Відповідь: Про секти Так, він і був, звичайно арабська слово "Іслам" не викорситовувалось. Але, те що ми мусульмани розуміємо, під цим терміному, вже тоді було. Наскільки, я знаю, хасидизм це містичний рух в Юдаїзмі, і за секту його самі юдеї не вважають.
Десять самых жутких сект мира 1. "Храм Народов" 2. Аум Синрикё 3. "Ворота рая" 4. "Семья Менсона" 5. Адвентисты Седьмого Дня 6. Секта Бхагавана Шри Раджниша (Ошо) 7. "Орден Храма Солнца" 8. Секта в России "Церковь Христа", "Церковь Завета", "Часовня на Голгофе", "Древо жизни", "Российская христианская церковь" 9. Раэлианцы 10. "Хо-но-Хана"
дивно, а чому сереж "самих жуткіх" немає свідків?... ото би всі трійошники зраділи, сказали би щось типу: "ось, бачите, навіть нікому невідомий інтернет-ресурс сказав, що свідки -- секта"... якщо без сарказму, то також не зовсім розумію щодо адвентистів.... дуже на свідків схожі, між іншим... тільки є в них якась така псевдохитрість, ніби "ми знаємо, що ми розумніші, бо ми переконані в цьому; ми правильно харчуємося і правильно святкуємо суботу"...
По-моєму, критерії очевидні. Якщо люди загинули - небезпечна секта. А там взагалі проповідник усіх підірвав, бо кінець світу не збувся тоді, коли він то пророкував. Все просто. Ну, бачиш, схожість на свідків ще нічого не значить. Схожість, зрештою, не лише в тому, а й в пророкуванні кінця світу.
та які "критерії"?.. адвентисти взагалі яким чином потрапили до списку?... бо якесь відгалуження від них утворило тоталітарну секту?... від католиків чи православних мало сект відкололося? "пророкування" -- це все, що можна закидати свідкам та адвентистам?
Як ви можете таке стверджувати абсолютно не знаючи Біблії і не вивчавши її(це все з ваших слів ,що "дивились на Біблію" і таке різне) І ваші агресивні випади вже навряд чи можна сприймати серйозно,хочете бути "оригінальним"?-будьте. А от щодо АСД це абсолютно легитимна християнська деномінація визнана у всьому світі,доречі нічим не схожа на СЄ бо визнає Трійцю,а трактування т.з."кінця світу" у них ніяк не збігається із маячнею СЄ.
О, а я одного адвентиста семиденника добре знав, разом на Північному морі були, сусідами. На одне око сліпий, друге має 5% зору і дивиться кудись вгору - але дуже прікольний чувак був. Пробував мене заарканити, не вийшло - то ми просто здружились. А чого в тому списку адвентисти, сам не розумію. Але то таке, "Інтернету вірити - себе не поважати."