У свій час і астрологи прийшли поклонитися Рожденному. Бо від зорі навчилися покланятися ТОБІ, СОНЦЮ ПРАВДИ ! P.S. А так між нами, можете назвати хоча б одного Папу, або якийсь не значний докумєнтішко, чи то вам баба Паранька злила інфу?
тобто читати гороскопи можна-0)))) ---------- Додано в 19:56 ---------- Попередній допис був написаний в 19:54 ---------- ким були посланы астрологи? Що вони мали зробити ы чиэ авдання виконати. Эвреям було суворо заборонено ворожити ы займатись астрологыэю . навряд чиЗоря яку бачили мудрецы була божим чудом
А чо нє? Читайте на здоров'я! Скажу вам по-сєкрєту, я позволяю собі час від часу прочитати якусь статтю з ВБ. Та це не означає, що я ковтаю все підряд, мов бусько жаби, так як ви з вашої ВБ. Проаналізуйте свої дописи. Де ви помиляєтесь? Та ніде, всі помиляються, а ви на всі 100 завжди правий. Ну шо нє? Та хто міг їх послати? Певно від фонаря встали тай пішли не знати куди і не знати до кого, щоб віддати дорогоцінні дари. Та тільки ті зорі, по яких вони пізнали, що має народитися видатна особистість, створив Той, до кого вони йшли. То і Церква ворожби не схвалює. Може то, що створене Богом (зорі в тому числі) і не є для вас чудом, хто вас там знає
Доповнення до допису "...Характерно также, что в упомянутом Послании Апостола Павла к Галатам говорится об отмене Новым Заветом закона, который существовал до этого 430 лет (Гал. 3,17). Если отсчитывать Новую Эру не от условной традиционной даты монаха Дионисия, канонизированной только в 1563 г., а от вспышки «Вифлеемской Звезды» - самой яркой в обозримом прошлом сверхновой в 1054 г. в созвездии Тельца (нынешняя Крабовидная Туманность), а Христовы заповеди считать первым кратким сводом законов, данным около 1085 г. (т.е., условно, «ветхим заветом»), то это Послание Павла, «вторичного» Апостола, по сути, первого самозванного новозаветного Апостола датируется не ранее 1484 г.! Не исключено, что римлянин Апостол Павел отразился в традиционной истории и как римский юрист Павел, один из создателей «Кодекса Юстиниана», труды которого обрели силу закона якобы с 426 г., т.е. (со сдвигом на 1054 года) реально после 1480 г. На то, что деятельность Апостола Павла описывает события XV-XVI вв., указывает и его 2-е Послание к Римлянам. В нем Павел сообщает, что собирается посетить Испанию (не Иберию!), само название которой впервые появилось только в 1479 г.! Джерело
Волхви знали історію Ізраїльського народу, принаймі знали про Месію. І прийшли вклонитися Йому. В цьому уривку про волхвів не сказано що Бог схвалює гадання по зіркам. Ще в старому заповіті Бог визначив свою волю: Коли будеш входити до Краю, що дає тобі Господь, Бог твій, то не навчися чинити такого, як гидота цих народів. Нехай не знайдеться між тобою такий, хто переводить свого сина чи дочку свою через огонь, хто ворожить ворожбу, хто ворожить по хмарах, і хто ворожить по птахах, і хто чарівник, і хто чорнокнижник, і хто викликає духа померлого та духа віщого, і хто питає померлих. Бо гидота для Господа кожен, хто чинить таке, і через ті гидоти Господь, Бог твій, виганяє їх перед тобою. Бездоганний будеш ти перед Господом, Богом своїм… (Зак 18:9-13) А як ми знаємо-Бог є незмінним.
До кого прийшов Ісус? Матвія 15:22-28 22 І ось жінка одна хананеянка, із тих околиць прийшовши, заголосила до Нього й сказала: Змилуйся надо мною, Господи, Сину Давидів, демон тяжко дочку мою мучить! 23 А Він їй не казав ані слова. Тоді учні Його, підійшовши, благали Його та казали: Відпусти її, бо кричить услід за нами! 24 А Він відповів і сказав: Я посланий тільки до овечок загинулих дому Ізраїлевого... 25 А вона, підійшовши, уклонилась Йому та й сказала: Господи, допоможи мені! 26 А Він відповів і сказав: Не годиться взяти хліб у дітей, і кинути щенятам... 27 Вона ж відказала: Так, Господи! Але ж і щенята їдять ті кришки, що спадають зо столу їхніх панів. 28 Тоді відповів і сказав їй Ісус: О жінко, твоя віра велика, нехай буде тобі, як ти хочеш! І тієї години дочка її видужала.
Роздумував я на цими словами: Матвія 15:22-28 22 І ось жінка одна хананеянка, із тих околиць прийшовши, заголосила до Нього й сказала: Змилуйся надо мною, Господи, Сину Давидів, демон тяжко дочку мою мучить! 23 А Він їй не казав ані слова. Тоді учні Його, підійшовши, благали Його та казали: Відпусти її, бо кричить услід за нами! 24 А Він відповів і сказав: Я посланий тільки до овечок загинулих дому Ізраїлевого... 25 А вона, підійшовши, уклонилась Йому та й сказала: Господи, допоможи мені! 26 А Він відповів і сказав: Не годиться взяти хліб у дітей, і кинути щенятам... 27 Вона ж відказала: Так, Господи! Але ж і щенята їдять ті кришки, що спадають зо столу їхніх панів. 28 Тоді відповів і сказав їй Ісус: О жінко, твоя віра велика, нехай буде тобі, як ти хочеш! І тієї години дочка її видужала. І от у роздумах знайшов цікаву відповідь для тих, хто не знає до кого прийшов Ісус Христос і ця відповідь є у Євангелії від Івана: Навіть додати нема що від себе.
Натрапив на цікавий сайт. Виявляється, що двома найуживанішими словами в Біблії є "Господь" і "сказав". Недаремно ж Біблію називають Словом Божим!
Довіряймо Біблії Цікаво що думають учасники форума про саму Біблію, хто ії писав, хто є автором цієї книги. Чи є відмінність цієї книги від інших книг, наприклад, Талмуда, Корана чи будь-яких неапокрифічних послань?
про Біблію мова У Біблії найважливішим є Заповіт, бо лише він дає вказівку, що і як робити. Люди не дотримувалися Заповіту, тому виникла необхідність посилати до них пророків. А це - додаткові книги. Не послухалися пророків, - прийшов на землю Спаситель, знову появилися додаткові книги. А все це для того, щоби навернути людей до умов Заповіту, бо хто їх не прийме і не виконає - не матиме шансів на продовження життя. Звичайно, Біблія має багато повторень в такому випадку, але вона є цілісна і додавати до неї різні канони не можна. Розуміння Біблії дається Богом, а тому без молитви про розуміння відкривати її не має сенсу.
Спочатку так і було!!! Ісус говорив апостолам ходити ТІЛЬКИ по ізраільських землях, оминаючи самарію і решту неєврейських земель. Але потім Петру було ввидіння, 9 А наступного дня, як у дорозі були вони та наближались до міста, Петро вийшов на горницю, щоб помолитись, о годині десь шостій. 10 І став він голодний, і їсти схотів. Як йому ж готували, захоплення на нього найшло, 11 і бачить він небо відкрите, і якуюсь посудину, що сходила, немов простирало велике, яка, за чотири кінці прив'язана, спускалась додолу. 12 У ній же знаходились чотириногі всілякі, і земне гаддя, і небесні пташки. 13 І голос почувся до нього: Устань, заколи, Петре, і їж! 14 А Петро відказав: Жадним способом, Господи, бо ніколи не їв я нічого огидного чи то нечистого! 15 І знов голос удруге до нього: Що від Бога очищене, не вважай за огидне того! 16 І це сталося тричі, і посудина знов була взята на небо. 17 Як Петро ж у собі бентежився, що б то значило те видіння, що бачив, то ось посланці від Корнилія, розпитавши про Симонів дім, спинилися перед ворітьми, (Дiї.10:9-17) 19 Як Петро ж над видінням роздумував, Дух промовив до нього: Онде три чоловіки шукають тебе. 20 Але встань і зійди, і піди з ними без жадного сумніву, бо то Я їх послав! 21 І зійшовши Петро до тих мужів, промовив: Ось я той, що його ви шукаєте. З якої причини прийшли ви? 22 А вони відказали: Сотник Корнилій, муж праведний та богобійний, слави доброї в усього люду юдейського, святим Анголом був у видінні наставлений, щоб до дому свого покликати тебе та послухати слів твоїх. 23 Тоді він покликав й гостинно прийняв їх. А другого дня він устав та й із ними пішов; також дехто з братів із Йоппії пішли з ним. 24 І назавтра прийшли вони до Кесарії. А Корнилій чекав їх, рідню й близьких друзів покликавши. 25 А як увіходив Петро, Корнилій зустрінув його, і до ніг йому впав і вклонився. 26 Та Петро його підвів, промовляючи: Устань, бо й сам я людина! 27 І, розмовляючи з ним, увійшов, і знайшов багатьох, що зібралися, 28 і промовив до них: Ви знаєте, що невільно юдеєві приставати й приходити до чужаниці. Та відкрив мені Бог, щоб я жадну людину не мав за огидну чи то за нечисту. 29 Тому я без вагання прибув, як покликано. Тож питаю я вас: З якої причини ви слали по мене? 30 А Корнилій сказав: Четвертого дня аж до цієї години я постив, а о дев'ятій годині молився я в домі своїм. І ото, перед мене став муж у блискучій одежі 31 й сказав: Корнилію, почута молитва твоя, і твої милостині перед Богом згадалися. 32 Тож пошли до Йоппії, і приклич Симона, що зветься Петром. Він гостює в гарбарника Симона, у господі край моря, він прийде й розповість тобі. 33 Я зараз по тебе послав, ти добре зробив, що прийшов. Тож тепер перед Богом ми всі стоїмо, щоб почути все те, що Господь наказав був тобі. 34 А Петро відкрив уста свої та й промовив: Пізнаю я поправді, що не дивиться Бог на обличчя, 35 але в кожнім народі приємний Йому, хто боїться Його й чинить правду. 36 Він слово послав для Ізраїлевих синів, благовістячи мир через Ісуса Христа, що Господь Він усім. 37 Ви знаєте справу, що по всій Юдеї була й зачалась з Галілеї, після хрищення, що Іван проповідував, 38 Ісуса, що був із Назарету, як помазав Його Святим Духом і силою Бог. І ходив Він, добро чинячи й усіх уздоровлюючи, кого поневолив диявол, бо Бог був із Ним. 39 І ми свідки всьому, що Він учинив у Юдейському краї та в Єрусалимі, та вбили Його, на дереві повісивши... 40 Але Бог воскресив Його третього дня, і дав Йому, щоб з'явився, 41 не всьому народові, але наперед Богом вибраним свідкам, нам, що з Ним їли й пили, як воскрес Він із мертвих. 42 І Він нам звелів, щоб народові ми проповідували та засвідчили, що то Він є призначений Богом Суддя для живих і для мертвих. 43 Усі пророки свідкують про Нього, що кожен, хто вірує в Нього, одержить прощення гріхів Його Йменням. 44 Як Петро говорив ще слова ці, злинув Святий Дух на всіх, хто слухав слова. 45 А обрізані віруючі, що з Петром прибули, здивувалися дивом, що дар Духа Святого пролився також на поган! 46 Бо чули вони, що мовами різними ті розмовляли та Бога звеличували... Петро тоді відповів: 47 Чи хто може заборонити христитись водою оцим, що одержали Духа Святого, як і ми? 48 І звелів охриститися їм у Ймення Ісуса Христа. Тоді просили його позостатися в них кілька днів. (Дiї.10:19-48) ---------- Додано в 18:50 ---------- Попередній допис був написаний в 18:47 ---------- 1 Почули ж апостоли й браття, що в Юдеї були, що й погани прийняли Слово Боже. 2 І, як Петро повернувся до Єрусалиму, з ним стали змагатися ті, хто з обрізання, 3 кажучи: Чого ти ходив до людей необрізаних та споживав із ними? 4 Петро ж розпочав і їм розповів за порядком, говорячи: 5 Був я в місті йоппійськім і молився, і бачив в захопленні видіння: якась посудина сходила, немов простирало велике, яка, за чотири кінці прив'язана, спускалася з неба й підійшла аж до мене. 6 Зазирнувши до неї, я поглянув, і побачив там чотириногих землі, і звірів, і гаддя, і небесних пташок. 7 І голос почув я, що мені промовляв: Устань, Петре, заколи та й їж! 8 А я відказав: Жадним способом, Господи, бо ніколи нічого огидного чи то нечистого в уста мої не ввіходило! 9 І відповів мені голос із неба вдруге: Що від Бога очищене, не вважай за огидне того! 10 І це сталося тричі, і все знов було взяте на небо. 11 І ось три чоловіки, посланці з Кесарії до мене, перед домом, де був я, спинилися зараз. 12 І сказав мені Дух іти з ними без жадного сумніву. Зо мною ж пішли й оці шестеро браття, і ввійшли ми до дому того чоловіка. 13 І він нам розповів, як у домі своїм бачив Ангола, який став і сказав: Пошли до Йоппії, та приклич того Симона, що зветься Петром, 14 він слова тобі скаже, якими спасешся і ти, і ввесь дім твій. 15 А як я промовляв, злинув на них Святий Дух, як спочатку й на нас. 16 І я згадав слово Господнє, як Він говорив: Іван ось водою христив, ви ж охрищені будете Духом Святим. 17 Отож, коли Бог дав однаковий дар їм, як і нам, що ввірували в Господа Ісуса Христа, то хто ж я такий, щоб міг заперечити Богові? 18 І, почувши таке, замовкли вони, і Бога хвалили, говорячи: Отож, і поганам Бог дав покаяння в життя! (Дiї.11:1-18) З того часу христову накку почали проповідувати і поганам. ---------- Додано в 18:52 ---------- Попередній допис був написаний в 18:50 ---------- Що ви маєте на увазі під словом "канони"? іпро який заповіт говорите?? ---------- Додано в 18:57 ---------- Попередній допис був написаний в 18:52 ---------- і що з того? Що до народу хотіли донестти? ---------- Додано в 18:59 ---------- Попередній допис був написаний в 18:57 ---------- Фальсифікація!!! Найуживанішим словом є ім"я Бога тетраграма ЙГВГ - Єгова. Так що найважливіше є слово Єгови
Суть заповіту у тому, що спадкодавець ставить умови спадкоємцю, при виконанні яких він отримає спадщину, а якщо не виконає, то - не отримає. Люди позбулися батьківщини (спадщини, Раю) через порушення Божої постанови і отримали сучасне земне життя після потопу. Бо перший заповіт Бог склав для Ноя. Змісту цього заповіту Господь не розкриває, але у наступних заповітах зобов'язує батька навчити його своїх синів. Тобто заповіт Бога для Авраама, Ісака, Якова включав попередній заповіт із добавленими заповідями і постановами. Так і Новий Заповіт для нас включає в себе Старий Заповіт із тими добавленими заповідями Ісуса Христа, які Він дав Своїм учням.Старий Заповіт у книзі "Левит" закінчується главою 26, а в книзі "Повторення Закону" - главою 28. В цих главах йдеться про те, що ми отримаємо, коли будемо виконувати Заповіт, а, також, - коли не будемо виконувати, окрім того, що отримаємо спадщину. Тобто, заповіт, це - збірка всіх Божих заповідей, законів і постанов. Відомо, що Ісус Христос повідміняв деякі старі заповіді, вони до Нового Заповіту не входять. Звичайно, що читати готове пояснення Божого слова приємно, але сприймати його на віру не можна. Господь вчив, що судити необхідно за свідченнями 2-3 чоловік. Оце одно свідчення, а друге знаходиться в Біблії. Коли впевнитися в тому, що то є заповіт, то принесете плід для Бога. Бо дерево,яке не приносить доброго плоду,..
Чому не так? В тому ж Апостолі пише, що так. Павло пише, що передання -це послання, котрі передали Павло і інші апостоли. Виходить, що все, що передали НЕ Павло, чи апостоли уже і НЕ є переданнями в біблійному сенсі цього слова. А ви вірите в те, що Біблія є записаним Словом Божим? Якщо так, то чи ви знаєте ще якесь записане Слово Боже?
залежить як сприймати слово Боже...з моїх позицій слово Боже можна знайти практично повсюдно.... і записане не людьми, а самим Богом....
А ви, Левко, не знаєте? Ів 21: 25 Є багато ще й іншого, що сподіяв Ісус, - та якби оте все поодинці записати, то, гадаю, і самий світ не змістив би написаних книг. Амінь.