Про секти

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Colly, 8 жов 2007.

1. SatYr

SatYr Well-Known Member

Відповідь: Про секти

Крім того не потрібно забувати й ось таке :
    Джерело http://ru.wikipedia.org/wiki/Секта

Тобто усе пройшло певні етапи. Що показано згори, а власне, більшість основних сучасних релігій були сектами.
    Певним чином для слов'янських земель християнство було сектантством, хоча зара ситуація кардинально змінилась.

• Подобається Подобається x 2
  2. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Знову ж таки, є секти, які не відколювались від пануючого релігійного напрямку, тобто це таки релігійні групи, але, скажіть, від кого відколювалось „Біле Братство”, Церква Останнього Заповіту чи церква саєнтології(просто для ознайомлення http://www.ezoterik.info/forum/viewforum.php?f=4 ? Якщо брати язичників чи рунвіру, то вони теж ні від кого не відколювались, що це – секти чи не секти? Тут проблема з термінами.Мені видається, що секта - це певний тип релігійного мікросуспільства з тоталітарними ознаками.

3. SatYr

SatYr Well-Known Member

Джерело http://ru.wikipedia.org/wiki/С%...BAта
    Тут теж потрібно зрозуміти суть, що таке "отколовшаяся от господствующего религиозного направления". Якщо це розтлумачити, як інші мало чисельні релігійні групи(тобто будь які) по відношеню до тої яка переважає на даній місцевості. Тоді все сказано чітко. Якщо ж розглядати це як розкол у самій релігії тоді звісно ні.
    Але більшість визначень наштовхують на перше тлумачення:
    Тобто це слово в нас втратило свій певний зміст і стало негативним.
    Це щось схоже на тлумачення слова анархія - хоча навіть совкова енциклопедія тлумачила дане слово як владу народу(який народ така і влада).
    Отож бо певним чином всі сучасні провідні релігії були сектами, навіть на тих територіях де вони виникли.
    ЗІ: В даному випадку було використано російську вікіпедію і певні юредичні тлумачення даного слова у них в країні. Якщо було б юридичне означення для України, то було б файно. Єдине на що можна чітко подивитись, так це на етимологію походження слова і приклади його використання.

Щойно прочитав, що в Українському законодавстві немає визначення слова секта. А пхає цей термін церква, так що я вже здогадуюсь що там буде.
    Ось на одному сайті деякі цитати з українських джерел :
    Тобто раніше не характерних для більшості.

4. Ytja

Ytja Member

от терпіти не можу коли люди пишуть те про що нічого не знають.
    і на чому не розуміються.мені то всеодно до Вас а от люди будуть думати що се чиста правда.
    для мене харизматичне відродження- це навернення до Бога.
    ради інтересу сходіть на летанійну молитву і на екзорцизм.побачите різницю.
    Ви багатьох знаєте особи100 харизматів що дозволяєте собі такі упередженні слова?
    Ви ж не знаєте як звучать пророцтва або точніше їх категорії.маю наувазі що це зовсім не робовязково має бути "завтра буде таке то і таке то"
    як думаєте чому після таких поганих пророцтв люди не відходять від "секти"?
    і на останок.
    Недарма ні Католицька, ні Православна, ні традиційні протестантські церкви харизматичного руху не визнають.;)
    отут то ви помиляєтесь. Католицька визнає (в особі Пап ясна річ а не Калиниченків).про Православну читала що вдеяких закордонних а так поодинокі випадки.інформація сеся з Інету.можете не вірити.

5. Калиниченко

Бачите, деякі пости я пишу, „чтобы зацепило”, цікава ваша думка, єдине, розумійте, вона теж не єдино правильна... Тут важливі саме терпеливість і толерантність! Якщо хочете, розповіште про ваш досвід, тільки без фанатизму... Те, що католики практикують це, знаю, але чимало з них це не сприймають...

А Оля – чудова людина і християнка, хоча я її не знаю „в реалі”, і хоч і з протестантів...:)

А це не зрозуміло, проясніть...Вчення Католицької Церкви – це вчення Єпископа Риму?:scare:

• Подобається Подобається x 1
  6. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Хіба Оля в харизматах? Я щось завжди думала, що в п"ятидесятницькій церкві.

7. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

а різниця в чому?..
    чи на "іноземних" мовах не розмовляють?...

8. Ytja

Ytja Member

а ви не пробували цікавитись чому саме не сприймають?
    "А Оля – чудова людина і християнка, хоча я її не знаю „в реалі”, і хоч і з протестантів...:)" А осе я шось не поняла.це була ваша відповідь на "Ви багатьох знаєте особи100 харизматів що дозволяєте собі такі упередженні слова?".бо шось не дуже втему.Оля-це багато харизматів ув одній особі так?я було подумала може вона повненька харизматка і це ви маєте на увазі коли писали ото але далі кажете що не знаєте її в реалі.:8:
    непонятно.
    хочете вчення Католицької Церкви- ось маєте із Катехизу Католицької Церкви:
    668
    798
    799-800 (!)
    951
    1508
    2003
    2а останніх якраз про масову істерію.
    "сучасна католицька енциклопедія" описує Харизматичний Рух як рух в Католицькі Церкві котрий є визнаний церковними властями. (якщо давати зсилочку скажете).

9. Liliyah Romanova

Харизмати більше скрайні в тому. То вже відгалуження, так би мовити.
    А взагалі мені дивно, що харизмати так чіпаються саме за мови, адже це один з дарів духа і не кожному даний, нащо його насильно собі стягувати?
    Католицька Церква старається тримати то під контролем, приставити когось для того, аби слідкував, чи не впадають харизмати в крайнощі чи єресі.

10. Ytja

Ytja Member

це пятидесятник4и чыпляються.вони вважають що кожен хто був хрещений Святим Духом повинен говорити мовами.у Католицькы харизматичны Выдновы вважаэться що це абсолютно не є обовязково. "чи ж усы говорять мовами?"1кор12.30.
    в америці проводилось опитування то виявилось 86% католиків харизматів мають дар мов.
    але найцікавіше навіть не те.
    всі дискусії на форумах зводяться саме до 2ох тікм аспектів:
    1.протестантське походження
    2.гласолялія як психічний прцес.от саме тут усі і репетують мовіляв що усі харизмати про100 психічно нездорові і "істерики емоційно не врівноважені та інше".тобто найголосніше репетують традиційні.
    респект. :agree:

11. Liliyah Romanova

Ну, так і є. Тільки харизмати з п"ятидесятників конкретно то все перебільшили.
    Щодо природності, неприродності та психіки... Якщо людині щось приходить природньо, Богові дяка й хвала, якщо ж хтось навмисне над тим працює, вчиться того, то якось воно не той... Мені протестанти, які до української католицької навернулися і прийняли хрещення, розповідали, як їх вчили мовами говорити: "уяви, що обертаєш кубик, а на ньому все нові й нові склади з"являються і ти просто їх читаєш"... :no:

Додано через 1 хвилину
    Ну, це не дивина. Аби лиш через це. А так... нема чим перейматися. ;)

12. Ytja

Ytja Member

Vov!чи100 гон :D я от думала що звідки звідки а от з сего форуму ніц на сю тему не почерпну! велике спс бо я таки напрчуд упереджена :shy:
    вмене зі знайомих по різному. один після Розарія моя бувша однокашниця під час падіння в Дусі.всяко буває.
    ой не кажи...я спершу так розпсіхувалась шо ойойой :sad:
    а потом один харизмат з Вінниці (доречі на психіатра вивчивсь і якраз розуміється на тоті психіці:) сказав що говоримо ми а от сенсу цьому надає СВ.Дух. тоїсть не обовязково якщо людина зараз починає щось говорити то вона молиться.також розказував як був колись на екзорцизмі і ніяк не могли нечи100го вигнати.в когось було слово знанння щоб почати молитись мовами.і тоді батько брехні через людину закричав "я не знаю звідки мене бють!!!" і реально вийшов.

але я духом чую що се трох флуд в темі...упс...:rolleyes:
    щераз дякую.ой доречі.
    я з одним дядьком говорила то він розповідав що в протестанти набагато так би мовити "помазаніші".він розказував що у них на зібраннях любий до тебе підходить молиться мовапми і ти падаєш. тобто мабуть то не у всіх така "техніка";)

13. Liliyah Romanova

А з таким треба вважати. Це вже гордість. :)

14. Калиниченко

Ну визнаний, так визнаний, больше вопросов и комментариев не имею….:ninja:
    Тобто, є п”ятидесятники нехаризмати, п”ятидесятники-харизмати і протестанти-харизмати, але не п”ятидесятники? Досі мені здавалося, що якщо п”ятидесятники, то й харизмати... І хто тоді такі організації, як „Посольство Божье”, „Побєда”, „Новое поколение” ?;)

15. Ytja

Ytja Member

треба поритись в гуглі.але там без 100 грам не розібратись.
    та ше й багато брехливих статей.
    я особи100 постараюсь знайти форум якихось пятидесятників :suicide:

16. Оля

Оля Старожилка форуму

Нє, Вам неправильно здавалося. :) П"ятидесятники відмежовуються від харизматів, хоча останні теж признають духовне хрещення.

17. Ytja

Ytja Member

народ зацініть
    В середині 50х років, до Здолбунова, з сіл почали переїжати сім"ї євангельських християн, що були охрищені Святим Духом з іншими мовами.

:D http://sion.at.ua/blog/

18. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Своїм язиком малюємо свій портрет?
    Я собі ось що подумала, а чи не відбувається там обмін "тим добром"...
    Це не власний вибір людини. " Ніхто не приходить до Сина, якщо Отець його не приведе". Це вибір Бога, кого привести і кому давати які дари Св. Духа.
    А то виходить: цього не хочу, давай мені того. Або що гірше, занедбати те, що маєш.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хе-хе..... в першому столітті ісламу не було.....

20. Ytja

Ytja Member

нерозуміємо переносних значень?чи може я виглядаю на ненормальну?

гиги.тільки пильнуйте щоби в єресь не залізти. (якщо ви католичка або православна звісно). з ваших слів виходить гейби із священника Святий Дух виходить і йде у бувшого одержимого а з останнього злий виходить і поселяється у священника.
    глобальна думка :eek:

а де твій аватар? :)