупі, а тому, що для того, щоб прослухати курс квантової фізики, діти повинні підрости, закінчити школу, найбільш талановиті з них повинні поступити у вищі учбові заклади на радіофізичні факультети і там, на третьому або четвертому курсі навчання вони вивчатимуть квантову фізику. Так, принаймні, було, коли я вчився в школі і університеті! Вона з такою моєю позицією погодилася!

І тоді я їй сказав, що якщо вона з такою позицією згодна, то зі всього цього виходить, що СІМ ВЕЛИКИХ БІЛИХ ВЧИТЕЛІВ ПЕРЕДАЛИ ІНДУСАМ-«ДІТЯМ» ЛИШЕ «АЛФАВІТ» І ОСНОВИ «ГРАМАТИКИ» ЗНАННЯ! Вона погодилася і з цим! І тоді я поставив третє питання: Тоді чому індуси видають передані їм знання за свої власні, до всього іншого, спотворивши в значній мірі те, що їм передали? Вона не стала відповідати на це питання, перевівши бесіду в інше русло!.. " Микола Лєвашов "Зеркало моєї душі"

2. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Мушу підкоригувати: атеїзм - це віра у відсутність Бога.

Магія не має нічого спільного з атеїзмом. Якщо у спілкуванні з надприродним усуваємось від Бога, то спираємось на лукавого, з відповідними наслідками. :diablo: :sad:

---------- Додано в 19:49 ---------- Попередній допис був написаний в 19:44 ----------

Не всі визнають його за безумовний авторитет, наприклад: http://socys.forum2x2.ru/forum-f9/tema-t67.htm

3. vov66

vov66 Well-Known Member

Якщо віра =знання, тоді згідний.
    Що Ви вкладаєте в зміст, говорячи про надприроднє? Наприклад, явище гіпнозу, політ літака - це надприроднє?

Це нормально. Для однієї людини може бути авторитет, для іншої - ні.

4. аксакал

Пан має науковий доказ, що Бога нема? Фізічний? Хімічний? :)))

• Подобається Подобається x 1
  5. vov66

vov66 Well-Known Member

Задавати питання значно легше, ніж на них відповідати.
    ?

6. аксакал

Дісно,
    (С)vov66
    Особливо якщо "політами літака" уводити в сторону. Бо невже пан встряв у розмову, не знаючи, що таке - надприродне?

P.S. Моє питання (Пан має науковий доказ, що Бога нема? Фізічний? Хімічний?) було ріторичне. Бо (варю кашку-манку!) неможливо поставити НАУКОВИЙ есперімент, що довів би, що нема Бога.

7. vov66

vov66 Well-Known Member

Політ літака, для людини, що виросла в джунглях і ніколи про нього не чула і не бачила - це надприроднє. Інший приклад, дід розказував, що 1940 році читали газету про відкриття телебачення. І це було для всіх - надприроднє. Казали, цього не може бути, це від сатани.

Тому я повторю питання: Що Ви вкладаєте в зміст, говорячи про надприроднє?

8. аксакал

Я не в джунлях виріс. :diablo: Влаштує ось це?
    http://uk.wikipedia.org/wiki/Надприродне
    :tongue:

9. vov66

vov66 Well-Known Member

Літак, телебачення для певних людей і в певний час - це надприроднє, і могло бути від лукавого або Бога. Тобто проходить певний час, і надприроднє стає природнє (тобто звичне).

Тому я хотів прояснити, що Ви вкладаєте в зміст надприроднє в контексті Вашого речення.
    В 1940 році це звучало би так: Якщо ми дивимося телевізор - усуваємось від Бога, то спираємось на лукавого, з відповідними наслідками. :) А зараз ми над тим сміємося!
    Тільки відповідний рівень знань може дати пояснення надприродніх явищ.

Останнє редагування: 30 гру 2010
  10. vov66

vov66 Well-Known Member

Поклоніння літакам.

"...Во имя Крыла, Хвоста и Фюзеляжа, Аминь!

Впервые услышав от академика Н. Левашова о туземцах, живущих на островах Тихого океана, и поклоняющихся, как богам, самому невероятному, с чем им приходится сталкиваться в жизни – пролетающим в небе самолётам – я решил найти информацию об этом удивительном племени. Оказалось, что это не одно племя, а много небольших племён и народностей, живущих в Меланезии и Микронезии (группы островов на юго-западе Тихого океана)..." Детальніше

11. Blessed

Blessed Well-Known Member

Ууупс.... жодним чином не думала що баптисти, п"ятидесятники, методисти це сектанти. Не кажіть такого, бо вас шановний "консультант" засміють.
    Можливо в чиїхось очах це і так, але вони бачать те що хочуть бачити, а бо скоріш те,що " з"їли " дивлячись телевізор (не маючи твердого духовного підгрунтя) і тих хто так уміло подає психологічний бутерброд .
    Якщо баптисти не католики чи не православні то не означає що вони сектанти.
    "Додам від себе. Секта - це незначна або значна група людей, яка на підставі скоропоспішних висновків або на підставі свідомого ворожого ставлення, без оправдуючого підгрунтя, прагне самоувердитись, як одна із віток тієї, чи іншої релігії, спотворюючи основи її вчення... . "
    якщо виходити з ваших же слів то 1)жодного ворожого ставлення з боку мною вищенаведених я не зустрічала, 2)без оправдуючого підгрунтя-все що вони сповідують написано в Біблії, жодних відступів, 3) прагне самоувердитись- для чого? 4)спотворюючи основи її вчення - так,погляди протестанів і католиків відрізняються в тих речах які прямо вказані в Біблії, напротивагу католикам які самі собі пишуть закони,цілують руки людям і стають перед ними навколішки,чим спотворюють Біблейські принципи, що нікому не поклоняйся крім Бога.

• Подобається Подобається x 3
  12. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Це лише одне з визначень секти, доречі Тертуліан називав християн сектою і в тй часцеслово не мало негативного змісту.
    Сьогодні термін секта не вживається в академічному реелігієзнавстві через образливий зміст.

13. Blessed

Сергію, це визначення про секту я скопіювала від Консультанта...це його власне визначення яке я не підтримую жодним чином.
    Сьогодні термін секта в повсякденному вживанні має негативне значення,войовниче ба, навіть "ругатєльноє слово"о_О...шкода. Люди будучи християнами вороже сприймають таких же християн,адже спрацьовує принцип стадності..." в нас всі ходили до церкви православної,батьки,діди, всі нормальні люди йдуть до церкви в свято, а то є ненормальні, то сектанти,свідки напевно.."

• Подобається Подобається x 3
  14. Сергій аспірант

Цілком з вами згоден.
    Прийнятними термінами є нові релігійні рухи і дечкі справді можуть бути небезпечними.

---------- Додано в 10:52 ---------- Попередній допис був написаний в 10:51 ----------

Врешті утворення які відповідають визначення секти виникають у традиційних церквах- приклади- Підгорецькі отці, вчення Гарафіни Маковій.

15. Blessed

Про що говорити, якщо по центральному одному з головних каналів України йде передача, де до сектантів типу "білого братства", що є типовою сектою яка і спотворює істину, і ворожа до оточуючих , дошили методом психологічного бутерброду протестанські церкви,де добрий дядя-кагебешнік дає чітке визначення секта...от лицимірство. цей дядя як ніхто добре вміє розрізняти секти від церкви , але ж треба підтримати замовну програму з брудом,так би мовити, з вуст фахівця звучить істина....
    тьху, спекулюють на чому завгодно лиш би народ своєю головою не думав, з"їв і порядок,можна ліпити все що треба.

• Подобається Подобається x 2
  16. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

треба якось паству залякати, згуртувати не дати розпорошитися...
    От і мішають грішне з праведним...
    А причина всьому гроші.

17. vov66

vov66 Well-Known Member

"...– Ну, хорошо, допустим, вы нашли дорогу к Богу, но как вы узнаёте, что это действительно настоящий Бог, а не кто-то другой?

Моя собеседница попробовала дать какое-то вразумительное объяснение, но у неё опять ничего не получилось. И тогда она, как мне показалось, решила сообщить мне истинный критерий, по которому можно отличить настоящего Бога от самозванца. Посмотрев на меня как-то по-особому, она сказала:

«Когда ты общаешься с Богом это всё одно, что испытывать оргазм

Чёрт возьми! Как же нужно было задурить мозги человеку, чтобы он купился на подобную дешёвку! Девушку реально посадили на иглу! Просто удовольствие она получает немного отличным от химических наркотиков образом. Вы думаете, что жертвоприношения Богу Шиве кончились? Ничего подобного! Вот они, эти жертвоприношения! Только жизненную силу у жертв забирают не сразу, как на жертвеннике, а вытягивают по капле во время медитаций и молитв!

У этой девушки могли бы быть дети, у неё мог бы быть любимый человек, она могла бы прожить счастливую жизнь и состояться, как личность. Но её лишили всего этого! Ей дали не знания, её заразили духовной заразой, и если она быстро не очнётся от этого дурмана, она умрёт, будучи ещё в живом теле!

В точности то же самое происходит с нашими прекрасными, доверчивыми девушками в монастырях, когда они становятся «христовыми невестами» и стяжают там «благодать божию». И имя этой многоликой заразе – религиозность!.."
    Джерело

18. Сергій аспірант

В мозку людини виробляються природнв ендорівни в релвгвнв івдчуття справді зумовлені їх дією. Для індуїзму буддизму медитація є невідємною частиною, але ж ніхто не говорить про те що індуїзм чи буддизм небезпечні.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

:haha:

Сергію, у вас все так... коли нема що проти фактів сказати, зразу у мозгу людини шось таке виділяється. :)))

20. Levko

Levko Well-Known Member

Зрозумів тільки перше слово з вашої фрази...:)

а де твій аватар? :)