Про секти

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Colly, 8 жов 2007.

1. консультант

консультант Дуже важлива персона

Відповідь: Про секти

Ну і Ви, Свідки Єгови, теж не вважаєте себе сектою... .

2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

чи я вважаю сам себе сектою?...
    однозначно: ні!...
    як це я можу бути сектою?!... [​IMG]
    свідки Єгови?...
    кільканадцять мільйонів правовірних парафіян сектою НУ НІЯК бути не можуть....

а ви свою секту вважаєте сектою?... [​IMG]

• Подобається Подобається x 1
  3. консультант

Мене все цікавить, що сприяє самопізнанню і самоусвідомленню. Я не релігійний фанатик, а скоріше практикуючий аналітик. І коли теорія не знаходить свого місця на практиці - я її відкидаю !

4. duncan

я розумію... так... [​IMG]

5. консультант

Добре, Пупер, Ви поки що поприколюйтесь, а я йду почитаю може ще хтось мене грузить. Між іншим, чесно кажучи, я вдячний організаторам цього форуму, тут нормально можна тренуватись на рахунок самоконтролю емоцій та думок. В житті воно пригодиться !

6. duncan

супер!....
    ви бачете, як гарно, що ви мене тут зустріли!....
    справжній гностик!...
    стоїк!...

цих впливів багато в традиційній церкві.....
    це, мабуть, звідти....

пс. цікаве слово "приколюєтесь".... [​IMG] "поки що", це доти, доки ви мене в реалі не знайдете?!.... [​IMG]

7. консультант

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

З точки зору атеїста?

9. консультант

чи я вважаю сам себе сектою?...
    однозначно: ні!...
    як це я можу бути сектою?!...
    свідки Єгови?...
    кільканадцять мільйонів правовірних парафіян сектою НУ НІЯК бути не можуть....

а ви свою секту вважаєте сектою \Пупер\

Ви сами собі заперечуєте ! То визначіться хто Ви, а тоді починайте дискусію.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

секта симатиків СЄ. :D :D :D :D :D

11. Оля

Оля Старожилка форуму

Пане Консультанте! :)
    В такому трактуванні секти - першим "сектантом" був Христос, який і виступив у протесті проти релігії, що була поширена в суспільстві (фарисейства). Тому ХРИСТИЯНИН, справжній послідовник Христа не може мати таке розуміння. ТАКЕ розуміння мали колись лише фарисеї, які і розп"яли Христа, бо Його проповіді відрізнялися від їхнього вчення. Отже, протиставляти секти і традиційні релігії аж ніяк не можна.
    Тому першим критерієм щодо визначення "секти" має бути те, наскільки вчення тої чи іншої церкви відповідає Євангельському вченню Христа, чи не виходить за рамки. Такі рамки були прийняті на Нікейському соборі у вигляді Символу віри. Тому, перша ознака секти - коли її вчення виходить за рамки Символу віри.

У виділених мною християнських течій (виділила, бо багато знаю про кожну) знайдіть факти відходження їхнього вчення за рамки Символу Віри. Особливо у п"ятидесятників. Бо я з тієї течії. :)

• Подобається Подобається x 3
  12. Stanley

Stanley Від Сяну по Кавказ!

А що дає Вам підставі стверджувати що "спотворюють"? Хто може сказати що ось це трактування істенне а це спотворене? Може з їх точки зору якраз православні попи спотворюють? І правоти в такій точці зору не менше ( хоча і не більше) ніж у Вашій.

13. Оля

Оля Старожилка форуму

А я маю ще запитання до автора гілки. Що надихнуло Вас відкрити цю гілку? Хто із Ваших рідних, чи близьких потрапив в "секту" і в яку? А тоді поговоримо далі. :) Може чим Вам і допоможемо....;)

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

З себе сміємося, нє?

Додано через 5 хвилин
    Пупере, ну як же? При чому тут СЄ? Ви ж ніякий не свідок, ви ж з секти симпатиків....

15. D.M.

D.M. Well-Known Member

Я згоден з тими думками, які висловлюють так звані сектанти. Тільки от не розумію, нащо сприймати слово "секта" як щось негативне. Чому не можна спокійно сказати: "Ми - секта". Означення секти можна дати, виходячи з малочисельності; а малочисельність зовсім не означає неправильність.

Який головний прикол у п'ятдесятників? Здається, в СРСР ця секта була заборонена. А чому?

До речі, про нашу карму. Інтерфейс змінився якось так, що мені вже нецікаво її виставляти.

16. duncan

аааа...
    ясно...
    традиційники не міняються..... [​IMG]
    тут вже є така олена_иа, яка мені частенько приписувала чужі слова....
    що означає "визначіться"?...
    я досить чітко написав: не свідок, дивлюся на все це зі сторони....
    [​IMG] що незрозумілого?!....

Додано через 3 хвилини
    як я можу бути зі секти?!.... [​IMG]
    пане мих!....
    я ж збори не проводжу, не агітую за свою секту... [​IMG]

17. Оля

Оля Старожилка форуму

Ну і який? ;) Просвітіть!

Ні, не була заборонена. Тільки треба було в держави на обліку стояти. :) Реєструватися. Щоб вони все про кожного знали, бо рахувалися американськими шпійонами. :) Ми були в реєстрації постійно. А були і нереєстровані церкви...
    До речі, греко-католики були в підпіллі. Теж - сектанти? ;)

18. консультант

19. Оля

Оля Старожилка форуму

Якраз на початку розвитку християни, видно, були саме п"ятидесятниками. :) Згадайте П"ятидесятницю, де Дух Святий зійшов на 120 апостолів після Вознесіння Христа. Вони мали наказ від Христа не відлучатися від Єрусалиму і чекати на обітницю. Це Христос виповнив Євангеліє на землі в такий спосіб. Чи я неправду кажу? Їх теж навколишні люди називали тими, хто вповпивався молодого вина.
    А католики, православні - церква на початку християнства мала таку назву? Чи може вона з кожним Собором відходила все далі, далі від Христового вчення, наростала різними небіблійними обрядами, узаконювала їх, з незгідними розправлялася аж несамими християнськими способами, аж поки деякі християни не побачили, що так далі бути не можна і не ПРОТИСТАЛИ! Від того й пішло Протестанство. Протест тобто. А чого так багато різних течій утворилося? Бо ми ж всі різні. І шукаємо правди і до цього часу. І ділимося, ділимося.
    А треба всього навсього брати в руки Біблію. І старатися жити так, як вона навчає. :)

Цілу не треба. :) Дайте хоча би 2-3 факти, що моя течія, наприклад, йде врозріз з Біблією.

Додано через 19 хвилин
    А от мене цікавить таке запитання. Чому ніхто з тих, хто себе рахує істинними християнами мовчки спостерігає, як сюди люд свій католицький і православний подає об"яви подібні , як ця:

http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=28624

Одна я, "сектантка", мушу молодим людям очі відкривати. ;)

20. консультант

Наскільки я знаю, п"ятидесятники відкидають необхідність існування Церкви, як посередника між Богом і людьми, відкидають вчення про Св"яту Тройцю і визнають лише одну із Божих Осіб- Святого Духа. Не признають ікон, хреста, який для мене є Символом перемоги над смертю і захисту від всього злого. Не признають церковних обрядів. Поділяються на воронаївців, смородинців, трясунів, сіоністів і т.д. . Де ж їх одностайність в думках... ?

а де твій аватар? :)