Цікаво, чому тут почали про піст говорити? Наскільки я пам"ятаю, на форумі є для цього спеціальна гілка... А тема посту є досить цікавою...
В багатьох сектах є обмеження на їжу, регулярні і суворі пости. Жодна відома мені протестантська конфесія не заперечує піст, як особисту потребу християнина. Але відкидають пости встановлені традтційними церквами як необгрунтовані Біблією звичаї.
Прочитайте коментарі до згаданих Вами віршів з Захарія. Християни не є під Мойсеєвим законом, хоч багато його вимог було пітверджено і для християн. Догоджати Богові слід виконуючи його вимоги, а не видумувати нові(як це робили євреї)
Сергію, навіщо Ви відповідаєте на всі наші питання, стільки часу тратите?? Просто щоб здати місячний звіт про агітаційну роботу?? Щоб агітувати і людям в очі не дивитись?? Перемогти в суперечці і переконати себе що правий?? Є несвідомі сумніви??
Тому що мені цікава думка інших. Іноді цікаво посперечатись, перевірити свої аргументи на інших, дізнатись щось нове. Я жписав що не є Свідком Єгови. Мені більш не зрозуміло чому вВи так ставитесь до Свідків Єгови
До свідків ставлюсь так само як і до "азабоченых" іншими релігіями. Справа в тому, що розвинуте людство вже не потребує релігії а потребує духовності. Розгляньте як спрогресувала сучасна релігійна думка: наприклад: Кеннет Уопник – "Курс чудес", 1977р И. И. Гарин - "Блудный сын", "Психоанализ и мистика"
А що таке духовність? Спроби розвинути духовність без релігії уже були, і приводили або до появи нових релігій (Буддизм), або систем які її заперечували, але мали ознаки релігії (комунізм, фашизм тощо) Хоч ваше неприйняття релігії мені цілком зрозуміле.
Релігія - це форма поклоніння. Тобто, хтось розказує як мені треба поклонятись, обовязково поряд з тим хто постійно про це розказує. В СЄ ключовим питанням є: чи віриш в те, що у Бруклні сидять "помазаники". Зверніть увагу на те, чи формував Месія релігію?? (Ивана 4:21,23,24 Поклонятися в дусі а не по горам лазити) На всі питання необхідно шукати відповідь самому інакше потрібно буде постійно, комусь з людей, вірити. Хочеш щось знати - пробуй, інакше прийдеться вірити людям. Англійська мудрість: "якщо нехочеш щоб тобі брехали - шукай відповідь сам.
У СЄ навіть жарт такий є: - Якщо хліб помазати маслом, чи буде він помазаником? - Ні, тому що був проведений обряд неправдивої релігії "намаз".
З моєї сторони всі пости - це "контрольована глупість" (термін Карлоса Кастанеди) До дій я не закликаю. Провокація, хіба в тому, щоб вилізти з надуманої реальності. (розумію, що ніхто нікуда не полізе, інше цікаво) Тим більше, що переважна більшість не здатна до власних дій, максимум це слідування запропонованим шляхом. Не ображайтесь
Релігія для багатьох є свідомим вибором, результатом довгих пошуків себе. Рекомендую прочитати http://bibleist.ru/biblio.php?q=&f=025.html
Аби не пошуком куда би згрузити свою волю, сумління в обмін на спасіння. Такими пошуками керує страх смерті - Мтв 10:39 Сберегший душу свою потеряет ее; а потерявший душу свою ради Меня сбережет ее. Я не проти (декому навіть радив) перебування людини в якійсь секті, там люди менш одинокі, прекрасно проводять час в колі однодімців, про що думців - це вже не так важливо; померлих і недочекавшихся, благодаті Небесної, віруючих ніхто незгадує, щоб не псувати собі "віру" і не відволікатись від майбутніх благ а головне сьогодення не бачити.
тому що вони не дуже то рузуміють як це бути храмом Бога Живого, і як це Дух Божий може жити в людині, і Ісус у них Архангел Михаїл, і вічних мук у них нема, і в те що Бог Один і проявляється у трьох особах вони не хочуть вірити, тяжкувато .... Бо їх людська логіка поступово приводить до глобальної єресі.