Про національну гордість українців

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Одессит, 14 чер 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Arthur

Arthur Well-Known Member

Я розумію, що їм не дали. Але якби вони захотіли вони, якщо не в нас, то в ОБСЄ взяли.
    Хоча наші журналісти теж можуть любу інформацію дістати.

2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Бла-бла-бла...
    Документ де?

• Подобається Подобається x 3
  3. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

Таки 18, Государство которое образовалось и по сей день существует, не территория, не земля, а Государство, не знаю чем Вам Петр 1 и Екатерина помешала, но за часив "загарбницького СеРеСеРа" я учил гимн Украинской РСР на Украинском языке, и предмет у меня назывался Украинская Литература и Украинский язык так что там Петр Первый????

• Подобається Подобається x 1
  4. Spika

Spika Well-Known Member

Извините, но очевидно в этом вопросе вы просто ненаблюдательны. Самое свеженькое:
    Тут более подробно. Но есть и еще подробнее.
    http://www.partyofregions.org.ua/digest/438f317fba4b8/

Украинские книги продаются в Донецке свободно. В любом книжном магазине. И стоят приблизительно в 5 раз дешевле русскоязычных аналогов. Шо ж ви так Київ занедбали! Или опять ненаблюдательны?
    За Киев не знаю. Искать книгу в Киеве, да еще и на украинском языке пока не приходилось. Не написано еще такой украиноязычной книги, за которой можно и нужно ехать не взирая на цену и расстояния. Украинским писателем (типа Яворивського) не до создания такой книги. Они все в "идеологической" борьбе. Создадут, поеду.
    Но думаю, что любую газету, журнал или книгу, особенно в Киеве, вы можете легко приобрести по подписке. И ходить никуда не надо. На дом сами всё привезут.

Не молчу. Я "за" равноправное развития языков.
    Когда будет юридическое равноправие языков, будем повышать конкурентноспособность украинского. Обязательно. И поднимем. Потому, как поднимать будем ВСЕ. ВСЕЙ СТРАНОЙ.

Не люблю дискутировать бездоказательно. Вами еврейских доказательств не представлено. Искать доказательства моноязычия в Израиле ЗА ВАС не хочу. Не интересно. Представите обсудим.
    А пока - "вода" на "воду".

5. Полковник

Полковник миється в бані

Могу купить в Москве и выслать Вам.
    Давайте адрес.

• Подобається Подобається x 2
  6. Arthur

Arthur Well-Known Member

Так я ж і кажу раз немає документа, значить в ньому немає нчого важливого.

А якби за час СРСР українська мова зникла, то чи була би отримана Незалежність.

7. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Хіба то гімн ? То гімно!

Рибко, книгарню "Є" знаєте ? Там усе Є !
    Ззаду Опери - вулиця Лисенка. (Як кажуть москальські діти - "мама, мама! вулица ЛисЁнка!")
    Знайдете вивіску, знайдете книгарню. Візочок беріть!

8. Полковник

Полковник миється в бані

А почему эти москалята улицу Вулицей называют?

9. SATKUR

SATKUR Well-Known Member

- А то, что мои родители - украинцы, говорят на русском и меня учили думать на русском... И мне потребовались усилия, чтобы отучиться и стать нормальным украинцем, а не малоросом, когда мне любой русский смеясь, тыцнет, что без русского у хохлов даже общаться не получается.

10. Gron

Gron тафгай

Яка там така таємниця, хто такий комісар ОБСЄ(доречі рф, зовсім невважає ОБСЄ за організацію, а ОБСЄ, в свою чергу, рф як демократичну країну, ну і що з того)?

http://www.2000.net.ua/news/8/145707 ось посилання на цей "страшний" документ.

11. Полковник

Полковник миється в бані

А Чем отличаются?
    В бане можно разобраться где кто?

12. VasMT

Гугльом я теж вмію користуватись... ДокУмент де?

13. Gron

Gron тафгай

Мені здається, ТАМ, куди його відправили:)
    А де повинен бути?
    Відкрию "таємницю", що зарееструвався на ЛФ, щоб мати змогу вдосконалити свою українську, бо іншої змоги в моєму місті ненаходжу.
    Але нескаржусь, як 100 відсотків моїх друзів, співробітників, та інше, яки розмовляють російською.
    Небачу перегібів, в ту чи іншу сторону, проблема є тільки для політікума спікулюючого на цім питанні.

14. VasMT

Не тільки... Є ще група осіб, для яких слова "галстук" и "форточка" викликають черезмірні випорожнення національного обурення...

15. kym

kym Well-Known Member

Зайдіть на офіційни сайт ОБСЕ і найдіть....... нема.... то не україна...то Брюсель. І хто його заховав.:sad:

16. VasMT

Посилання в студію, будьте ласкаві...
    Цікава штука получається. ОБСЄ - є, комісія працювала, документ є і навіть направлений офіційним особам, а які ВИСНОВКИ?
    Якщо в Україні нема утиску неукраїнських мов, то чого документ, як серйозний аргумент, не представити буцім-то утиснутим, як доказ?
    А якщо документ не опублікований, значить публікувати його не можна... Бо брехлива політика брехливих направлена на обріхування правди... Ось і всі висновки...

17. SATKUR

SATKUR Well-Known Member

- Відрізняються тим, що нормальний українець полюбляє спілкуватися, мислити на українській мові, слухати українську мову, не байдужий щодо української культури і т.п. Натомість малорос - постійно плачеться щодо насильного "навязывания украинского языка", або просто не бажає прикласти зусилля та його застосовувати, бо ледащо, мотивуючи тим, що йому більше до вподоби "рідна" мова радянських батьків і для багатьох малоросів - "їхня родина Москва", та перебування у складі Росії. Так що назва "малорос" - цілком небезпідставна, але так принизливо, ганебно виглядає! Тьху...

Коли мені кажуть "Бандерівець" - то приємно, а коли "Малорос" - ганебно.

- Дякую за інформацію - це суттєва перемога. Це саме те, чого потрібно в першу чергу. Я особисто, дуже задоволений.

Останнє редагування модератором: 26 лис 2009
  18. VasMT

Якщо взяти за основу ваше твердження, то деяких "україномовних" форумлян вважати нормальними не можна, бо вони
    - не спілкуються, а лаються...
    - не мислять, а цитують гасла...
    - не слухають, а перекрикують...
    - не байдужі до культури, а своєю безграмотністю, безапіляційністю, безаргументістю і затятістю паплюжать поняття "культурна людина", я вже не кажу про вихованість...

19. SATKUR

SATKUR Well-Known Member

- Ну то й що? В Росії теж інтелегентних людей достатньо, також як і недорозвинених.

Україномовні від народження - не виключення, є й невігласи, хоча вседно приємніші, аніж малороси котрі пруть проти своєї ж України, чинників корінної культури, а не проти культури Росії, чи Польші, наприклад...
    - Коли тебе ображає росіянин - це розвага, а коли свій же, украінець-малорос - трагедія.

Інша справа - свідомі українці за власними переконаннями, там де тисне ідейно-вороже середовище, там де потрібно прикладати зусилля, щоб не тупо йти на поводу пережитків минулого; а не там де і так немає проблеми щодо громадського україномовного життя та спілкування.

Для того щоб ефективно протистояти, російськомовні від народження українці - мусять прикладати зусилля та розвивати свідомість, вдосконалювати володіння українською мовою, та зрощувати національну гідність самостійно, долаючи вороже ставлення багатьох оточуючих.

20. kym

kym Well-Known Member

Будь ласкаhttp://www.osce.org/resources/
    Нема там такого документу. А нема тому що він не затверджений. А тепер по памяті пригадую що був шум навколо того документу і писав його представник росії. А ОБСЄ його не затвердило. Але документ пішов гуляти інтернетом як звичайна провокація. А ви в Стрию мали б знати що робиться в Брюселі......

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)