А це абсолютно приватна справа кожного. Приклади... Візьмемо кількох форумчан. Миха і Левка, наприклад. Мих католик, не знаю яку церкву відвідує. Левко протестант, не знаю навіть якої деномінації. Але між ними різниці, практично, нема. В обох бачу (і не тільки я) глубоку віру в Христа. Впевнений, що вони і в житті поступають згідно зі своєю вірою. Я перепрошую, Сергій, бо порівняю і вас. Ви вже 2 роки безперервно сидите на цій гілці. Віри в Христа, чи просто віри в Бога в вас нуль! Ви проповідуєте ідеологію корпорації і що я постійно бачу (думаю, не тільки я) - це відданість Брукліну і його законам. На жаль, з законами християнства це не має нічого спільного. Вдумайтесь в ці питання. Бо тут є чітка відмінність між справжнім християнством і сектантською зазомбованістю.
"Зазомбованість" і фанатизм не прерогатива сект. Людина сама може себе зазомбувати. Коли хтось шукає не Бога, а себе в певній ідеології і спільноті. Коли приналежність до якоїсь спільноти дає людині відчуття якоїсь значущості, унікальності. Знаємо, приналежність до чогось дає людині відчуття тої ж сили і ваги, що має те, до чого належиш (хоч би декларативно).
Тут погоджусь повністю. Оригінали на арамейській мові це зовсім інші тексти... Подивіться тільки який ланцюжок перекладів ми маємо: арамейська-грецька-латина-українська. Типовий приклад: ἄγγελος що грецькою означає "посланець" не переклали а з робили просту транслітерацію в ангела. Тепер маємо привід для богословських спорів про духовні сутності...
Кажуть, в Росії з"явилась нова секта «Возрождение. Золотой Век», з промови її лідера перед учасниками руху 2009 рік Члени організації активні в Інтернеті, пропагують антисемітизм і антихристиянство, як стверджують антисектантські сайти. Якби секта обмежувалась Росією, але активно йде вербування нових членів в Украні... http://vzv.kharkov.ua/content/jobs/jobs2.php
Не люблю я брехні! "...Се́кта — термин, используемый для обозначения религиозной группы, отделившейся от основного религиозного направления..." Джерело А Лєвашов атеїст, він про це багато разів говорив. Тих, хто говорить правду, їх не то що не люблять, їх ненавидять. Почитайте заказну статтю. І відповідь на цю статтю: "...Начнём с названия – «Академик Левашов – новый лжепророк России»! Вообще-то любезный автор малость перепутал, так как пророки и соответственно – лжепророки бывают только внутри религии, и ими являются люди, которые вещают от имени того или иного Бога или претендуют на это! Он явно поспешил по своему невежеству «повысить» меня в звании и возвёл в ранг … лжепророка! Но вынужден его разочаровать – я не верю в Бога и являюсь атеистом, как был им в Советские времена, так и остался, в отличие от многих бывших «коммунистов», которые с тем же усердием разбивают свой «лоб», доказывая окружающим глубину своей веры в Господа Бога, как они ранее с ещё большим усердием доказывали, что его нет и быть не может! Просто хочется спросить подобных людей: Когда они были честны хотя бы перед собой!? Тогда или сейчас? Но оставим этот вопрос на их совести и вернёмся к статье «радетеля» за православие на русском севере..." Николай Левашов "О пророках, лжепророках и вообще…" Доходить вже до абсурду, коли рух "Твереза Україна" тоже називають сектою! Маразм "крепчал"... Я багато разів цитував Лєвашових, і не буду боятися того, що комусь захочеться навішати на мене ярлик. Є правда, а є брехня. А брехня завжди вилазить, як не крути. І треба вміти відрізнити правду від брехні!!!
Сектою менше сектою більше. Комусь слава маленьких наполеончиків не дає спати. Але мене дивує тупість людей які піддаються на зомбування. Адже ж вони не уявляють справжніх цілей секти і мовчки з завидною тупістю підставляють шиї під нове ярмо.
Мені видається, це не тупість, а наслідок технології, маніпуляції, розробленої творцями секти, якщо в людини нема внутрішнього захисту, сформованого світогляду, нема на що опертися, наприклад, на Біблію, чи хоча б на власний скептицизм, критичне мислення, традиції сім"ї... Судячи з уривків, які ви навели, він швидше окультист, ну, наприклад, отут про його порятунок Архангельської області від катастрофи А по уривку, який я навів, він ше й російський націоналіст, і мабуть, ідея московського патріарха РПЦ про "російський світ", куди входить Україна, йому не чужа, інакше маркетологи секти в Україну не ходили б. А українцям його ідеї абсолютно чужі, бо росіянами ми якось себе не почуваємо
З однієї сторони все правильно.Та з іншої-не тупість,а не допрацювання наших традиційних церков:чи то православних чи католицьких.Ми спимо,а вони ходять від оселі до оселі і зомбують.Тут треба брати приклад з них.Коли людині погано і тут хтось приходить і виявляє свою підтримку,як ви думаєте людина до них не прихилиться?Ось де причина,а ми спимо і дивуємося-а чому ж так зростає чисельність сект...
І мене дивує... "...До чего же социальные паразиты деформировали своей системой сознание людей. Всей своей пропагандой социальные паразиты довели людей до рабского состояния сознания, согласно которому человек слаб и жалок и перед природой, и перед власть держащими, которые правят с благословения Богов, и поэтому их власть находится вне критики рабов божьих и, следовательно, они тоже. Но все «Боги» своим рабам обещают блага ТОЛЬКО после СМЕРТИ!!! Другими словами, очень удобная позиция, если Боги и есть, то они «помогают» людям только после их смерти, когда им уже ничего не нужно! Ведь после смерти человек оказывается в совершенно других условиях, точнее, его сущность, и воплощается вновь в новом физическом теле и при этом не помнит ничего о своих прошлых жизнях. И именно это и используют социальные паразиты, создавая религии, согласно которым человек якобы расплачивается в своей жизни за совершённые им реальные, или выдуманные грехи, а если таковых не оказывается — то Господь Бог посылает человеку испытания, чтобы проверить крепость его веры в него. И подтверждение правдивости этого человек получает ТОЛЬКО после смерти! Получается замкнутый круг, чтобы убедиться в правдивости религий, человек должен умереть, а, умерев, человек возвращается в новое физическое тело, ничего не помня о том, что было в предыдущей (их) жизни (ях)! Не правда ли, психологически идеально созданное социальное оружие, оружие обмана человека, учитывающее все его слабости. Человеку вешают «морковку» перед носом, которую он никогда не сможет скушать! Но ему эту «морковку» скушать очень хочется и … тянется человек к этой «морковке» и никак скушать не может, а очень хочется! И не понимает человек, что эта «морковка» — обманка, созданная как раз-то для того, чтобы человек НИКОГДА не смог пойти по тому пути, идя по которому, он сможет выйти на уровень творения и сам, без помощи «Богов», решать свои проблемы и определять свою судьбу. И, что самое главное, нести бремя ответственности на своих собственных плечах, а не перекладывать эту ответственность на иллюзорные плечи «Богов», которые на протяжении уже многих поколений не продемонстрировали свои возможности и не выполняли тех обещаний, которые от их имени дают социальные паразиты..." Николай Левашов "Зеркало моей души" т.2
Це теж не є твердженням атеїста... Релігія - це віра в існування надприродних сил, які впливають на людське життя, атеїзм - це відсутність віри в існування яких-небудь надприродних сил, а магія — це дії і обряди, що здійснюються з метою вплинути надприродним шляхом на явища природи, тварин або людину. З яких часів атеїсти вірять в реінкарнацію? Науковими методами реінкарнацію довести неможливо, можна тільки вірити Яким способом, якщо не магією "атеїст" і академік Лєвашов очищував екологію Архангельської області? Як писав Лем, є дві версії - або бреше, як найнятий, або його правда, обмежена мізерними знаннями, є фальшем порівняно з правдою великою :bazar:
Давайте простіше: Релігія - це віра в Бога. Атеїзм - це відсутність віри в Бога Людина силою думки або використовуючи ритуали, обряди (магію) може впливати на навколишнє середовище. Не бачу протиріч... Хіба реінкарнація (або душа) належить до релігії? Це природнє явище, так само як, наприклад, радіація. Якщо нема ще приладів, щоб зафіксувати душу, то не значить, що її нема. Щоб зробити певну роботу, треба мати відповідні можливості і певні знання. Краще почитати це в оригіналі ("Дзеркало моєї душі" т.1) А про душу (сутність) в "Останнє звернення до людства". Доведення існування душі у монографії "Неоднорідний всесвіт" Саме його знанням, я зміг для себе пояснити деякі надзвичайні явища, наприклад пірокінез. Наука називає це фокусами
Це як в анекдоті. Коли зібралися 9 сліпих з народження і один зрячий. І обговорюють колір квітки. Просто є люди (і Лєвашов також), які бачать душі, спілкуються з ними і т.д. Чи Ви про то перший раз чуєте?
Це може бути психічна хвороба, а може бути і простий обман... Не можна ж усьому вірити... В будь-якому випадку це не є науковим методом...якщо ви вважаєте, що істинність філософських тверджень, а як на мене, то релігійних переконань, можна доказати науковими методами, а не словесними побудовами, то прошу... А якщо це інтуїтивне відчуття, релігійний світогляд, що грунтується на індуїзмі, то так і пишіть - вірю в реінкарнацію...