Про секти

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Colly, 8 жов 2007.

1. Нецікавий

Нецікавий Well-Known Member

“Все испытывайте, хорошего держитесь” (1 Фес., 5, 12).

"Ибо никто не может положить другого основания, кроме положенного, которое есть Иисус Христос" (1-е Коринфянам 3:11)

"Если же кто Духа Христова не имеет, тот и не Его" (Рим. 8: 9).

нічого що на російський?:)
    чекаю цікавих питань))));)

Давайте всі зустрінемось і розберемся)))))))) поговоримо))))))) було б цікаво))

Останнє редагування модератором: 6 тра 2009
  2. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Не зрозумів причини вашої образи,але про всяк випадок-вибачайте.
    Тоді я під цим «сумнівним» роликом поставлю таке саме питання.-Як людині зрозуміти,в
    Церкві вона ,чи в секті? Відео –доречі, легальна організація «Новое поколение» а ведучий-це їхній «пастор» Лєдяєв-широко відома особа в Прибалтиці.Такий собі аналог «українця» Аделаджі.
    Так от відповідь на це питання-дость сумна- ніяк,якщо дивитися з позиції чиновника по справах релігій і культів.Бо сучасні сектанти,особливо нової генерації озброюються різноманітними постановами ООН,Євросоюзу,інших наддержавних утворень,завжди в супроводі цілої армії адвокатів(цікаво як тут знайти аналог з Біблії),які практично розмивають поняття «секта»,»тоталітарна організація». І з юридичної точки зору,протистояння різноманітним культам збоку традиційного християнства зведено нанівець.Та й ще наші «специфічні» умови,що дають право звичайному дрібному (районного рівня) чиновнику реєструвати ту чи іншу релігійну громаду, при цьому переважно не володіючи предметом і не відповідаючи за наслідки своїх рішень.
    З другого боку відповідь на це запитання дана вже майже 2000 років тому:

Ото ж бо, по їхніх плодах ви пізнаєте їх!Мт. 7:20

Це так люблять цитувати всі сектанти і псевдопророки,бо вони розраховують на миттєву віддачу своїх діянь та і вкладень.А от плоди достигають поступово і по плодах з часом ми і бачимо –от вам діяння «недоторканного» Аделаджі,от «новий»Лєдяєв далі буде.
    Так що заклик «Будьмо уважні» завжди актуальний.

3. Levko

Levko Well-Known Member

Не погоджуся з Вами, що ніяк не можна зрозуміти де церква, а де секта.

От, наприклад, нормальна людина, подивившись, Ваш ролик, відразу скаже що люди біснуються, я і сам колись так вважав, що люди біснуються. Але коли б ми зараз змогли переміститися на 2000р. тому і зняти на відео зібрання перших християн Коринфської церкви, то, я думаю, побачене мало би чим відрізнялося від того що на ролику. Може це для когось буде шоком, але я сам був дуже шокований, коли вперше прочитав в Біблії про це:
    А як зійдеться Церква вся разом, і всі говоритимуть чужими мовами, і ввійдуть туди й сторонні чи невіруючі, чи ж не скажуть вони, що біснуєтесь ви? 1-е до коринтян 14.-23.
    Слава Богу, що Бог через ап.Павла застеріг коринтян, що не можна в церкві усім на раз говорити на мовах- бо для сторонньої людини це мало чим відрізняється від біснування.
    Другий шокуючий приклад з Біблії є ще яскравішим:
    І коли Його ближчі почули, то вийшли, щоб узяти Його, бо говорено, ніби Він(Ісус) несамовитий(рос."сумасшедший", "не при собі"-пер. Куліша). А книжники, що поприходили з Єрусалиму, казали: Має Він Вельзевула, і виганяє демонів силою князя демонів. Марка 3.21-22. Самого Ісуса Христа тут названо несамовитим, сумашедшим- очевидно, що люди зробили цей висновок, через якісь зовнішні ознаки.
    Третій приклад- сходження Духа в день П"ятидесятниці:
    А інші казали глузуючи: Вони повпивались вином молодим!Дiї.2:13- сторнні люди прирівнювали християн до п"яних.

Отже, я не є прихильником, таких служінь як на ролику, де уся церква молиться на мовах, також не є прихильником фінансових дій лідерів, таких як С.Аделаджа, бо це суперечить Біблії. А також я не прихильником того, щоб по зовнішніх ознаках ставити клейма на спільноти людей. Це пахне фарисейством. Я більше схильний до того, щоб спочатку дізнатися на якій основі базується вчення тієї чи іншої групи людей, а потім робити висновки, чи то церква, чи секта, а перегини бувають у всіх..., навіть у перших християн:)

• Подобається Подобається x 2
  4. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Я так думаю,що якщо ви будете оцінювати з позицій Церкви до якої належите,то вас мало буде цікавити яким перекладом Біблії користується Аделаджа і хто пише тексти пісень Лєдяєву...А адвокатів у цих добродіїв предостатньо і без нашої з вами толерантності(який милий термін).

5. Нецікавий

А яким перекладом Біблії користується Лєдяєв? і хто пише йому тексти пісень?

я бачу ви в курсі, просвітіть будь-ласка, ви напевно грунтовно прослухали Лєдяєва, якщо робите такі радикальні висновки. Давайте оцінимо з позицій БІБЛІЇ СИНОДАЛЬНОГО ПЕРЕКЛАДУ, або ПЕРЕКЛАДУ ОГІЄНКА, видавництва Гедеонів.
    По Святому Письму давайте розберемось.
    :good:;)

6. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

догматика церков Лєдяєва та Аделаджі не містять суттєвих відмінностей від інших вчень протестантських громад, Проте спосіб їх життя, проголошення євангелії добробуту, суперечить Біблії.

7. Нецікавий

трошки вриваюсь в ваш діалог вибачте)))))
    що до основи: Основа як ми знаємо повинна бути одна -Христос. і ніякої іншої основи і бути не може. :scratch_one-s_head:

«Никто не может положить другого основания, кроме положенного, которое есть Иисус Христос» (1 Коринфянам 3:11).

і приклади ваші не повинні бути шокуючими)))))

Протистанти... хм... це значить ПРОТИ.... проти чого на вашу думку саме ці протистанти:)

8. Сергій аспірант

протестанти, вибачте за одруківку, але далі давайте по суті

9. Levko

Levko Well-Known Member

Правильно, кажете, що основою вчення церкви має бути тільки Христос!
    Я переконаний, що саме за цією основною ознакою і відрізняється церква від не церкви, тобто секти. (я про це запитував у Сергія Аспіранта, але він чомусь змовчав...)
    На цій основі- Христі -будується як католицизм, так і православ"я, так і протестантизм.

• Подобається Подобається x 2
  10. Даяна

Даяна Well-Known Member

Термін протестантизм вперше введений у Німечччині в 16 ст. Протестанти - це не конфесія, а сукупність христянських церков. Протестували проти небіблійної практики і догм: індульгенцій,священиків як посередників між Богом і людьми у Новому Завіті, хрестових походів, інквізиції, використання у поклонінні ікон, хрищення немовлят, непомильності папи, освячення за гроші , молитв до людей і ангелів і т.д.

• Подобається Подобається x 1
  11. Мих

Мих Дуже важлива персона

не лише ПРОТИ, а й ЗА одностатеві шлюби, трансфестизм і т.д. для прикладу Лютернська церква.

12. Даяна

Даяна Well-Known Member

Я описала ЗАГАЛЬНІ риси протестантизму. Але оскільки це не одна конфесія, то звичайно, що у деяких з них трапляються подібні до католицьких єресі. Католицьку Інквізицію звичайно вже жодна церква не перевершить, але гріх панує у світі. Стосовно одношлюбності у лютеранів не чула. У мене є посилання на тих, хто це засудив і в тому числі Андрій Гамбург, президент Синоду Німецької Євангелічно-Лютеранської Церкви України;
    http://www.risu.org.ua/ukr/resourses/religdoc/ecumen_doc/vrc_antigaymarried/
    Хоча чула, що у Швеції таке розглядалось, але щоб десь було схвалено і прийнято, то не чула. Але якби й було, то і не дивно. сатана ж не відпочиває.

• Подобається Подобається x 1
  13. Нецікавий

По суті

2 Кор. 3:17 «Господь есть Дух; а где Дух Господень, там свобода»

"Если же кто Духа Христова не имеет, тот и не Его" (Рим. 8,9).

Ин. 4: 23-24
    23. Но настанет время и настало уже, когда истинные поклонники будут поклоняться Отцу в духе и истине, ибо таких поклонников Отец ищет Себе.
    24. Бог есть дух, и поклоняющиеся Ему должны поклоняться в духе и истине.

1 Кор.6: 19 Не знаете ли, что тела ваши суть храм живущего в вас Святаго Духа, Которого имеете вы от Бога, и вы не свои?

Галатам 5:22-25

22. Плод же духа: любовь, радость, мир, долготерпение, благость, милосердие, вера,
    23. кротость, воздержание. На таковых нет закона.
    24. Но те, которые Христовы, распяли плоть со страстями и похотями.
    25. Если мы живем духом, то по духу и поступать должны.

Російською підходить?
    очевидно щоб розрізнити, чи є Бог в тому чи іншому християнському зібрані, треба бути в Дусі Святому. і читати , слухати, приймати, виконувати Слово Боже, яке є в Біблії.

Ну і щоб робити якісь висновки що до секта, те чи інше зібрання чи не секта, треба там побувати...

''Все испытывайте, хорошего держитесь!'' 1 Фесс. 5:21

Про Свідків Єгови, які є СЕКТОЮ, розмова закрита)))))))))
    про Політизовані церкви так само ))))))))

чекаю цікавих питань??)))))

14. Сергій аспірант

обгрунтуйте

І можна поцікавитись до якої релігійної групи належите Ви.
    Я зовсім не є прихильником використання терміну секта, але діяльність деяких релігійних ьечій справді насторожує

15. Нецікавий

а ТУТ СТОП!!! поговоримо про Ікони?? ))))

я в міжконфесіональній християнській церкві.:)

Се́кта (от лат. secta — учение, направление, школа) — термин, используемый для обозначения религиозной группы, общины или другой подгруппы, отколовшейся от господствующего религиозного направления.

нормальне визначення.

16. Сергій аспірант

Де вона зареєстрована яку назву має?

цілком, от тільки свідки Єгови під нього не підпадають, оскільки нвони не відколювались від жодної релігійної групи

17. Нецікавий

ви релігіозну ГРУПУ з НАПРАВЛЕННЯМ сплутали))))

Се́кта (от лат. secta — учение, направление, школа) — термин, используемый для обозначения религиозной группы, общины или другой подгруппы, отколовшейся от господствующего религиозного направления.

А реєстрація Обовязкова, щоб служити Богу?
    Міжконфесіональна церква не думаю, що має обовязково зареєструватись))) на то вона і "МІЖ" ))))

18. Сергій аспірант

і що ви під цим розумієте? Адже під напрямом можна розуміти пануючу конфесію, або християнство взагалі
    зрештою з вашими поглядами можуть непогодитись представники традиційних церков - визнаєте себе сектантом?
    і до речі як може бути між конфесійна церква

19. Нецікавий

я розумію, що тут напрям це Християнство.

20. Сергій аспірант

ні,
    але не розумію чому ви уникаєте прямої відповіді і не називаєте назви своєї церкви її координат тощо, це не викликає довіри до вас

але під напрямом можна розуміти і течію в середині християнства, тож не підстроюйте під себе понняття яке уникають вживатирелігієзнавці, чому б не застосовувати термін конфесія деномінація тощо

а де твій аватар? :)