Ви слабо знаєте вчення свідків. Бог створив світ, але зараз пішов десь гет і тут нема Його (якщо вони опять шось не поміняли), то як може говорити з нами? Та і видіння відбуваються на рівні духовноті людини, чим тілесній людині його сприймати, очами, що бачать тільки матеріальне, вухами,що вловлюють тільки фізичні коливання? Ну хіба що Бог буде з ними говорити по радію, то вчують, але чи повірять? Та всеж, тєрзают меня смутниє сомнєнья, як функціонує "єдино правильний канал" в Брукліні, як получає інформацію від Бога?
..так в тому то й річ, що засновники багатьох сект просто таки переконані в тому що мають в собі Духа Святого і відрізняють.. всі віруючі в тому переконані і всі впевнені що відчувають. Я от теж відчуваю що надмірний фанатизм деяких адептів - то теж якось від лукавого.. бо люди настільки "присвячують своє життя Богу" - що ближніх частіше ненавидять за інакомисліє аніж люблять, частіше уникають життя аніж живуть його, займаються молитвами і відвідуваннями церкви а не на ділі виявляють кращі людські риси у стосунках з людьми (бо більше ніяк інакше вони не виявляються, а той екстаз під час молитви - то тільки стан психіки, екстаз, якщо після нього при першому ж конфлікті облаяти співрозмовника чи перекинути турботу про свій хліб насущний на ближнього або ще інакшим чином виявити себе у житті, ІМХО), частіше умертвляють плоть аніж радіють і чинять так щоб світла і радості на світі ставало більше - а не мук і мученичества.. Не моя думка, недавно прочитана в історичному романі Петра Кралюка.. люди чомусь більше всього вшановують мученичество, ( також аскезу, відхід від світського життя і від гріха) - і нікого не цікавить а що доброго зробила людина в житті?.. Адже уникати забруднитися - це ще не означає любити і бажати ближньому добра, не осуджувати і розуміти, любити кожного.. Але чи то в мені Дух Святий промовляє, чи у них - цього ніхто крім Бога не знає і не бачить достеменно. Але я хоч сумніваюся - а багато інших не сумніваються що відрізняють істину, і все саме так як вони відчувають, і є. ну, не піти за лжепророком просто. Не вірити йому і тому що він каже чи робить - та й усе. А от бути впевненим що почуті відповіді на власні питання (у власній голові) є від Бога (а не від власної хитрої голови) - це вже важче. Бо треба самому собі вірити або не вірити. Чомусь згадала, що в часи коли жив Ісус Христос його теж вважали "лжепророком" - і саме ті, які спиралися на Священні Книги і записані пророцтва, які, на їх думку, не співпадали з реальністю... вони до кінця залишилися вірним своєму Старозавітному Богу.. думали, відчували, що роблять добро, дотримуються написаного у тодішньому Заповіті, а вийшло - зло.
Та і чи не написано, що останніми часами виллю Духа Мого на народ мій? І духовна людина може "спіткнутись." Багато духовних мужів мали проби через фальшиві видіння. Тут скоріше чисте серце людини і уповання на Господа, помагає їй у цьому.
Напевно саме про те і мова, що коли людина з чистим серцем і повною вірою звернеться до Бога, то отримає відповідь і почує її.
В першу чергу це стосувалось завершення юдейськоъ системи. ---------- Додано в 20:34 ---------- Попередній допис був написаний в 20:00 ---------- Ви або нічого не знаєте про погляди свідків Єгови і хочете здаватись розумним за відсутності хнань, або ж свідомо викривл.юєте інформацію.
сомневаюсь что основатели обществ вообще этим переймаються ... власть и деньги вот что руководит теми кто создает общества, в том числе и официальные религии .... а убедить себя можно в чем угодно ....
То видно заслуга свідків, що при спілкуванні з ними, стільки часу і ніц не знаю (бо одного питаєш, говорить так, іншого -інакше, вас без 100гр.. нє, пів літри не пойнять). Та і що знову не так? Проясніть
Тут можна було би згадати фразу про те що ревлюцію задумують генії, роблять фанатики, а плодами користуються негідники... але якось надто цинічно у стосунку до релігійний питань, не всі ж Сандеї Аделаджі... Я б так не узагальнювала.. мала на увазі новітні течії і відгалуження у церквах, чи геть уже "фінансові піраміди".. Є дуже хороші люди. Один із них - отець Михайло наш, український, у Чернівецькій області, який опікується дітками, з яких 30 дітей - інваліди з самими тяжкими діагнозами, і всі наполегливо лікуються. — Я для цих дитей усьо зроблю, бо вони вросли мне в сердце. За каждого готов виддаты життя, — сознается отец Михаил. — Сам в 15 остался сиротой. Часто спрашивал у Бога: за что мне такая тяжкая судьба? А когда увидел фильм ”Усатый нянь”, решил: вырасту, буду работать в детдоме бесплатно. Но закинчив духовну семинарию в Бендерах и тепер служу людям и Богу. Всех прошу: не отказывайте сироте в куске хлеба. Бог не забудет вашу доброту. http://gazeta.ua/ru/post/273659 Заради таких людей не хочеться узагальнювати.
Насправді ні-помилитися легко. Згадайте часи Ізраїлю-там було багато лжепророків і багато хто вірив. І апостол Павло пише, що в останні часи багато буде лжевчителів і багато хто піде за ними. А згадати навіть як багато людей повірили людям, які видавали себе за Ісуса Христа? А в останні часи лжепророкі будуть творити такі чудеса, що буде тяжко не повірити.
Гм.. якось не подумала про пророків. Я вважала (по наївності і незнанню) що після воскресіння Ісуса Христа ніяких пророків не передбачено Писанням в принципі, їх не має бути взагалі ніяких - тих що від Бога. Якщо виходити з цього, то просто можна не вірити нікому з нових сучасних пророків, що б там не пророкували чи які слова сказані їм "від Бога" не передавали - а вірити винятково тільки старим і вічним Євангеліям, та й усе. ..але якщо пророки можуть бути від Бога і в сучасності.. то тут точно лише час виявить хто з них був справжнім, "заднім числом", наперед не помилитися з тим кому вірити, певно, просто неможливо.
Продовження допису Коло - circle (анг.) Циркуль, цирк, церква - та же основа коло. Ще одне старе слово циркати - доїти. Коло - це один з елементів магіїї (фільм "Вій"). Ходіння по коло навколо алтаря - ритуал як білої, так і чорної магії. Різниця тільки по ходу часової стрілки чи проти. Пошук в гуглі : вокруг алтаря часовой. Далі буде...
У Новому завіті багато написано про пророкування. Це є один з 9-ти Дарів Духа Святого. Особливо ап.Павло багато говорить про пророків і пророцтва у першому посланні до Коринтян: 1Кор.12:28 А інших поставив Бог у Церкві поперше апостолами, подруге пророками, потретє учителями, потім дав сили, також дари вздоровлення, допомоги, управління, різні мови. 1Кор.14:5 Я ж хочу, щоб мовами говорили всі, а ліпше щоб пророкували... Просто Новозавітнє служіння пророка дещо відрізняється від Старозавітнього...
..зайвий раз нагадує, що написано для одного народу. ..що Іудейський Бог покличе іудеїв спасатися на іудейську священну гору.. Австралійці і японці явно не допливуть, навіть якщо увійдуть в число "тих позосталих". Думаю, на момент написання пророцтва пророк Йоіл явно був не в курсі їх існування, прийдешнього поширення християнсьвої релігії по всій земній кулі (і напевне не знав що земля - то куля), а також не передбачав відміни рабства (він це собі певно навіть уявити не міг: як то можна жити в рівноправному суспільстві без рабів і невільниць, бо аналогів таких суспільств в його час не було і майбутнє йому уявлялося таким же як сучасне, ІМХО) "І також на рабів та невільниць за тих днів виллю Духа Свого".
Лписані події стосуєються саме поширення християнства в 1 ст, перед знищенням Єрусалимського храму римськими військами. Доречі становище раба в Ізраїлі докоріненно відрізнялось від становища раба в Римі.
1))) Як дар пророкування виявляться в наш час на практиці у неоп"ятидесятниців????? Або якийсь інший дар???? Крім беззмітовних викриків натаду неочікуваного трусу, невмотивованого сміху, ейфорії і т.п. 2))) А неоп"ятидесятницьке служіння пророка д-е-е-е-е-е-е-що відрізняється від новозавітного..... Пророк виявляє божу волю, передбачає майбутнє, а не біснується...
А для чого? ..і про що пророкувати?.. Якщо наступним етапом стосунків Бога і людства має бути кінець світу - то про що ще можна пророкувати?.. Про земні минущі справи чи що.. то це як тоді ніби, вибачте, ворожка долю пророкує.. ворожка теж каже правду, пророкуючи - але Церква проти того аби дізнаватися свою долю наперед. То чому одним млжна, а іншим ні- якщо час показує правдивість передбачень і тих і інших? Я би не хотіла чути ніяких пророцтв наперед від людей - будь-яких. Мабуть, це непоштиво стосовно пророків, але мені не подобається відсутність вибору в людей коли їм пророкують щось, що має статися як би вони себе не повели і який би шлях не вибрали.. тут зачіпається сусідня тема "доля чи вибір".