В принципі новина,бо в Біблії жодного разу про Бога не пишеться "жорстокий". Потоп виходить теж був через "жорстокість"?Чи все ж таки це план Божий по знищенню Зла?А знищення Содома і Гомори? Це милість чи благо?
Коли Ви писали про інквізицію я мовчав. То що, я маю далі мовчати і читати тільки те, що Ви пишете? А в чому проблема? Просто і надійно. Бог присутній тільки в церкві /мається на увазі споруду/ і чекає на парафіян. Я чомусь більше вірю цим словам: Всюдиприсутність Бога означає Його повсюдну безмежність у відношенні до Його створіння та до Його творива. Бог має місце всюди та скрізь. Його сила, влада та авторитет всюдиприсутні й не є ані обмежені ніяким місцем, ані зумовлені простором і часом. Бог перебуває не тільки на небі, на землі й у просторах, але й у почуттях, серцях і душах людей. Звідси шлях боговідчування, богопізнання й пережиття Його присутности можливий духовними очима віри та безпосереднім, внутрішнім, інтуїтивним досвідом-пережиттям. http://uk.wikipedia.org/wiki/Біблійні_атрибути_Бога
"Это я раньше почему злой был? Потому, что у меня велосипеда не было!" /Простоквашино/ ) Чомусь мені ці аргументи не подобаються, дуже складне враження від того що прочитав.
Просто забули написати, що Бог був жорстокий, але справедливий, тому як не будете переживати, може й автомобіль вкупите. Все нормально.
Приємно чути розумну людину. Чомусь не подумав, що Ви це зважили, бо більшість людей обмежуються лише церквою, що пишеться з малої літери. Вибачте і дякую за відповідь!
"Вєсьма польщен",але тут дописують багато розумних людей,які відрізняють церкву,від Церкви,подивіться уважно на дописи.
Якщо чесно, мені всі дописи подобаються. Читаєш і отримуєш не тільки інформацію по темі, але й про людину, що тобі пише. Найбільше подобається те, що люди все-таки читають Біблію і роблять висновки з неї.
І як? Вдалося те Зло знищити? До речі, ви вважаєте, що потоп справді був чи це один із повчальних міфів? Прочитайте самостійно зацитовані книги. У мене враження було не менш складне. Але ніц, пережила. Господь Саваот азначає Господь воїнственний. І зацитоване цей титул підтверджує. Бог не можу бути лише Добром. Він понад добром і злом. Ми ж часто приписуємо Йому певні рамки, що Йому не властиві. Якби Він не був понад добром і злом, а був лише добром, то в чому би тоді полягала Його Всемогутність? Я не мала на увазі, що там ПИШЕ, що жорстокий. Я просто оцінюю з точки зору людини. З одного боку Господь каже "не убий", а з іншого...
Як бачите,ні,але як і коли воно буде знищено-про то книга Біблія. не вважаю,а вірю,що шляхом певних дій,які в Біблії названі Потопом,був докорінно змінений первинно створений світ. А Бог неодноразово нагадує нам про неможливість нашої оцінки його дій. 9 Но как небо выше земли, так пути Мои выше путей ваших, и мысли Мои выше мыслей ваших. 9 Бо наскільки небо вище за землю, настільки вищі дороги Мої за ваші дороги, а думки Мої за ваші думки. Іс 55:9 "По той бік добра і зла"-це вже інший автор.А якщо Бог понад добром і злом ,то навіщо взагалі тоді (згідно Біблії) весь оцей процес по виправленню "помилки"? Нехай би так і було -добро і зло.
А може, мета була інша все-таки? Увесь? А не могла це бути просто повчальна "жахалочка"? Ну та так. Але ж старозавітні воювання народів нічим не різняться від хрестових походів. А відомо, ЩО там діялося тоді. Понад добром і злом не значить, що поза ними. Він охоплює все, чи не так?
А весь Старий Заповіт-"єврєйскій букварік",як каже тов.Кураєв? Різняться і дуже,там воював Богом обраний народ.(ну був,був такий факт,що Бог,Творець усього,обрав отих євреїв Своїм народом,як не перечитуй,а таки на то виходить). Так,так, я може неправильно прочитую Біблію,але ж я не бачу Зла наприкінці процесу. П.С.Я не користуюсь смайликами і не знаю що таке "імхо"
Ось цікаво... чому він обрав євреїв, а вірять йому - набагато більше людей. Чому всі впевнені, що їх "там" не спитають чи євреї вони чи ні?
Теж ні. То ви вірите в СП так само буквально, як деякі гілки протестантів та СЄ? Богословське пояснення таке: на той час вони були єдиним монотеїстичним чи близьким до монотеїзму народом. А це ви про що?
а в мене інше пояснення. їх де посієш.... , вони можуть зберігати віру будь-де на чужині і в будь-яких умовах. мова для них не є визначальне, де б вони не жили.
Є різні рівні сприяття Святого Письма,я думаю вам це відомо.А це вже залежить від людини на якому рівні вона може сприймати,буквальному чи містичному.Принаймі для розуміння і сприяття- нема потреби у якихось додаткових грецьких і коптських письменах.А також є два різні методи вивчення і тлумачення ТАНАХу юдеями і християнами. Були? а звідки взялися?Еволюція від язичників,мутація.Чи Завіт з Богом теж алегорія?