Про національну гордість українців

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Одессит, 14 чер 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. terrible

terrible Well-Known Member

ти почитай-почитай спершу, а потім уже :) Сокирко як автор молодець... розуміеш, в тебе спостерігається певна розумова недорозвиненість, і тобі просто не дано зробити хоч рефератик на тему. хоч і офіцер:) без всяких образ-проста констатація факту. ти не знаеш нічого, більш того-і не хочеш знати. гугля - поганий помічник. рятуй людей. малюй дурні нікому не потрібні малюнки. і все :)розумні книжки читай.
    прочитаеш-поговоримо. до зустрічі :)

• Подобається Подобається x 1
  2. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

какая наблюдательность .... :crazy:
    ну куда уж мне, а в НСЖУ меня приняли ..гм ..наверно за убеждения? ....
    веско, даж не знаю чего возразить .. вот ты знаешь без гугла столицу Никарагуа? а я знаю, и еще 200-т стран ) ну впрочем не будем у "у кого толще" ....
    иес сер! или лучше яволь ! ну спасибо, и как я раньше без напутствия справлялся ...
    ну почему никому не нужные? глупость городите любезный, если люди за них платят, значит нужны ....
    читать, согласен - чтож до выводов о "разумности" чтива то это обсудим после прочтения,
    хочется разговаривать? мне с тобой если честно - нет, ни сейчас ни после ...

• Подобається Подобається x 2
  3. smeet

smeet просто спілкуюсь

Це Ви так думаєте.Я думаю що завтра стану прем"єром,але від того що я так думаю,я прем"єром не стану.В ті часи кожних два три роки політики підписували різні договори,бо інакше вижити тоді не можна було.Так само як і тепер-це називається багатовекторною політикою.Коли ти слабший ти шукаєш союзників,сьогодні одних завтра других,а в думках плюєш на всіх, бо в першу чергу у тебе є свої інтереси.А воював Виговський з Росією,і не за Польщу а за Україну,а те що він тоді був у договорі з Польщею ще нічого не значить.Просто полякам ця війна була також вигідна.оскільки і вони в ті часи були в стані перманентної війни з Росією,так що будь-яке ослаблення ворога було їм на руку.

4. artobstrel

разумеется, я и не претендую на "абсолютность" своих высказываний, вот мне кажется так , впрочем насчет последнего вашего допыса - возразить нечего ....

5. terrible

ну а хто говорив, що мені приємно говорити з унтерменшем, а?;)
    так що, спасатель, давай, замовляй книжку... я подивдлюсь як це в тебе вийде!:))) дружина не прибє за таку дорогу покупку? :haha: потім, як таки отримаєш, сиди читай. твоя аматорська думка про книгу мені не цікава, просто цікаво ще одного привабити до вивчення української военної історії... як не як - офіцер, хоч і не збройних сил... але все ж... гордо так-офіцер!
    потім накидаю ще з десяток книжок по темі. вчи польску та англійську. тому що зараз не 19 ст. і офіцери не знають, нажаль, іноземних мов... грубий век, що там вони бачать, ті офіцери МНС? :sad:
    доречі, не дорого? з пересилом гривень 40-50 буде... якщо дорого, то я можу сам зробити... прощальний презент скажімо:) то як?

хочете довести зворотне? тобто, що знаєатесь на темі? ок:)
    давайте поговоримо про мушкетерів та драгунів Виговського а тако ж про його політику у розбудові армії.

Останнє редагування: 8 січ 2010
  6. terrible

:haha::haha::haha::haha: супер! браво! браво!!! вислів, гідний всіх, хто сам себе вважає спецом в історичних питаннях!
    давно так не ржав:scratch_one-s_head::)))

7. artobstrel

(простите модераторы за оффтоп но человеку надо помочь) во-первых когда ты говоришь - "прочитаеш-поговоримо. до зустрічі" означает что ты стремишься продолжить разговор (мне казалось это очивидно), во-вторых не знаю какое значение ты предаешь слову "унтерменш" (так как после "во-первых" нельзя с тобой ни в чем быть уверенным), и почему у тебя такая к ним неприязнь? личный опыт?
    в-третьих, откуда такая забота и желание постоянно наблюдать??? сначала сам про 35 гр заливаеш, потом рисуешь какие то трудности на этом пути ...

в четвертых а те не по...? в смысле не все равно?

в пятых, если тебе моя "аматорская" думка не интересна, зачем писать - "прочитаеш-поговоримо" ?????
    ну тут и без тебя все нормально было, мне кстати тоже интересно еще одного приучить понимать значения собственных слов, для этого и устроенно перечисление ..

в шестых, ну поче особо гордо, так - на достаточном уровне, насчет вооруженных сил - сто раз прав у нас взрывы и трупы настоящие, слава богу для современных украинских ЗС, кроме ограниченного контингента, и трупы и взрывы - учебные и то не часто ...

ты будешь удивлен, тоже самое что и все остальные,

с удовольствием приму, если конечно удержишься от пасквильных дарственных надписей, чтож до прощального, уверен ? )

---------- Додано в 22:27 ---------- Попередній допис був написаний в 22:26 ----------

ну тут подрасти надо ... потом "ржать" перестанешь, ибо не тот глуп кто говорит - "не знаю" а тот кто говорит "знаю все"

8. terrible

во проняло людину! :))
    та тому що я знаю темпору;) сам не раз замовляв, проблематичні бувають моменти. після свят передзвоню редакторші... може щось придумаємо. і без пасківільних написів :))

цікаво лише в сенсі досліду. глянути, як подіє книга :)

але чому пропущене ось це:
    чи не тому, що не знаєм нічого і легше пропустити? що означає мовчанка?

9. artobstrel

взаимно
    ну что ж, не возражаю ...

надеюсь реакция "бросил костыли и пошел" не ожидается, ибо любая книга есть мнение автора на события и не более ...

это я проглядел ..... как думаешь устройство армии, вооружение и т.д. каким то образом повлияет на предмет спора? суть которого уже и так потерялась .... когда ты про это рассказываш - тебя слушают, к сожалению это теперь редкость чаще, "парву" ":):crazy::))):haha:" впрочем каждому свое ...

10. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Чому тільки польську і англійську? Я б порадив почати з української. Пора вже і цю мову освоїти. Я знаю, що для росіян мови - це ліс дрімучий, але для окремих одиниць це вдавалось.
    А ви хочете його примусити польську і англійську... Мєчти, мєчти...

11. terrible

це покаже рівень знань автора дописів :) без таких дрібниц, сорі, неможливо бути знавцем
    а так часу не завжди вистачає :sad:

так книжкі-то переважно полською та ще англійською... а українську і буде вчити по вищезгаданій роботі... та тільки толку-то?

PS ось таки приміром вигляд мали драгуни Виговського... колет, снаряга, чоботи, мушкет західно-европейського зразку... та шабля... і шапка :good:

12. artobstrel

смотря о чем речь, тебе ведь не надо знать количество белков осаждаемых нитробензольными соединениями для того чтоб рассуждать помогает кетанов от головной боли или нет ? насчет мелочей ты по-своему прав, но это когда речь идет о вооружении а не о результатах войны ил ее последствиях или тем более значении в истории ... кстати о мнениях "нарыл" интересное обсуждение :cesored:

Останнє редагування модератором: 10 січ 2010
  13. terrible

я завжди правий:)
    дрібниці ніколи не варто випускати з поля зору при обгоовренні.
    Артобстреле, як можна мати власну залізобетонну точку зору, не розбираючись толком в темі? чи не здається, що ця впевненість зявилася не через багаж знань, а через щось інше?
    єх, Артем... Артем... і чего я бил такой влюбленний? :sad:

14. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Справедливості заради необхідно зауважити, що козацька піхота того часу була кращою в Європі. А за участю найкращої в Європі татарської кінноти, при рівних умовах, військо ставало непереможним... Не можна відкидати і військову майстерність Виговського у цьому бою.

15. terrible

ну, доволі відносне поняття. кожен рід військо українського війська в той час був непоганий, коли використовувався за призначенням і коли не вимагалося неможливого... так, козача кіннота була відверто слабкою, і тому звертались до татар, яки мали гарну кінноту-але знов таки, гарну ЛЕГКУ кінноту, найкращу саме серед легких видів кавалерії в Європі. татари не встояли б проти рейтарів та кирасирів.
    взагалі, моє таке імхо-варто таки було військо перелаштовувати на європейський лад. варто...

16. VasMT

Що Росія і зробила після того програшу...
    Доречі, називати цю вікторію розгромною, як у нас зараз це роблять, підстав не багато. Військо Виговського завдали поразки тільки меншій частині російського війська, приблизно рівного по кількості українотатарському.

Останнє редагування: 9 січ 2010
  17. artobstrel

Литовская кавалерия не смогла противостоять тевтонцам и обратилась в бегство. Затем в атаку пошла пятитысячная крымскотатарская конница во главе с Джелял-ад-Дином, принимая самый тяжелый удар на себя. Понимая, что татарские панцири и щиты из каленой кожи буйволов, которые еще делали в те далекие времена, не смогут выдержать удара копий тевтонских рыцарей, крымские татары под предводительством мурзы Багардина, применили неожиданное для немцев оружие. На расстоянии тридцати шагов от ликующего рыцарства, предвкушавшего победу, первый ряд крымскотатарских воинов неожиданно пустили в ход арканы. Шедшие следом татарские лучники выпустили навстречу рыцарям завесу стрел и в мгновение ока, скинувшись с седел, перерезали оглушенных падением крестоносцев. Казавшееся забавой истребление татар обернулось с первой же минуты для тевтонцев потерями и нелегким боем. Очень скоро татарами был захвачен первый трофей – хоругвь Герсдорфа – красный крест на белом поле.

18. terrible

ну а чому ж тоді Москву охопила паніка? чому вони боялись,що Виговський піде на Москву? чи не тому, що не мали військ щоб прикритись?

ага... ти б ще зацитував, як пітекантропи з татарами воюють ;)

19. VasMT

Тому, що ще не було підписане перемир"я з Швецією, (шведам в Москві забороняли виходити із домівок, щоби вони не прочули про поразку), знесилені і втомлені за час війн із Польщею і Швецією війська, фінансова криза царського двору та звістка про дуже швидку (по деяким даним на протязі 1-ї години) поразку під Конотопом... Але паніка була не довгою - під Губарєвим росіяни дали мзди ляхам, хоч і не зразу... Але для Росій це вже було початком смутних часів. Але це вже інша історія...

20. Jonik

Jonik Well-Known Member

Нинішній, 2010 рік, обіцяє активні вшанування Дня Соборності України.
    Східні, західні та центральні найбільші міста України, вже узгоджують план дій, час і сценарій проведення заходів!
    Приєднуйтесь і Ви!

Перелік запршень розміщених в інтернеті:

23.01.10 "СИЛА В ЄДНОСТІ" Святкування Дня Соборності України в Харкові.

22 січня День Соборності нашої Держави.

23 січня (субота) в рамках Всеукраїнської акції "Дніпро єднає Україну!" запрошуємо відзначити День Соборності України в Харкові.

22 січня 1919 р. у Києві на Софійській площі відбулися урочисті збори, на яких був проголошений Акт Злуки (об’єднання) українських земель, засвідчений Універсалом про об’єднання УНР і ЗУНР в єдину Велику Україну.

День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель. А поразка Української Народної Республіки нагадують сьогоднішньому українському суспільству про його роль у формуванні якісної і вольової політичної еліти, здатної гідно відповідати на геополітичні виклики, які стоять перед сучасною Україною.

21 січня 1990 року живий ланцюг утворений сотнями тисяч людей з'єднав Київ та Львів на пам'ять про цю подію. Офіційно- 400 тисяч, неофіційно- до 4 мільйонів наших співгромадян.

Попередній план заходу:

о 10.30 збираємось з державною атрибутикою (жовто- блакитні прапори, прапорці, стрічки, бодіарт на обличчі) на майдані Свободи (м.Університет,навпроти облдержадміністрації).

10.45- кожному бажаючому учаснику акції роздається невеликий плакат з назвою однієї з українських областей. (24 області + АР Крим,)

11.00 - шикуємося у ланцюг, в напрямку до пам"ятника Т.Г. Шевченку, беремося за руки , символічно поєднуючи всі області України, всих людей України,тобто всю Україну.

Далі підходимо до пам"ятника Т.Г.Шевченку,де відбудеться невеличкий святковий мітинг та урочисте виконання Гімну України.

Можливо відбудуться зміни, то попередньо повідомимо.

Захід громадянський, неполітичний. Мирний, патріотичний, об'єднавчий.

Запрошені представники преси, патріотичні громадянські організації міста, представники політичних партій БЕЗ ПАРТІЙНОЇ СИМВОЛІКИ.

Акція проводиться згідно законів України, та зареєстрована в органах місцевої влади.

Не питай, що твоя країна зробила для тебе. Запитай себе, що ти зробив для своєї країни!

Україна починається з тебе!
    Любов без справ несправжня. Якщо любиш Україну - приєднайся до нас!

Прийдемо, візьмемось за руки та об'єднаємо країну!!!

Колись ми повторимо "Великий ланцюг" від давнього Херсонеса до Києва, від Ужгорода до Луганська. Це не тільки романтика. Це акт повернення українського духа в українське тіло, державотворчий акт.

Запрошуйте друзів, розповідайте їм про цю подію.

Слава Україні!!!
    http://vkontakte.ru/event14587652

Київ долучається!

Живий ланцюг на мосту Патона - Прийди та об'єднай Україну на День Соборності!!!

7:00 - збираємось з обох боків мосту Патона.
    (карту додамо пізніше)

Запрошуйте всіх друзів та знайомих!!!

На об'єднанні вітається тільки державна символіка, тобто ніяких червоно-чорних прапорів, партійної чи організаційної символіки.

ТІЛЬКИ жовто-блакитні кольори, кольори, які здатні об'єднати НАС усіх.

Так само не соромтеся додавати жовто-блакитних кольорів до вашого одягу та макіяжу, манікюру, педикюру і т.д.)))))

19:00 - святкування Дня Соборності в Національному центрі народної культури "Музей Івана Гончара" (м. Київ, вул. І. Мазепи, 29, ст.м. Арсенальна)

Прийди та об'єднай Україну!!!

До заходу вже долучилися:
    - Національний центр народної культури "Музей Івана Гончара"
    - туристичнийц клуб "Скіфи" (КНЕУ);
    - Спудейське Братство (НаУКМА);

Деталі шукайте на сайті www.spas.in.ua))

П.С.: прошу підтверджувати свою присутність за телефоном чи скидуюючи повідомлення;
    093 546 39 82 (Сашко Пресіч)
    http://vkontakte.ru/event14673690

Львів з нами святкує День Соборності України!!!

Акт Злуки - Тримаймося за Руки!

УВАГА! АКЦІЯ ПОЗА ПОЛІТИКОЮ І КОМЕРЦІЄЮ!

22 січня - Акт Злуки!

22 січня. Львів. Живий Ланцюг Злуки. Об'єднаймо усі частини Львова!

Друге, ЯКЩО ТИ УКРАЇНЕЦЬ:
    Не шукай відмазок, що робота, навчання, голодні діти, корова неподоїна чи ще щось таке - 22 січня о 18 годині підтримай акцію "Акт Злуки - Тримаймося за Руки".

Приходь у центр міста чи просто на центральні вулиці його, ставай поряд з "живим ланцюгом" і будь учасником історії. ЯКЩО ТИ НОРМАЛЬНИЙ І ЗДОРОВИЙ ГЛУЗДОМ приводь з собою друзів, родину, батьків, братів, сестер, дітей, сусідів і так далі.

Третє, ЯКЩО ТИ УКРАЇНЕЦЬ:
    прочитавши чи побачивши цю інформацію - розкажи її іншому, і ще раз іншому і так всіх кого зустрінеш чи побачиш!

Львів не погас - ЛЬВІВ ДАЛІ ЗАЛИШАЄТЬСЯ ЦЕНТРОМ УКРАЇНСЬКОЇ ЗЛУКИ, злуки не лише Сихова і Топольні, не лише Майорівки і Левандівки, ЦЕНТРОМ ЗЛУКИ УСІЄЇ УКРАЇНИ!

Хід дій:
    будуємо живий ланцюг, починаючи з центру міста, а саме від пам'ятника Тарасу Шевченкові. Ланцюг йтиме, немов, сонечком з проміннями, у п'ятьох напрямках (можливі зміни), а саме:
    1. Центр-Чорновола
    2. Центр-Личаківська
    3.Центр-Городоцька
    4. Центр-Зелена
    5. Центр-Коперника-Сахарова

Працюємо за наступною схемою:
    о 18 годині збираємось біля пам'ятника, і починаємо ланцюг.

ОДЯГАЄМОСЬ ТЕПЛО, акція може заягнутися! Початок о 18 годині, завершення.... буде видно, але як мінімум ГОДИНА!

Деталі акції "Акт Злуки - Тримаймося за Руки" іще в процесі розвитку, тому кожну ідею буде розглянуто.

У 1990 році наші батьки ЗРОБИЛИ ЛАНЦЮГ АЖ ДО КИЄВА!!!!

А НАМ СЛАБО???!!!

д.с. ЯКЩО ТИ УКРАЇНЕЦЬ, бери із собою усю укаїнську символіку, прапори, герби, стрічки, пов'язки тощо, ЯКЩО ТИ РОЗУМНИЙ УКРАЇНЕЦЬ, то не братимеш політичних чи організаційних прапорів, рекламних банерів тощо...

ЯКЩО ТИ УКРАЇНЕЦЬ - БУДЬ НИМ!!!!!

093 46 25 102, 569 414 733 (ICQ)
    http://vkontakte.ru/event14683254

23.01.10 10:30 ранку. Дніпро єднає Україну! Святкування Дня Соборності України в Дніпропетровську!

Дніпро єднає Україну!

Запрошуємо всіх патріотично налаштованих та молодих духом громадян прийняти участь у флеш-мобі та акції на честь Дня Соборності України 23 січня, у суботу, о 10:30 біля скульптурної композиції "3 грації" на Набережній біля Нового мосту напроти цирку.

Єднання та взаємопорозуміння, на жаль, нам всім наразі бракує. На політиків ми можемо надіятися, але не можемо розраховувати. Але прийшов час практикувати та демонструвати єднання!!!
    Починаємо із себе!!!

22 січня- День Соборності нашої Держави.

22 січня 1919 року у Києві на Софійській площі був урочисто проголошений Акт Злуки Української Народної Республіки та Західно-української Народної Республіки

21 січня 1990 року живий ланцюг утворений сотнями тисяч людей з'єднав Київ та Львів на пам'ять про цю подію. Офіційно- 400 тисяч, неофіційно- до 4 мільйонів наших співгромадян.

21 січня 1999 року це свято встановлене нашим земляком Президентом України Кучмою Л.Д. на Державному рівні

23 січня 2010 року ми відзначимо цю подію.

Бо Дніпропетровськ і Дніпропетровщина- є серцем України! Це давній і славний козацький край. Де люди вміють працювати, вміють любити та боронити своє.

План заходу:

10:30 Збираємось з Державною атрибутикою (жовто- блакитні прапори, прапорці, стрічки, бодіарт на обличчі) біля скульптурної композиції "3 грації"

11:00 Рушаємо організованою колоною до Європейської площі (поряд із ТЦ Європа).
    Дорогою вітаємо перехожих городян із святом. Скандуємо патріотично-позитивні гасла.

11:20 Наш флеш-моб. Створюємо «Коло Єдності». Стаємо колом, обличчями назовні, до людей та беремося за руки. Символічно поєднуємо всіх українських людей та всю Україну.
    Запрошуємо приєднатися перехожих-однодумців.

Там же відбудеться коротенький святковий мітинг та урочисте виконання Державного гімну України.

З початку нами планувалося зробити «ланцюг Єдності» на пішохідній частині Нового мосту. Але місцева влада, зареєструвавши акцію в цілому, заборонила вихід учасників на міст. Наші експерти відзначають, що це є порушенням 39 статті Конституції України.
    Але ми прийняли цю протизаконну заборону, бо демонструємо цією акцією єдність та порозуміння, а конфронтації у країні і без нас вистачає. Можливо, поєднаємо береги Дніпра наступного разу. А наразі відзначимо свято на Європейській площі.

Захід громадянський, неполітичний. Мирний, патріотичний, об'єднавчий.

Організатори: громадські активісти міста, МА «Арт-Вертеп».
    Запрошені представники преси, патріотичні громадянські організації міста, окремі представники політичних партій без партійної символіки. Вітається виключно ДЕРЖАВНА СИМВОЛІКА !
    http://vkontakte.ru/event14030576

Святкування Дня Соборності України в Одесі!

Одеська Фундація Регіональних Ініціатив
    запрошує відзначити 22 січня о 12.00
    День Соборності України покладанням квітів
    до меморіальних дошок І.Липі та І. Луценку –
    державним діячам Української Народної Республіки біля будинку № 56 по вул. Пастера
    Запрошуємо до участі всіх бажаючих!
    Рекомендуємо мати із собою квіти.

тел. 0936466680
    http://vkontakte.ru/event14414156

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)