Про національну гордість українців

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Одессит, 14 чер 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

До 90х. Ви чи ваші знайомі були в армії?

2. - о том, какой вклад внесли украинцы, освободившие с составе советской армии пол-Европы от нацистов, в мировую историю? Это по теме!

3. Romko

Romko Дуже важлива персона

Упятьдвадцятьп'ять... Вже один факт їхнього перебування в армії наймерзотнішого в світі режиму не робить їм честі...

4. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Невстранець, ці пол-Європи звільнились тільки в 1989 році. До цього часу окупація була набагато гірше німецької. Так що совєтську армію навіть умовно визволителями назвати не можна. Визволителями були американці з англійцями. Вони визволяли народи і лишали їм право вибирати владу яку вони хотіли.
    Але ми заходимо на 100-е коло. Тут вже на цю тему все вияснено.

5. - так ведь вот какая фишка: у "режима" и у страны армия одна оказалась - по крайней мере, для всех мест кроме ЗУ и прибалтики - без вариантов! А на страну внешний враг напал. Тут не честь, тут - долг! Им так мамы в детстве говорили, что вырастут - защитят родину от любого врага. А тут ещё и повестка...

6. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Так ви були в армії? А ваши знайомі?

7. Не ТУТ. В другой ветке можно заходить хоть на 191 круг, было бы желание.
    - да, украинцы были всегда в передних рядах перестройки, гласности и ускорения, и это благодаря им (в том числе) народы восточной Европы, не погибшие физически от рук нацистов, получили возможность самостоятельно выбирать свои внешнеполитические и экономические приоритеты!

8. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Дякую. Я також колись здавав екзамен з історії КПСС:))).

9. - не только Вы, но и многие другие замечательные украинцы! А некоторые из тех, что ведут сейчас Украину в светлое будущее, даже их принимали! Украинцы были заметны на всех ролях, за что бы ни брались (а они брались за всё. Трудолюбивый народ!)

10. Sax

Sax Active Member

Повністю почитати можна тут

11. консультант

консультант Дуже важлива персона

Ромку, то твоя справа, але думаю, що так не варто говорити. Наші брати та сестри, які воювали проти фашистів в радянській армії, не заслуговують на такі слова. Те, що вони пережили один Бог знає. Більш того, особисто я вважаю, що їм було набагато важче, ніж тим, що воювали в УПА. Я завжди буду з пошаною згадувати тих солдат, які воювали проти фашистів незалежно від національності та віросповідання. Фашизм став спільним злом для всього світу, в тому числі й для УПА. проігнорувавши попередню домовленність...

12. Romko

поїдем далі...і так плавно-плавно перейдем до

13. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Ромко і Педро відповіли.
    Саме тому доводиться деяким єропейцям пояснювати, що українці і русскиє - це двє большиє разніци. Як греки та турки.

14. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Кстати - напомните - а когда завершилась гамериканская оккупация? Ой - еще не завершилась? :good:
    Как сидели а Германии - ТАК и по сей день сидят?
    Риспект!
    ;)

15. консультант

При чому тут то...?
    Та фраза:
    взагалі є викликом мільйонам загиблих українців в роки Другої Світової війни, які боролись проти фашизму. А чим провинились ті, які змушені були воювати в Радянській армії? Яка різниця з ким вони воювали проти німців? Одна справа боротьба проти фашизму, інша післявоєнна окупація. Не перебування в армії робить або не робить комусь честь, а те, по якій причині він, чи вона там і яке завдання перед собою ставить.
    Це досить серйозна і при цьому безпідставна образа всіх тих, хто боровся проти фашизму не думаючи про якусь там окупацію. Хто як хоче, так і реагуйте на мої слова. Я як і будь-хто інший теж маю на неї право.

16. Romko

Я теж маю право на свою думку...
    З таким ж успіхом можна гордитись перебуванням українців в армії генерала У. С. Гранта...

17. андрей-25

андрей-25 Well-Known Member

Опять националисты "всьо вияснілі" и поставили свою жирную субъективную точку не спросив у украинцев :)))
    Национальная гордость украинцев не УПА, разъединявшая страну, не диссиденты и их заокеанские потомки, а простые люди которые работали на благо своей страны и ее народа, а не прятались по лесам и эмиграциям от КГБ зато с чувством патриотизма, что они "борцы за свободу Украины" :)

18. консультант

Якщо вони воювали там проти фашистів.
    Не ховались, тому що не було причини, а працювали за трудодні, тому що намагались вижити. Шановний, Ваші репліки нагадують Пилипа по верхах хапайка. Перш ніж щось питати, подумайте добре і відповідь сами отримаєте. Чи Ви просто вирішили поприкалуватись...?

19. Romko

На благо совіцького союзу,а не свого народу...
    А кому троха шось не подобалось,працював на благо того ж совіцького союзу на лісоповалі...

20. Romko

Угу...шило на мило...

Правда.на мою думку,по масштабах нацизм і близько не стояв з совітами...

• Подобається Подобається x 1
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)