Про секти

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Colly, 8 жов 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Про секти

:D :D :D :D :D :D :D

• Подобається Подобається x 1
  2. Оля

Оля Старожилка форуму

Ви це серйозно?:eek: :eek: :eek:

3. консультант

консультант Дуже важлива персона

А що, смородинці не так навчають... ?

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Консультанте, якби Ви це писали у вітці Анекдоти - можна було б ще читати, а так...

5. Оля

Оля Старожилка форуму

Я про таких навіть не чула. Я Вам зараз шукаю в Інтернеті дані про п"ятидесятників, щоб Ви мали авторитетні джерела. Бо ще м такого не чула, щоби нас звинувачували, в чому Ви звинувачуєте.
    По-перше, правда хочу Вам дати посилання сюди, де може Ви пересвідчитеся, що багато течій, які Ви перечислили, як секти, є державою признані церкви.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=2979431&cat_id=31295

А тепер Ви мені дайте посилання, де Ви знайшли свої дані.

6. консультант

СМОРОДИНЦЫ - - одно из течений шггидесятннчества (см. Пятидесят-ники) в России, возн. в 1911. Названо по фамилии одного из первых руководителей общины пятидесятников в Петербурге — Н. П. Смородина. С. отрицают необходимость существования церкви как посредницы между богом и людьми, но признают необходимость орг-ции и дисциплины в секте, отвергают троичность бога: по их мнению, только во Христе воплощается бог-отец, бог-сын и бог-дух святой. Отсюда их др. название - единственники, иисусовцы.

http://mirslovarei.com/content_fil/SMORODINCY-3827.html

Додано через 6 хвилин
    Так, признаю, тут дав маху але по суті сказано ж, що смородинці Трійці не визнають... ?

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

та багато є таких, які не визнають Трійцю. Що до пятидесятників, то я бачу невелику різницю що до традиційної віри. Вони все розуміють і тлумачать так, як ми. Я б сказав, що в нас і суперечностей нема, єдине, що у них нема... я б сказав повноти можливості спасіння(в Трійцю вони вірять). Тобто. Нема обрядів, повязаних до вірування, нема ікон і нема причастя, як Тіла Господнього.... А більше я й не знаю відмінностей. Що до Олі, то мені завжди здається, що вона грекокатоличка, правда їй здається, що я протестант.....

• Подобається Подобається x 2
  8. Оля

Оля Старожилка форуму

А! От Ви про кого! Є такі. Я їх тут вперше зустріла. Їх називають в нас Єдінствєнніки.Але вони аж ніяк не п"ятидесятники. Хіба себе може причисляють.
    Наша ж церква визнає Троєдиного Бога, як і баптисти. Отця, Сина і Духа святого. І про інші назви не чула. Знаю, що колись п"ятидесятницьке вчення Воронаєв приніс на схід України, а Штідт - на захід. Може так і називали - воронаєвці. Родину моєї мами і тата в селі називали невіруючі - штундами. :)
    А щодо хрещення Святим Духом, то знаю, що таке навіть ставалося в католицьких і православних общинах. :) Тільки про це ж не дуже розголошується. Чому ж би то? ;)

Першим досвідченням виливу Святого Духа були події березня 1967 р., в яких брали участь студенти і наукові співробітники одного з американських університетів. Під час зустрічей, які мали на меті роздуми над Святим Письмом і спільну молитву, з участю представників відокремлених братів, перші католики пережили хрещення в Святому Дусі і молитву мовами. З того часу Харизматичне Відновлення за дуже короткий час охопило всі континенти. Ті, хто отримали хрещення в Святому Дусі, в більшості своїй залишились в Католицькій Церкві. І таким чином створився рух екуменічного характеру, оскільки досвід виливу Святого Духа тепер відомо мільйонам християн різних конфесій. Від часу свого початку харизматичний рух розрісся, зміцнився і став явищем, визнаним Католицькою Церквою.
    http://www.christschool.org.ua/hist...ll&id=1126469400&archive=&start_from=&ucat=4&

Додано через 3 хвилини
    Миху, як то нема? Є! Прямо так само, як то Христос з 12-ма учениками проводив перед Своїми Стражданнями і Смертю.

Додано через 7 хвилин
    Саме так. :) І я вірю, що якщо доживемо своє життя на землі, так, як покликані Христом, то в Небі колись зустрінемося з Михом, як брат і сестра.Та і не тільки з Михом. :)

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Причастя є як на спомин?

10. консультант

Пане, Мих, Ви розумієте, дана розмова про секти, в яку я влип мене вже починає потошнювати. По житті я взагалі стараюсь не звертати уваги, чи він Свідок Єгови, чи П"ятидесятник, для мене важливо душа людини та її культура поведінки, а все інше мене взагалі не хвилює. Хай кожен йде своєю Дорогою, якщо переконаний, що Вона правильна... .

Додано через 9 хвилин

11. Оля

Оля Старожилка форуму

У нас по-різному називають. Спомин Страждань і Смерті Ісуса Христа, Причастя, Ломання Хліба. А суть, я думаю, одна. Очиститися від гріхів, дістати прощення, уздоровлення. Не просто згадати, що Христос колись постраждав. І взагалі, у нас завжди наголошують, що людина до цього повинна приступати достойно. В мирі з ближніми, зі самим собою.Так в Біблії написано, що якщо недосьойно п"єте вино і хліб їсте( як прообраз Крові і Тіла Христового) то суд собі п"єте і їсте.

Додано через 8 хвилин
    Пане Консультант, та нема за що. :)
    Мене одне з тими "сектами" добиває, що наші люди чогось часто послуговуються знаннями від радянської влади ( яку ж дуже не люблять) про різні "секти" і більше нічого знати не хочуть. Совєтам було вигідно таке на різні течії наговорювати, щоб не самим тільки боротися, а ще й інших віруючих на них натравити. І, скажу Вам, їм то дуже вдалося. ;)
    Але нам з Вами треба через таке переступати і шукати все, що нас зближує, а не розділяє. У нас ж є інше поле роботи. Не дати зараз в Україні розповсюдитися різній гидоті, яку Диявол пропагує.

• Подобається Подобається x 3
  12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Добре, але Причастя - це їсти Тіло і пити Кров?

13. Оля

Оля Старожилка форуму

Пообразно, так!
    Чи Ви хочете сказати, що Ви то робите фізично?!:eek:

14. консультант

Згоден з Вашими словами !