Важко згадати день, коли зайшов у Фейсбук і не побачив в стрічці жодного фейка від своїх віртуальних “друзів”. Наскільки б тупим не був кожен фейк, завжди знайдуться тисячі деградантів, які зроблять репост. І якщо бот отримує за свій вкид зарплату, то корисний ідіот розповсюджує це лайно безкоштовно. Я не буду зараз писати про клікбейтні і фейкометні сайти. Поговоримо про звичайнісінькі фото. Так, ви дуже любите розповсюджувати фотографії з певним текстом, без посилання на будь-яке пристойне джерело. Скільки ще десятків років вам треба просидіти в інтернеті, щоб хоча б навчитися гуглити картинки? Якщо у вас браузер Google Chrome, то перевірити картинку можна за кілька секунд. Треба лише клікнути по ній правою кнопкою миші і вибрати дію “знайти картинку в гуглі”. Якщо ваш браузер без цієї функції, то можна завантажити картинку собі на комп'ютер. Потім відкрити пошуковик і клікнути на “картинки”. З'явиться зображення фотоапарату, натискайте на нього і завантажуйте туди картинку.
Не політичний, але цікавий фейк, який зараз шириться фейсбуком. За 11 годин набрав 14 000 лайків і 3800 репостів. Я одразу помітив, що левенятко дуже комфортно почувається на хоботі. Та й левиця на нього не звертає уваги. Пошук по картинці знову дав результати. Це першоквітневий жарт. Elefent trägt Löwenjunges - Kein "Jahrhundertfoto"
Бородатий фейк, який особисто я допоміг викрити ще в 2014 році, і який до сих пір шириться Фейсбуком. Пошук по картинці тоді не дав результати, але хтось в коментарях написав, що бачив це в якомусь фільмі, але не міг згадати в якому. Я відправив це фото журналістам зі "stopfake", і вони знайшли фільм. Фотофейк: зверства потомков бандеровцев - StopFake