Ну, апостола вже запитати не вийде.. думаю, для того він казав пророкувати першим християнам, щоб люди які їх почують, переймалися до них більшою довірою, щоб справляти враження і виявляти себе так як учні Апостолів мають виявляти - в тому числі, і надприродніми здібностями зцілення, бачення майбутнього. А от Вашу думку цікаво було б знати.
Павло казав пророкувати апостолам ? Це як? Думаю, пророцтва даються зовсім не для того, щоб входити в довіру, чи справляти враження, а "на збудування, на умовлення, на розраду" і на збудування церкви: 1Кор.14:3 А хто пророкує, той людям говорить на збудування, і на умовлення, і на розраду. 1Кор.14:4 Як говорить хто чужою мовою, той будує тільки самого себе, а хто пророкує, той Церкву будує. Я просто приймаю те що говорить Слово Боже.
вибачте, виправила..першим учням апостолів (теж майже апостоли ) Але що саме воно говорить?.. як витлумачити загальну фразу про користь пророкування для будівництва Церкви.. Наприклад, я не уявляю яка може бути розрада людям від пророцтв після воскресіння Христа. Якби конкретний приклад.. Скажімо, якби пророк передбачив що християн піймають римляни і віддадуть на розтерзання левам - то хіба цього можна було б уникнути?.. і як би це допомогло для розради.. яка з нього користь?.. А от якби будь-яке пророцтво справдилося як сам факт- то авторитет християн і Церкви зріс би в очах тих хто покинув би свою попередню віру (напр., язичництво) і перейшов у Христову. І це напевно би справді допомогло будувати Церкву, тобто, посприяло її збільшенню і зміцненню. ІМХО.
Яке збудування??? Як видавання незрозумілих НІКОМУ звуків сприяє збудуванню церкви??? ЩО будуєте??? Вавилон?
ви блукаєте десь глибоко і далеко у пророцтвах... і я бачу не зовсім розумієте навіщо вони Коли Йона ходив і голосив ще 40 днів і ніневія буде знищена, хіба він якось обмежував свободу ніневіянітян? та ні... просто перед ними стояв вибір: повірити тому, що це говорить Бог.. а не чудак який попав в Ніневію, невідомо звідки... я думаю там чудаків хватало... або ж проігнорувати і жити далі... що б знищило це місто... я не бачу жодного місця на вказівку того, що Бог силою примусив їх помінятись Теж зараз в нас... коли вам щось пророкують це абсолютно нічого не гарантує... це швидше дає відповідь на запитання які вас мучать саме зараз і від яких ви відштовхуватиметесь у подальшому виборі... я не проти пророцтв.. хоча і не за них... мені не потрібно знати що я буду спасенний... чи що мене чекає добре та світле майбутнє - це вже звершившийся факт... я дитина Божа.. нащо мені про це пророцтва... але бувають запитання на які потрібна чітка відповідь... і я знаю випадки коли приїжджав пророк і давав цю відповідь.. саме цій людині.. не спілкувавшись з нею.. підозрюю сам пророк не знав нащо він це говорить і що це означає.. здебільшого так і повинно бути... не справа пророка знати про що йдеться у його пророцтві.. тому що люди, яким адресоване пророцтво - ітак будуть знати... а цього достатньо ---------- Додано в 17:06 ---------- Попередній допис був написаний в 17:04 ---------- ви оце зараз взагалі про що? ви оприліться говорим ми про дар говоріння іншими мовами чи про пророцтва і не виривайте вірші з контексту... і дослідіть що означало це послання конкретно до даної церкви... бо в вас цей пунктик хромає
та ваш "дар говоріння іншими мовами" такий же сами як і "дар пророкування",,,,, себто нІякий, пшик, булька з носа,,,,, НА яких мовах глаголите? португальська італійська німецька ,,,,,,,,,,,. на якій мові? Пророкування що напророчили??? ніц? ТОму й харизматично-неоп"ятидесятницькі "дари" ніякими дарами не являються,,,, це психічний розлад котрий підсилюється дією УРАпроповідників важкої музики й масовості ("стадний ефект") нічого в тому Святого немає, це блюзнірство,,,
Нешодавно в проямрму ефірі було свідчення жінки яка була в такій громаді. По її словах виходило що падіння людей, ьекстаз тошо є вдалою містифікацією або гіпнотичним впливом.
нам треба дійти спільного знаменника який заключається в наступному: чи вірите ви Святому Писанню чи ні... якщо так, то ми продовжимо дискутуючи над вже наведеними місцями... та й наведемо інші... якщо ні.. то я не бачу сенсу продовжувати розмову... бо тоді вийде що летять два крокодили один зелений інший наліво
поясніть тоді як ви трактуєте вищенаведені місця Святого Писання? без приплітання неопіісятників просто ваше бачення того що хотів сказати Йоіл та ап. Павло
Пророцтва стосувались закінченя юдейської реліігйної сстеми і дари які отримували християни свідчили про бОже схваленння. Вони були тимчасовими і мали припипинитись після смерті апостолів і написапння усіх книг які війшлм до складу Нового Завіту.
Чимось можете обаргументувати? ---------- Додано в 18:21 ---------- Попередній допис був написаний в 18:19 ---------- ну і відповідно вже купа проблем.. як з книгами які увійшли... бо канон формувався до 3-го століття... тобто до 3-го століття були дари? чи до апостола Івана? (чи його учня) котрі писали все близького 90-го року
Cтосовно слів Павла: 1. Дбайте про любов, і про духовне пильнуйте, а найбільше щоб пророкувати. 2. Як говорить хто чужою мовою, той не людям говорить, а Богові, бо ніхто його не розуміє, і він духом говорить таємне. 3. А хто пророкує, той людям говорить на збудування, і на умовлення, і на розраду. 4. Як говорить хто чужою мовою, той будує тільки самого себе, а хто пророкує, той Церкву будує. 5. Я ж хочу, щоб мовами говорили всі, а ліпше щоб пророкували: більший бо той, хто пророкує, аніж той, хто говорить мовами, хібащо пояснює, щоб будувалася Церква. 6. А тепер, як прийду я до вас, браття, і до вас говорити буду чужою мовою, то який вам пожиток зроблю, коли не поясню вам чи то відкриттям, чи знанням, чи пророцтвом, чи наукою? 7. Бо навіть і речі бездушні, що звук видають, як сопілка чи лютня, коли б не видавали вони різних звуків, як пізнати б тоді, що бринить або грає? 8. Бо коли сурма звук невиразний дає, хто до бою готовитись буде? 9. Так і ви, коли мовою не подасте зрозумілого слова, як пізнати, що кажете? Ви говоритимете на вітер! 10. Як багато, наприклад, різних мов є на світі, і жадна з них не без значення! 11. І коли я не знатиму значення слів, то я буду чужинцем промовцеві, і промовець чужинцем мені. 12. Так і ви, що пильнуєте про духовні дари, дбайте, щоб збагачуватись через них на збудування Церкви! 13. Ось тому, хто говорить чужою мовою, нехай молиться, щоб умів виясняти. 14. Бо коли я молюся чужою мовою, то молиться дух мій, а мій розум без плоду! 15. Ну, то що ж? Буду молитися духом, і буду молитися й розумом, співатиму духом, і співатиму й розумом. 16. Бо коли благословлятимеш духом, то як той, що займає місце простої людини, промовить амінь на подяку твою? Не знає бо він, що ти кажеш. 17. Ти дякуєш добре, але не будується інший. 18. Дякую Богові моєму, розмовляю я мовами більше всіх вас. 19. Але в Церкві волію п'ять слів зрозумілих сказати, щоб і інших навчити, аніж десять тисяч слів чужою мовою! 20. Браття, не будьте дітьми своїм розумом, будьте в лихому дітьми, а в розумі досконалими будьте! 21. У Законі написано: Іншими мовами й іншими устами Я говоритиму людям оцим, та Мене вони й так не послухають, каже Господь. 22. Отож, мови існують на знак не для віруючих, але для невіруючих, а пророцтво для віруючих, а не для невіруючих. 24. Коли ж усі пророкують, а ввійде якийсь невіруючий чи сторонній, то всі докоряють йому, усі судять його, 25. і так таємниці серця його виявляються, і так він падає ницьма і вклоняється Богові й каже: Бог справді між вами! 27. Як говорить хто чужою мовою, говоріть по двох, чи найбільше по трьох, і то за чергою, а один нехай перекладає! 28. А коли б не було перекладача, то нехай він у Церкві мовчить, а говорить нехай собі й Богові! (1Кор 14:1-31) Що означає чужа мова? Що означає пророкувати, Згідно слів савла? ---------- Додано в 19:55 ---------- Попередній допис був написаний в 18:43 ---------- Бо ми знаємо частинно, і пророкуємо частинно; коли ж досконале настане, тоді зупиниться те, що частинне. Коли я дитиною був, то я говорив, як дитина, як дитина я думав, розумів, як дитина. Коли ж мужем я став, то відкинув дитяче. Отож, тепер бачимо ми ніби у дзеркалі, у загадці, але потім обличчям в обличчя; тепер розумію частинно, а потім пізнаю, як і пізнаний я. А тепер залишаються віра, надія, любов, оці три. А найбільша між ними любов! (1Кор 13:9-13)
А хто ж то такий - АПОСТОЛ, чи то посада? Невже після смерті апостолів ДОБРА НОВИНА перестала проповідуватись? ---------- Додано в 21:58 ---------- Попередній допис був написаний в 21:28 ---------- У пророцтвах часто вживаються назви що мають символічний зміст. Наприклад небесний Єрусалим - Царство Небесне. Так само, коли пишеться, що Бог перебуває на святій горі Сіон - не мається на увазі конкретна гора на планеті.
скажіть но мені будь ласка, яким місцем ви приплели даний текст до нашої розмови... кілька разів перечитав як текст, так і дану розмову.... ну ніяк не вкладається.... мені іноді важко прослідкувати хід думки чи політ фантазії... хочу чогось більш конкретного.... справді не розумію... я ж не заперечую... що я можу бути не правим... але я хочу чітких фактів... бо в даному випадку це просто гарний пасаж... і нічого більше сподіваюсь тут висловився зрозуміло... бо хочу піти до наведеного вами 14-го розділу до коринтян... якщо я все правильно розумію, то ви наче не заперечуєте пророкування... бо все так гарно виділили... ми зараз опустимо молитву на інших мовах... про яку теж багато сказано... але нехай... беремо лише пророцтва... мені здається ап. Павло дуже чітко говорить, що краще пророцтвувати аніж молитись на мовах... тобто він абсолютно тверезо говорить щоб ми пророцтвували... мені важко зрозуміти... що саме з цього моменту ви відкидаєте? тобто чому пророцтва закінчились з апостолами...
Церква забороняє, не тому, щоб людина не знала своє майбутнє, а через джерело з якого вона одержує інформацію. А я Вас запитаю: якими духами для пізнання майбутнього користуються відьми, ворожки чаклуни? Думаю пояснень не потребуєте. Все у цьому світі підлягає певним законам, все діє за певним принципом (хімічні реакції, рух електронів, фізичних тіл) все діє за встановленими правилами. Так є і в духовному світі частинкою якого являється і людина, навіть якщо вона його і не відчуває. Молитва є тою ниточкою, яка поєднує нас з Богом (з духовним світом). Через той зв'язок (молитву) ми освячуємось, а дари Духа Святого нам відомі. Та що ми можемо отримати від зв'язку з віщунськими духами? Мир, любов? Цього нема в їх істоті. Тепер зрозуміли чому Церква забороняє користуватись ворожбитами, (соприкосатся зі злими духами)? Так вони також можуть сказати правду (подивіться битву екстрасенсів де купа магів і відьм), але звідки там "ноги ростуть"?
Це мені давно відомо і зрозуміло. Але не лише річ у тому, з якого джерела інформація.. валиво також ПРО ЩО ця інформація. Наприклад, навіть якби про майбутню долю людини/людства (ти проживеш стільки-то, у тебе буде така-то хвороба і т.і. або буде така-то війна, загине стільки-то людей) пророкувала людина що є християнином (ходить до сповіді, по неділям до церкви, молиться і т.і.) - хіба церква схвалила би такі пророцтва?.. Вони ж заперечують наявність у людини вибору жити праведно, бути за це благословеним і уникнути багатьох нещасть (а тут кажуть що оце і оце точно станеться, - як би не жив і що б не робив..). І ще одне питання. Навіть святих людей спокушають біси - і то чим святіший, тим більше, кажуть, спокушають.. вони теж не можуть на 100% знати звідки до них прийшло видіння чи знання, інформація, чи не від лукавого воно. Мені все одно не зрозуміло, який сенс знати майбутнє, і то вибраним?.. це що, "підказки від Бога", що втручається у природній хід подій через привідкриття майбутньої долі людства, людей? Прогноз погоди - це теж передбачення майбутнього, до якого ми звикли і чудом не вважаємо. При цьому нас не цікавить яким саме шляхом воно отримане, важливо що ми з цією інформацією будемо робити, для чого вона нам потрібна. ..тоді яка різниця чи про землетрус повідомить "ворожка" людям, чи священник, якщо їх мета: врятувати людей і відселити з місця катастрофи?.. Тому питання в тому напевне, для чого Богу подавати сигнали людям.. якщо задум Бога є в тому, щоб люди не знали де буде катастрофа чи де заховався злочинець що скоїв убивство - то від кого б не надійшла інформація про це - вона буде від лукавого. ІМХО. То яким є задум: давати людям знати про їх неминучу долю заздалегідь, чи не давати ніякої інформації?
Ні звісно, але відала потреба постійно пітвержувати добру новину чудами, оскільки християни уже мали необхдну і доостатню іінформацію викладену у Євангеліях та листах апостолів. ---------- Додано в 11:36 ---------- Попередній допис був написаний в 11:36 ---------- Крім того пророцтва. щодо єврейської системи поклоніння здійснилось. ---------- Додано в 11:47 ---------- Попередній допис був написаний в 11:36 ---------- В свій час Римські папи користувались послугами астрологів-0)))