Якось не зручно підривати ваш авторитет незнанням Біблії, але ви уже двічі запитали, то мушу відповісти: ПРОРОЦТВО ЙОНА.
Ви маєте на увазі загибіль Ніневії? Йона це казав ПРИ УМОВІ, якщо вони не покаються. Ніневітяни послухалися Йону і покаялися за свої гріхи. Хіба можна це ототожнювати з можливою відміною загибелі сатани в рамках Божих обітниць? Думаю ні. Хоча ми з вами тут ми можемо лише роздумувати.
Я мала увазі що спасіння свідків залежить від перебування в організації Свідків Єгови. Про це вище йшла мова щодо КЦ.
Про восресіння тільки у КЦ мова не йшла. Ви відходите від прямої відповіді. Не хочете, не відповідайте.
ні я не уникаю відповіді просто звертаю увагу на інший аспект спасіння. Що на вашу думку є спасіння? Иуды 5: «Я хочу напомнить вам, уже знающим это, что Господь, избавив народ из земли Египетской, потом неверовавших погубил» Матфея 24:13: «Претерпевший же до конца спасется»
Звертаю увагу, що на цій гілці говорять не про Свідків і не про спасіння, а про те, що є сектою, а що церквою... Для визначення, що таке спасіння і хто такі С.Є є інші відповідні гілки. п.Сегію, а як Ви розрізняєте де секта, а де церква, за якими ознаками?
Це зрозуміло, бо є прямим текстом у Біблії: Ин 5:29 и изыдут творившие добро в воскресение жизни, а делавшие зло — в воскресение осуждения. Деян 24:15 имея надежду на Бога, что будет воскресение мертвых, праведных и неправедных, чего и сами они ожидают. Візьмем кілька цитат. Евр 9:28 так и Христос, однажды принеся Себя в жертву, чтобы подъять грехи многих, во второй раз явится не для очищения греха, а для ожидающих Его во спасение. Лк 1:77 дать уразуметь народу Его спасение в прощении грехов их Зараз мушу йти, зустрінемось пізніше.
Сучвсне релігієзнавчтво намагається не оперувати таким терміном, як секта оскільки сьогодні в нього вкладають образливий зміст. І тому важаю терміни конфесія, релігійна течія тощо більш науковими. На мій погляд термін секта можна застосовувати до груп які діють в межах певної конфесії, критикуючи керівництво чи окремі догмати, вводять нові культ тощо - приклади- підгорецькі отці, Лішня тощо. Щоправда таке розуміння терміну секта робить сектанство не міжконфесійною а внутрішньо конфесійною проблемою
Отже, Ви вважаєте, що церква ділиться на конфесії і що секта це якесь збочення в межах певної конфесії. Тоді в мене виникає наступне питання до Вас: що є церквою, а що не є церквою? Як на Вашу думку простій людині, котра не не дуже розбирається в наукових термінах, в різних міжконфесійних розгалуженнях, розібратися, чи вона в церкві, чи не в церкві? Адже, погодьтеся, що для людської долі це має дуже велике значення.
Франце- Йосипе, я вважаю не досить коректним з Вашого боку використовувати мої дописи для підписів своїх сумнівних відеороликів. Якщо ви уже знайшли такий матеріал в Інтернеті, то можна було дати коментар до цього своїми словами, а не моїми. Я не є прихильником таких крайніх форм, котрі зображені тут.
Але, коли розібратися, то всі християни - то сектанти Юдаїзму. Щодо перших християн, то це беззаперечно. Чи може ні?
я хотіла б більше дізнатися про це. можливо, є хтось, хто неупереджено, зі знанням справи або порадить кваліфіковані джерела, або фахівців, які займаються питаннями вивчення історичних, соціальних і політичних передумов і особливостей існування цього тоталітарного культу. дякую. ще не всю цю гілку перечитала, але сподіваюся, фахівці знайдуться
Християнська віра розповсюджується на усі народи,а це не відповідає віровченню юдаїзму. Тому грек чи римлянин апріорі не міг бути сектантом.