Про секти

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Colly, 8 жов 2007.

1. Даяна

Даяна Well-Known Member

Наведіть біблійний приклад.

2. Оленa

Оленa Well-Known Member

Це відомий біблійний прецедент, який за певних умов може повторитися.

3. Даяна

Даяна Well-Known Member

Наведіть біблійний приклад відміни Божими пророками, Ісусом чи Богом своїх пророцтв.

4. Оленa

Оленa Well-Known Member

Якось не зручно підривати ваш авторитет незнанням Біблії, але ви уже двічі запитали, то мушу відповісти: ПРОРОЦТВО ЙОНА.

5. Даяна

Даяна Well-Known Member

Ви маєте на увазі загибіль Ніневії? Йона це казав ПРИ УМОВІ, якщо вони не покаються. Ніневітяни послухалися Йону і покаялися за свої гріхи. Хіба можна це ототожнювати з можливою відміною загибелі сатани в рамках Божих обітниць? Думаю ні. Хоча ми з вами тут ми можемо лише роздумувати.:)

• Подобається Подобається x 1
  6. Оленa

Оленa Well-Known Member

Краще дозволимо Богові вирішувати Самому.

7. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

інакше, оскільки лише Бог знає хто воскресне. Крім того воскресіння ще не є гарантією спасіння

8. Оленa

Оленa Well-Known Member

Я мала увазі що спасіння свідків залежить від перебування в організації Свідків Єгови. Про це вище йшла мова щодо КЦ.

9. Сергій аспірант

необовязково, оскыльки воскрешеними можуть бути люди якы не э Свідками.

10. Оленa

Оленa Well-Known Member

Про восресіння тільки у КЦ мова не йшла. Ви відходите від прямої відповіді.
    Не хочете, не відповідайте.

11. Сергій аспірант

ні я не уникаю відповіді просто звертаю увагу на інший аспект спасіння.
    Що на вашу думку є спасіння?

Иуды 5: «Я хочу напомнить вам, уже знающим это, что Господь, избавив народ из земли Египетской, потом неверовавших погубил»

Матфея 24:13: «Претерпевший же до конца спасется»

12. Levko

Levko Well-Known Member

Звертаю увагу, що на цій гілці говорять не про Свідків і не про спасіння, а про те, що є сектою, а що церквою...
    Для визначення, що таке спасіння і хто такі С.Є є інші відповідні гілки.

п.Сегію, а як Ви розрізняєте де секта, а де церква, за якими ознаками?

13. Оленa

Оленa Well-Known Member

Це зрозуміло, бо є прямим текстом у Біблії:

Ин 5:29 и изыдут творившие добро в воскресение жизни, а делавшие зло — в воскресение осуждения.
    Деян 24:15 имея надежду на Бога, что будет воскресение мертвых, праведных и неправедных, чего и сами они ожидают.
    Візьмем кілька цитат.

Евр 9:28 так и Христос, однажды принеся Себя в жертву, чтобы подъять грехи многих, во второй раз явится не для очищения греха, а для ожидающих Его во спасение.
    Лк 1:77 дать уразуметь народу Его спасение в прощении грехов их

Зараз мушу йти, зустрінемось пізніше.

14. Сергій аспірант

Сучвсне релігієзнавчтво намагається не оперувати таким терміном, як секта оскільки сьогодні в нього вкладають образливий зміст. І тому важаю терміни конфесія, релігійна течія тощо більш науковими.
    На мій погляд термін секта можна застосовувати до груп які діють в межах певної конфесії, критикуючи керівництво чи окремі догмати, вводять нові культ тощо - приклади- підгорецькі отці, Лішня тощо. Щоправда таке розуміння терміну секта
    робить сектанство не міжконфесійною а внутрішньо конфесійною проблемою

15. Levko

Levko Well-Known Member

Отже, Ви вважаєте, що церква ділиться на конфесії і що секта це якесь збочення в межах певної конфесії.
    Тоді в мене виникає наступне питання до Вас: що є церквою, а що не є церквою?
    Як на Вашу думку простій людині, котра не не дуже розбирається в наукових термінах, в різних міжконфесійних розгалуженнях, розібратися, чи вона в церкві, чи не в церкві? Адже, погодьтеся, що для людської долі це має дуже велике значення.

16. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

http://www.youtube.com/watch?v=a7qKAqPIg3Y&feature=related

17. Levko

Levko Well-Known Member

Франце- Йосипе, я вважаю не досить коректним з Вашого боку використовувати мої дописи для підписів своїх сумнівних відеороликів. Якщо ви уже знайшли такий матеріал в Інтернеті, то можна було дати коментар до цього своїми словами, а не моїми.
    Я не є прихильником таких крайніх форм, котрі зображені тут.

18. Яро

Яро Well-Known Member

Але, коли розібратися, то всі християни - то сектанти Юдаїзму. Щодо перших християн, то це беззаперечно. Чи може ні?

19. Oddly

Oddly Well-Known Member

я хотіла б більше дізнатися про це.

можливо, є хтось, хто неупереджено, зі знанням справи або порадить кваліфіковані джерела, або фахівців, які займаються питаннями вивчення історичних, соціальних і політичних передумов і особливостей існування цього тоталітарного культу. дякую.

ще не всю цю гілку перечитала, але сподіваюся, фахівці знайдуться

20. Оленa

Оленa Well-Known Member

Християнська віра розповсюджується на усі народи,а це не відповідає віровченню юдаїзму. Тому грек чи римлянин апріорі не міг бути сектантом.

а де твій аватар? :)