Відповідь: Улюблена цитата з Біблії... ні так Додано через 2 хвилини ого! А Іван? Додано через 7 хвилин Піп - то у МП. Та й спитати не гріх, а ви не питаєте? Додано через 10 хвилин Пупере, так придивіться, цитату з неканонічної Біблії привела Мавка, а Мавка - не християнка.
Відповідь: про Біблію мова... "ого" -- це не "апостоли"...... чи вся Біблія обмежується іваном?.. хіба не калиниченко?..
Відповідь: про Біблію мова... ага, це апостол -однина... Додано через 31 секунду Калиниченко вже потім пояснював....
Відповідь: про Біблію мова... Не тільки в тому...Перші християни не мали канонічного Євангелія в рукописному вигляді, і тим не менше вони були християнами.Сам по собі термін”канонічні писання” означає писання, визнані саме Церквою Христовою(а не єретиками чи язичниками чи сторонніми людьми), як одкровення Боже. Будь-яка людина чи група людей може трактувати канонічні писання як собі захоче(зараз всі грамотні, вміють читати, бажання тлумачити Біблію поза св. Переданням, поза Церквою з”являється в дуже багатьох...), але це чисто людські трактування, тому тих людських тлумачень так багато, і тому вони такі суперечливі... Церква не заперечує і не відсуває вбік Старий Заповіт, але Ісус виразно каже: Іо 5.39:”Дослідіть но Писання, бо ви думаєте, що в них маєте вічне життя, вони ж свідчать про Мене!”, Іо 8.23-25:” І сказав Він до них: Ви від долу, Я звисока, і ви зо світу цього, Я не з цього світу.Тому Я сказав вам, що помрете в своїх гріхах. Бо коли не ввіруєте, що то Я, то помрете в своїх гріхах. А вони запитали Його: Хто Ти такий? І Ісус відказав їм: Той, Хто спочатку, як і говорю Я до вас”, Дії 10.43:”Усі пророки свідкують про Нього, що кожен, хто вірує в Нього, одержить прощення гріхів Його Йменням”. Новий Заповіт – виконання, здійснення, закінчення Старого, а Ісус – Той, хто спочатку.
Відповідь: про Біблію мова... ваша парафіянка пані олкна_иа -- написала безапеляційно: апостоли.... ну, це "так", до слова.... )))) я так розумію, що "справжня" "церква" -- це громада з вашими попами?... попи чи парафіяни?..
Відповідь: про Біблію мова... курка, бо перші птахи були "живородячі".... я натякаю на те, що парафіяни традиційники чомусь більше люблять Новий Заповіт.....
Відповідь: про Біблію мова... Дякую, що поправили. Хоча Матвій і Іван все ж Апостоли, це так до слова.
Відповідь: про Біблію мова... вони вдвох написали всю Біблію?... це з серії "що важче: тонна заліза чи тонна вати"?...
Відповідь: Улюблена цитата з Біблії... пояснення. :agree: Калиниченко (дописи якого часом мені дуже подобаються) кажучи, що не треба виривати фразу з контексту тут же її вирвав подавши цитату про таємне знання, яке не потрібно давати простому люду. звичайно, мені було зручно використати таку можливість й ще раз йому це нагадати, - слідом йде моя цитата про притчі для непосвячених в те таємне знання. І як перевірка самовпевненості традиційних християн - одна з притч, які є в неканонічному Євангеліє (яке ще часом називають п"ятим - бо воно справжнє) . Саме та притча, яка йде за цитатою, поданою Калиниченком про перли на самому початку (вона теж є в неканонічному). Чи це не фан ! Мих береться її тлумачити :ninja: (передбачаючи, що на нього просто так зійде благодатное сообщение Духа Святого, про яке пише Філарет) дістає карму від прихильників. звичайно, Мих "привів цілу купу арештантів", але не тлумачення. Воно й не дивно. фтєму: "10 І, як остався Він насамоті, Його запитали найближчі з Дванадцятьма про цю притчу. 11 І Він їм відповів: Вам дано пізнати таємниці Божого Царства, а тим, що за вами, усе відбувається в притчах, 12 щоб оком дивились вони і не бачили, вухом слухали і не зрозуміли, щоб коли вони не навернулися, і відпущені будуть гріхи їм! 13 І Він їх запитав: Ви не розумієте притчі цієї? І як вам зрозуміти всі притчі! " й зі Старого Заповіту продовження думки, чи, скоріше, початок : "4 А ти, Даниїле, заховай ці слова, і запечатай цю книгу аж до часу кінця. Багато-хто дослідять її, і так розмножиться знання."
Відповідь: Улюблена цитата з Біблії... <offtop> пані мавко, коли ми почнемо про таємні товариства говорити?.. </offtop>
Відповідь: Улюблена цитата з Біблії... їх багато - таємних товариств. але навіщо ? "16 як і по всіх посланнях, що в них він говорить про це. У них є дещо тяжко зрозуміле, що неуки та незміцнені перекручують, як і інші Писання, на власну загибіль свою." (2 Петра, 3)
Відповідь: Улюблена цитата з Біблії... <offtop> тобто не будемо.... шкода, бо мені було би шалено цікаво з вами на цю тему поспілкуватися... а як "ні", ну то ні. двічі питатися не бачу сенсу. </offtop>
Відповідь: Улюблена цитата з Біблії... офф: буде нагода - можна й про таємні товариства поговорити. :ninja: про які, наприклад ?