Відповідь: про Біблію мова... ви про яке саме?бо їх там трошки є....і кожне має своїх прихильників щодо справжності?
Відповідь: про Біблію мова... Кожен твір є справжній, тільки не в кожному творі є Істина від Бога. Додано через 1 годину 9 хвилин У визначенні дійсного натхнення новозавітньої книги Святим Духом собори слідували таким принципам: 1.Чи був автор апостолом або мав близький зв'язок з апостолом. 2.Чи приймається книга переважно Тілом Христовим. 3.Чи відповідає книга канону і традиційному вченню Церкви. 4.Чи проповідує книга високі моральні і духовні цінності, що відповідають дії Святого Духу. (це з інету)
Відповідь: про Біблію мова... що і треба було довести: ви знову акцентуєте всю увагу на Новому Заповіті, не дарма ж ви знову згадали про "тіло Христа".... Біблія складається з Нового а також Старого Заповіту.... невже це для вас секрет?... неканонічні є і частини Старого Заповіту... це для вас також секрет?.. намагання підняти важливість вашої масової, але від того все одно не факт, що саме "тієї церкви, про яку говорив Ісус", за рахунок таких "аргументів", я можу зрозуміти.... тільки це неправильно.... і як видно з ваших же слів -- Додано через 1 хвилину істину визначають попи, які потім її вам з амвону передають?..
Відповідь: про Біблію мова... Новий Завіт — християнство. Старий Завіт — юдаїзм. Коран — мусульманство. Продовжимо обмінюватись несекретами? Ваші "мантри" нагадують мені зіпсовану пластинку, яка скрипить знову і знову. :moskali:
Відповідь: про Біблію мова... все ясно..... ось чому ви підмінили Бога..... ви чуєте якийсь скрип?... перманентно?.. "місцями"?.. форум якось вам помагає позбутися цього звуку?.. а коли він голосніще звучить?.. може щонеділі? мабуть, цей щонедільний скрип вам заважає почути, наприклад, таке: юдаїзм -- це не Старий Заповіт, а Старий Заповіт + Талмуд + і тд.... а християнство (справжнє, а не напівязичницьке) -- Старий Заповіт + Новий Заповіт....
Відповідь: про Біблію мова... Ваші думки не мої думки. Амінь. Читайте уважніше: я написала нагадує скрип, а не я чую скрип. Різницю відчуваєте? :moskali: Ой вей!
Відповідь: про Біблію мова... Вище в розмові про таємні товариства й таємну науку у підтвердження мені довелось привести ще одну цитату з Біблії, яка є прямою відповіддю на оце "Дослідіть но Писання" що ж це є тяжко зрозуміле ? крім того, Калиниченко пише, що "Новий Заповіт – виконання, здійснення, закінчення Старого" знаючи, що в Біблії є слова Ієгошуя "Я не руйнувати прийшов... доки земляй небо - жоден значок із Закону не минеться". а головний закон - "Я є Бог Єгова ( в англійських варіантах перекладу це ім"я вживається всюди у Старому Заповіті, в українських замінено на Господь) - Бог один" (а не "Ми разом з Ієгошуя") цього року ? бо тамтого Ви мене вже питалися.... - ледь врятувала кілька - косулі все їдять, троянди поїли, лілії... Додано через 6 хвилин Калиниченко якраз гарно пояснив. ось воно: http://www.krotov.info/acts/01/joseph/apok_28.html "22. Ибо есть у вас пять деревьев в раю, которые неподвижны и летом и зимой, и их листья не опадают. Тот, кто познает их, не вкусит смерти. " Мих любить притчі тлумачити...... й вертаючись до початку мого посту, себто до слів Калиниченко про " Ісус - Той хто спочатку" - в цьому неканонічному Євангеліє є цікаві слова Ісуса : "19. Ученики сказали Иисусу: Скажи нам, каким будет наш конец. Иисус сказал: Открыли ли вы начало, чтобы искать конец? Ибо в месте, где начало, там будет конец. Блажен тот, кто будет стоять в начале: и он познает конец, и он не вкусит смерти. 20. Иисус сказал: Блажен тот, кто был до того, как возник. " Він не каже це про себе. очевидно, відповідає, що кожен має знайти ПОЧАТОК.
Відповідь: про Біблію мова... я впевнений, якби хоч частина моїх думок стала вашими -- ви б від цього тільки отримали користь.... цікаво: що крім скрипу може скрип нагадувати?.... може, ваша гра на балалайці?... і не кажіть.....
Відповідь: про Біблію мова... Частково Мих правий. Є таке місце у Старому Завіті (колись натрапив, тепер не можу привести цитату, бо Біблії при собі не маю, здається, це було в Єзикіїля), там написано , що коли чоловік праведний, дорогами нечистивих не ходив, з чужою жінкою не приставав ітд, то БОГ його благословляє; і коли в нього син ходить дорогами нечистивих, їсть у капищах ідольські жертви, пристає з чужими жінками, то буде покараний, а коли син того сина (посуті, внук першому чоловіку) не ходить дорогами свого батька, з ідольських жертв не їсть, дорогами грішників не ходить, то не буде покараний, а буде жити Звідси видно, що БОГ не карає праведних за гріхи їхніх батьків, але може покарати грішників за гріхи їх батьків (бо карає до четвертого коліна) А коли діти родяться інвалідами, то цілком можливо, що на славу БОЖУ, бо: "--Хто згрішив, ГОСПОДИ, він, чи батьки його, що сліпий від народження? -- Ні він, ні батьки його, але щоб БОГ прославився" Додано через 6 хвилин Стррашну користь... (як там: "красота -- страшная сила!!!")
Відповідь: про Біблію мова... Цей уривок ніяк не означає, що Ісус навмисно так проповідував Євангеліє, щоб люди не могли Його зрозуміти, та ж не прийшов він для того, щоб приховуавати істину від людей,і в притчах він проповідував всім. Тут вказана тільки одна перепона – Христа можна зрозуміти тільки "зсередини", після особистої зустрічі з Христом, після того, як людина стає Його учнем. Тобто – спочатку крок у невідоме – увірувати, а потім знання... А у гностиків – навпаки – основне – знання, яке спасає, рятує чи робить „просвітненим”.... Я не знайшов у євангелії від Фоми необхідність увірувати, зате про знання, яке робить вільним, там багато...
Відповідь: про Біблію мова... є логіка, є логіка бландзінко і є логіка пана JaguaR’а.... користь --> страшна.... страшна сила <-- краса... тобто будь-яке речення, де є прикметник "страшна" -- поєднується за спільною ознакою?...
Відповідь: про Біблію мова... риторичне питання. особливо для людей, що живуть в трьохмірному світі й уяви не можуть мати про справжню його будову. Додано через 8 хвилин це трохи плутана Ваша думка - Ієгошуя ж говорить не плутано, а прямо: вчення для тих, хто може зрозуміти і в притчах він проповідував не всім, про це я вже писала раніше. аватар у Вас хороший, на його прикладі запитаю: що це за Дерево життя в Раю таке було? люди їли його плоди й могли жити вічно, бо ж від початку вони є смертні. Вони з"їли від Дерева пізнання Добра та Зла й тепер Архангел перегородив їм дорогу до першого Дерева. Плодів нема, вони помирають. То ?.. :p
Відповідь: про Біблію мова... пардон, пані мавко, а хіба люди помирають не через гріх?.... бо "плата за гріх -- смерть"?... коли ми вже почнемо говорити про такі цікаві мені речі?..
Відповідь: про Біблію мова... плата за непослух - вигнання з Раю, де стояло поживне для життя Дерево. Буття 3, 22 "не з"їв і не жив повік віку"
Відповідь: про Біблію мова... не ображайтеся, плз. можливо зручно тут було б задати зустрічне питання: "А що Ви знаєте про себе, Кофі 13 ?" Ви кажете :"Я". Пупер каже: "Я". Калиниченко каже :"Я". І Ягуар так каже та й Я. як воно визначається, це Я. де його початок? як воно себе чує в часі ? чи воно змінне, це наше ядро, яке ніхто не бачить? (не про погані звички, перепади настрою - загальніше) яка глибина того Іго, як ми часом називаємо його. яке воно має відношення до реальності , в якій живе тіло ( атоми) тримається купи ? де є початок межі між "реальним " світом, що є ілюзія, та багатомірним простором, яким є Всесвіт ?
Відповідь: про Біблію мова... Це не про біблійне і духовне розуміння "я", але це і не оффтоп. Це просто погляд на "я" з точки зору найвдумливішого автора, якого я читала (з цього приводу) - І.М.Калінаускаса, психолога, професора, доктора наук в області філософії та психології особистості, майстра духовної традиції: Для практической работы со своей Я-концепцией И. Калинаускас (5) предлагает выделить три ее аспекта. Первый аспект «Я как Я» или «Я как самотождественность». Это то, что позволяет человеку, проснувшись утром, быть уверенным в том, что он тот же человек, что и вчера. Эта часть Я-концепции является само собой разумеющейся, сна обычно не осознается человеком. Существует множество психологических механизмов, служащих поддержанию совершенно естественной уверенности человека в том, что он – это он. Эти механизмы, как правило, хорошо защищены от внешних влияний, ибо неграмотное вторжение в эту часть психики может сделать человека клиентом психиатрической больницы. Эта часть Я-концепции не предназначена для вмешательства. http://www.iatp.md/psychology/ia-con-3.html#ia-ia Таке воно - психологічне "я". Але питання духовного "я", яке поставила mavka залишається відкритим.
Відповідь: про Біблію мова... А пан пупер лиш би логіку шукав.. Знаєте, як вовк логіку шукав? Якщо ні, то розкажу.